Χογκ: «Ξεχωριστή η Ελλάδα, είχα ξεχωρίσει τον Πασχαλάκη από μικρό»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2021

Ο Άντριου Χογκ, πρώην τερματοφύλακας της Καλλονής και συνεργάτης της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Μάλτας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη… συμμετοχή στη μεταγραφή του Ντάνι Φερνάντες στην Μπιρκιρκάρα, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τις στιγμές που θυμάται από την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις που έχει από το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Η περίοδος που ήμουν στην Ελλάδα ήταν μια από τις καλύτερες της ζωής μου. Η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα. Είναι πολύ ωραίο μέρος. Η Μάλτα είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα, μοιάζει πολύ. Αλλά δεν είναι η ίδια. Η Ελλάδα είναι μοναδική. Μου έλειψε το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ζωή στην Ελλάδα. Η ζωή στην Ελλάδα είναι πιο ήρεμη. Η Μάλτα αν και μικρή έχει υπερπληθυσμό. Είναι πιο έντονη η ζωή σε σύγκριση με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με τη Μυτιλήνη όπου ήμουν εγώ. Σχεδιάζω να έρθω στην Ελλάδα, στα Χανιά. Θέλω να δω τον κόουτς Ματζουράκη και τον παλιό προπονητή τερματοφυλάκων στην Καλλονή».

Για τον Ντάνι Φερνάντες και τη μεταγραφή

«Η αλήθεια είναι ότι η Μπιρκιρκάρα ήθελε να με κρατήσει. Εγώ ωστόσο ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο και σταμάτησα όντως. Τους είπα «αφήστε εμένα, υπάρχει ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, ο Ντάνι Φερνάντες». Μετά από δύο εβδομάδες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι υπέγραψε στην Μπιρκιρκάρα και ήμουν ο λόγος που έκλεισε ο Ντάνι εκεί».

Για τη συνεργασία που έχει με την Ομοσπονδία της Μάλτας:

«Έχω μια συνεργασία με την Ομοσπονδία είμαι προπονητής ψυχολογικής υποστήριξης στην Εθνική, έχω σπουδάσει αθλητική ψυχολογία. Είμαι προπονητής στο τιμ της U19 που δίνει μεγάλη βαρύτητα η Ομοσπονδία γιατί θα διοργανώσει το παγκόσμιο Κύπελλο U19 η Μάλτα».

Για τους παίκτες που είχε συμπαίκτες και θυμάται από την Καλλονή και αν υπήρχε άλλος Μαλτέζος που έχει αγωνιστεί:

«Ο Γιώργος Μανούσος. Ήμασταν συμπαίκτες. Πολύ δυνατή προσωπικότητα, μαχητής με σπουδαία καριέρα στον Ατρόμητο. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη Λαμία. Μιλάμε πολύ, έχουμε καλή φιλία. Δεν ήμουν ο μοναδικός Μαλτέζος που έπαιξε στην Ελλάδα. Ήταν ο Σκέμπρι στον Πανιώνιο και ο Τζάστιν Χάμπερ στο Χαϊδάρι».

Για το τι θυμάται από τους αγώνες που έδωσε στη Θεσσαλονίκη:

«Θυμάμαι ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, πρώτη αγωνιστική. Ήταν το 2014 είχαμε πάρει 1-1 στην Τούμπα, ήταν τιμωρημένη, χωρίς κόσμο, είχα κάνει πολύ καλή παρουσία».

Για τους τερματοφύλακες που θυμάται και έχει άποψη:

«Τον Πασχαλάκη. Τον θυμάμαι από τον Πανθρακικό. Αρκετά νεαρός τότε και ξεχώριζε. Ίσως δεν ήταν τόσο συγκροτημένος τότε. Χαίρομαι πολύ που εξελίχθηκε και έγινε μεγάλος τερματοφύλακας. Τον Καρνέζη και τον τερματοφύλακα που παίζει στην Εθνική, τον Βλαχοδήμο της Μπενφίκα. Είναι φανταστικός».

Για το αν υπάρχουν παίκτες στη Μάλτα που μπορούν να παίξουν στην Ελλάδα:

«Έχουμε πιστεύω. Υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές. Ο Μπονγκ και ο Γκουλαϊμίρ. Είναι εξαιρετικά ταλέντα που μπορούν να παίξουν στην Ελλάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.