Χοντρή η ζημιά του θρύλου από την «φάπα» του τελικού

Δημήτρης Μπούζας10 Ιουνίου 2021


Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός εξασφαλίζοντας μια προνομιακή συνεργασία με τον κορυφαίο μάνατζερ της Ευρώπης Μίνο Ραϊόλα, έχει την δυνατότητα να πλασάρει με μεγάλη άνεση τους παίκτες «πρώτης γραμμής» που διαθέτει και προβάλει επιδέξια και μάλιστα σε τιμές επιεικώς... παράλογες έως εξωφρενικές στις περισσότερες των περιπτώσεων. 

Οι «έξυπνες» - έτσι τις χαρακτηρίζουν οι του λιμανιού – πωλήσεις αποτελούν την βασική πηγή εσόδων και μιας οικονομικής ισχύος που τους επιτρέπει να επιβάλλουν την εντός των συνόρων επικυριαρχία τους, επί μονίμου βάσεως. Πουλώντας ακριβά ο θρύλος έχει κάθε λόγο να ανησυχεί αν κάτι «στραβώσει» σε αυτήν την περίεργη αλλά και πολύ προσοδοφόρα διαδικασία όπως ακριβώς την έχει καθιερώσει ο «μάγος» των μανατζαρέων. Το ότι πήγε κάπως στραβά η τελευταία περίπτωση με τη μεταγραφή του Τσιμίκα είναι ένα σημάδι, μια μικρή σκιά που προστίθεται σε κάποιες άλλες του παρελθόντος. 

Η πρόσφατη όμως που έρχεται να προστεθεί είναι εξαιρετικά μηνυματική και επίφοβη. Και δεν είναι άλλη από την εικόνα που εξέπεμψαν τα προς πώληση «αστέρια» στον τελικό του Κυπέλλου. Θεωρείται λογικό και σχεδόν βέβαιο πως οι τιμές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ακόμα και παρά τη στήριξη του μεγάλου Ραϊόλα, έχουν πέσει πολύ χαμηλά. Λέγεται ότι και η διαθρυλούμενη μετά βεβαιότητας συμφωνία με μια από τις πολλές... υποψήφιες ομάδες της Ευρώπης για το Σεμέδο έχει κολλήσει. Οι σκάουτερ που ήταν στο ΟΑΚΑ βλέποντας τον ερυθρόλευκο στόπερ να διασύρεται στην κυριολεξία από τους δύο φορ των Κυπελλούχων Σφιντέρσκι και Κρμέντσικ, θορυβήθηκαν, προφανώς και να προβληματίστηκαν. Το ίδιο ασφαλώς συνέβη και με τους υπόλοιπους προς πώληση. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν εκτός από την αγωνιστική ταπείνωση προκάλεσε ένα επιπλέον ισχυρό πλήγμα στους αλαζόνες του Πειραιά, αποδομώντας το έμψυχο και ιδιαίτερα το επιλεγμένο προς πώληση «εμπόρευμα». Η βιτρίνα του λιμανιού αυτή τη στιγμή κρίνεται και είναι επιεικώς ανεκτή και όχι όπως θα ήθελαν οι Πειραιώτες απαστράπτουσα και ελκυστική. Το ζητούμενο ασφαλώς στην προκειμένη περίπτωση είναι αν και αυτή τη φορά ο Ραϊόλα καταφέρει να κάνει και πάλι μια μεταγραφική κέντα, ξελασπώνοντας τους ανησυχούντες και προβληματισμένους συνεργάτες του. 

Για να αντιληφθείτε το πόσο σημασία δίνουν εκεί στο λιμάνι αυτή την περίοδο και με τι αγωνία περιμένουν τα έσοδα από το παζάρι, σας μεταφέρω ένα μικρό σχόλιο της ναυαρχίδας των ΜΜΕ του αφεντικού, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται και αποκαλύπτεται ο μεγάλος καημός για το αν πετύχουν και πάλι στον Πειραιά ένα μεταγραφικό τζόκερ. 

Διαβάστε τι αλίευσα από ένα μικρό σχόλιο με τίτλο «η λίστα με τους θαυμαστές τους» και με υπότιτλο «ποιους μαρκάρουν»: «Στα σενάρια των ημερών δεν πρωταγωνιστεί μόνο το «πάρε». Υπάρχει πάντα και το «δώσε» που είναι δεδομένο ότι έχει την τιμητική του σε ένα κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του έχουν ανεβάσει πολύ τη χρηματιστηριακή τους αξία. Είναι λογικό λοιπόν να εμφανίζονται ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι οπαδών του εξωτερικού (και δη των κορυφαίων πρωταθλημάτων). 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο λοιπόν ήρθε στο προσκήνιο μια υπόθεση για τον Ζοζέ Σα (ενδιαφέρεται η Γουλβς) και μια ακόμη για τον Ρούμπεν Σεμέδο (μετά τη Ρόμα εμφανίζεται και στο στόχαστρο της Πόρτο). Παράλληλα υπάρχει μπόλικη συζήτηση γύρω από τον Μεντί Καμαρά που φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και στην Αγγλία (Νιούκαστλ) αλλά και σε ομάδες από τη Γερμανία και την Ιταλία. Θυμίζουμε επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σενάρια για τον Κώστα Φορτούνη κυρίως από την Τουρκία αλλά και για τον Αχμέντ Χασάν». 

Δεν είδαμε δυστυχώς καμία αναφορά για πιθανή μεταγραφή του Καραπαπά. Είμαστε περίεργοι να δούμε αν και που θα καθίσει αυτή τη φορά η ερυθρόλευκη μπίλια.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.