ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: «Πώς έζησα από το γήπεδο την κατάρρευση του Έρικσεν»

Metrosport Team14 Ιουνίου 2021

Ο Δανός δημοσιογράφος, Όλε Χόγκσχοφ, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μεταφέροντας τις εικόνες της σοκαριστικής κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν, καθώς βρίσκονταν στις κερκίδες του Parken παρακολουθώντας τον αγώνα Δανίας-Φινλανδίας στο Euro 2020.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σκηνή της κατάρρευσης του Έρικσεν όπως την έζησε:

«Όταν κατέρρευσε ο Έρικσεν δεν ήταν κανένας δίπλα του, φαινόταν ότι υπήρχε πρόβλημα. Το καταλάβαινες ακόμη περισσότερο και πιο έντονα βλέποντας τους παίκτες να κλαίνε».

Για τη στάση του Κιάερ που έσπευσε δίπλα του:

«Ο καταλύτης μέχρι να πάνε οι γιατροί ήταν ο Κιάερ. Λειτούργησε άψογα σαν πραγματικός αρχηγός. Έβαλε το δάχτυλό του για να μη γυρίσει η γλώσσα του Έρικσεν, ζήτησε από τους συμπαίκτες να δημιουργήσουν ασπίδα γύρω του για να καλύψουν τις εικόνες και συμπαραστάθηκε στη σύζυγό του τη Σαμπρίνα που ήταν στο γήπεδο. Λειτούργησε σαν πραγματικός αρχηγός όπως και όλοι οι τους Δανοί διεθνείς».

Για το κλίμα στις κερκίδες την ώρα εκείνη:

«Επικρατούσε απίστευτη ησυχία. Κανείς δεν μιλούσε. Ήταν μια φοβερή ατμόσφαιρα με 16.000 μέχρι εκείνο το σημείο. Μετά κυριάρχησε η απόλυτη σιωπή. Δεν ήξερε ο κόσμος πώς να αντιδράσει βλέποντας την εικόνα. Υπήρχε παγωμάρα. Η απόλυτη σιγή».

Για τα τελευταία νέα της υγείας του Έρικσεν:

«Ευτυχώς είναι καλά σταθερά. Υπήρχε συνέντευξη Τύπου σήμερα όπου βρέθηκε ο Κάσπερ Σμάιχελ και περιέγραψε πως ο Έρικσεν τους χαμογελούσε μαζί με τον Κιάερ που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο. Ρωτούσε και ο ίδιος ο Έρικσεν για τους συμπαίκτες του και πως βίωσαν το περιστατικό».

Για το αν έχουν δώσει απάντηση οι γιατροί για το τι συνέβη:

«Δεν μπορούν να δώσουν ακόμη απάντηση. Όταν έφτασαν πάνω του δεν είχε καθόλου σφυγμό. Είχε «φύγει» και τον επανέφεραν. Θα γίνουν έρευνες από τους γιατρούς για το τι συνέβη».

Για τις πληροφορίες που έλεγαν πως η UEFA θα κατοχύρωνε το ματς υπέρ

«Η UEFA έδωσε δύο επιλογές στους Δανούς ή συνεχίζουμε τώρα ή αύριο το μεσημέρι και επέλεξαν να γίνει το ίδιο βράδυ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.