Χοακίν: Ένας ορκισμένος Μαδριλένος σερβίρει... την Ατλέτικο

Παναγιώτα Χαλκιά12 Δεκεμβρίου 2021

Όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης μετακόμισε στο στάδιο Wanda Metropolitano το 2017, χιλιάδες φίλαθλοι αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν τα παραδοσιακά μπαρ γύρω από το «Βιθέντε Καλντερόν» και να αναζητήσουν ένα νέο μέρος για να πίνουν την μπύρα τους πριν από τον αγώνα.

Πολλοί βρέθηκαν να εξερευνούν τους δρόμους της γειτονιάς Κανιγέχας και κάποιοι κατέληξαν στο «Akelarre», ένα μπαρ γεμάτο φωτογραφίες ποδοσφαιρικών ειδώλων αλλά και με μια ιδιαιτερότητα. Ο ιδιοκτήτης είναι φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όλα τα μαγαζιά τριγύρω ήταν γεμάτα με σημαίες και φωτογραφίες της Ατλέτικο αλλά ο Χοαίν Βάσκες είχε αποφασίσει ότι στους τοίχους του δικού του μπαρ θα είναι κρεμασμένοι οι Ραούλ, Ρεντόντο, Μιγιάτοβιτς και όλοι οι άλλοι αστέρες της «Βασίλισσας». Δεν σκέφτηκε ποτέ να κρύψει την αγάπη για τους Μαδριλένους. Εξάλλου, η Ρεάλ και η οικογένεια του ήταν οι δύο λόγοι που συνέχιζε να αναπνέει και έβρισκε τη ζωή ενδιαφέρουσα.

Η συμπεριφορά και το χαμόγελο του σε συνδυασμό με το πάθος του για το ποδόσφαιρο ανάγκασαν τους οπαδούς των «ροχιμπλάνκος» να τον βάλουν μέσα στην καρδιά τους και να κάνουν στέκι τους το μαγαζί του και ας ήταν «αιώνιος» αντιπάλος.

«Ποιος θα μου έλεγε ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης θα με ταΐζε!»

Ο Χοακίν είναι 70 ετών. Κάθε μέρα στο μαγαζί κυκλοφορεί με τη φανέλα των Μαδριλένων και ένα ζευγάρι παντόφλες γιατί τα πόδια του είναι κουρασμένα και έχουν πληγές. Η γυναίκα του, Μολάνο ή αλλιώς Μάρι, είναι τέσσερα χρόνια μικρότερη και έχει αναλάβει την κουζίνα και ενίοτε και το σερβίρισμα.

Κάθε φορά που παίζει η Ατλέτικο, ικετεύει τον άνδρα της να μην φορέσει την μπλούζα της Ρεάλ αλλά οι θαμώνες κάθε φορά που τον βλέπουν χωρίς αυτή, του κάνουν παρατήρηση και τον στέλνουν να τη φορέσει. Το έχουν κάτι σα γούρι και έχουν πεισθεί ότι ο «γέρος» δεν ζει χωρίς τη Ρεάλ και δεν θέλουν να του στη στερούν.

Το ζευγάρι άνοιξε το μπαρ το 1972 στα νοτιανατολικά της Μαδρίτης στο Βικαλβάρο και 14 χρόνια μετά μετακόμισε στο Κανιγένας. Από τη στιγμή που μετακόμισε εκεί η Ατλέτικο, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα και το ταμείο γέμιζε.

Σε μια ημέρα μπορεί να βγάλουν έως και 300 ευρώ αλλά όταν παίζουν οι «ροχιμπλάνκος» οι εισπράξεις εκτοξεύονται και αγγίζουν τα δύο χιλιάρικα. «Ποιος να φανταζόταν ότι θα με τάιζε η Ατλέτικο Μαδρίτης;», αναρωτιέται κάθε φορά που κοιτάζει το τετράδιο με τα έσοδα ο Χοακίν.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων το μαγαζί αδειάζει. Ο Χοακίν και η Μάρι μένουν μόνοι και αναμένουν να έρθει ξανά η πελατεία. Εάν η Ατλέτικο κερδίσει, οι οπαδοί επιστρέφουν και πανηγυρίζουν για το τρίποντο. Εάν ηττηθεί, τότε θα γεμίσει με τους Μαδριλένους που κατοικούν στην περιοχή.

Τα πειράγματα

Η Μαρί είναι οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης και δεν χάνει την ευκαιρία σε συνεργασία με τους πελάτες να κοροϊδεύει τον άνδρα της. Μάλιστα, στην πρόσφατη ήττα της Ρεάλ από τη Σέριφ για τους ομίλους του Champions League, άνοιξε η πόρτα του μπαρ και μπήκαν μέσα κάποιοι θαμώνες μεταμφιεσμένοι σε καουμπόις με καπέλα και όπλα.

Ο Χοακίν δεν πτοήθηκε, ίσα ίσα το διασκέδασε. Με χαμόγελο αντιμετωπίζει κάθε φορά τα πειράγματα τους αλλά για να τους «τιμωρήσει» βάζει στην τηλεόραση παλιά παιχνίδια της Ρεάλ ή την προπόνηση της ομάδας.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι παρέμεινε αναλλοίωτος στα πιστεύω του και ακέραιος ως χαρακτήρας. Δεν άλλαξε ομάδα για να βγάλει κέρδος. Παρέμεινε πιστός στις ιδέες του, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη «Βασίλισσα» και κέρδισε ακόμη και τον δύσπιστο οπαδό της Ατλέτικο.

Το Ακελαρέ παραμένει μέχρι και σήμερα το τελευταίο προπύργιο του Madridismo στο Κανιγένας. Όταν ο Χοακίν και η Μάρι αποφασίσουν να παραδώσουν τα κλειδιά, είναι άγνωστο αν ο νέος ιδιοκτήτης θα διατηρήσει την ίδια ταυτότητα. Πάντως, όσοι τους γνωρίζουν πιστεύουν ότι δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

πηγή φωτογραφιών: el pais

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.