Χιτσάμ Κανίς: Τα 6 γκολ σε ένα ματς, ο Ραϊόλα και ο Πανσερραϊκός

Πέτρος Χαριζακλής13 Νοεμβρίου 2021

Ο Χιτσάμ Κανίς έχει προκαλέσει εντύπωση με τις εμφανίσεις του στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ 2, με τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Ο Ιταλομαροκινός εξτρέμ έχει πετύχει τρία γκολ σε δύο παιχνίδια και είναι η αποκάλυψη των «λιονταριών». Μετακόμισε στις Σέρρες το καλοκαίρι, έχοντας ως υπόβαθρο τις σχεδόν 100 συμμετοχές του στην τρίτη κατηγορίας της Ιταλίας. 

Ποιος είναι όμως ο Κανίς; Το Metrosport.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον 24χρονο που σκόραρε κόντρα στον ΠΑΟΚ Β και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του, τον Πανσερραϊκό. Σίγουρα θα μας απασχολήσει και στο μέλλον με την πορεία του στη Σούπερ Λιγκ 2.


Στην πρεμιέρα της SL2 πέτυχε δύο γκολ



Γεννήθηκε στο Βιμερκάτε, μια μικρή πόλη 26.000 κατοίκων στη Βόρεια Ιταλία, 25 χλμ μακριά από το Μιλάνο. Εχει διπλή υπηκοότητα καθώς οι γονείς του είναι από το Μαρόκο. Αρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία στο πάρκο, εκεί αγάπησε το άθλημα λόγω του πατέρα του. Εκανε προπόνηση με τις ώρες και το αποτέλεσμα ήταν πολλές σπασμένες γλάστρες. Πρώτη του ομάδα ήταν η Κασάτι Αρκόρε. Εκεί στον πρώτο αγώνα πέτυχε 7 γκολ και εκεί κατάλαβε πως το ποδόσφαιρο είναι το μέλλον του. Στα 14 έπαιζε στις ακαδημίες της Ρενάτε, σε απόσταση 20 χλμ από το σπίτι του.

Το 2012 τον αγόρασε η Αλμπινολέφε και τρία χρόνια αργότερα εντάχθηκε στην Κ19 της. Το 2015 έπαιξε στην ανδρική ομάδα, κυρίως ως αλλαγή, και πέτυχε 4 γκολ σε 13 ματς. Εκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2015 κόντρα στην Πάβια, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην 3η κατηγορίας της Ιταλίας. Αποκορύφωμα το παιχνίδι του κόντρα στην Πάντοβα που πέτυχε δύο γκολ αλλά η ομάδα του ηττήθηκε με 2-4.

Το πρότζεκτ της Νοβάρα και τα 6 γκολ κόντρα στην Πιατσέντζα

Το καλοκαίρι του 2016 τον ήθελαν Τζένοα, Σασσουόλο και Μπολόνια αλλά μετακόμισε στη Νοβάρα που έπαιζε στη Σέριε Β. Τον ενθουσίασε το πρότζεκτ της ομάδας όπως εξήγησε αλλά δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι δανεισμοί, κατά σειρά σε Κατανζάρο, Σιόν, Κούνεο. Παρόλα αυτά κλήθηκε και στην Εθνική Κ20 του Μαρόκο και έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών.


Στην Κούνεο, έκανε την πιο γεμάτη χρονιά με 33 εμφανίσεις, 10 γκολ και 2 ασίστ. Βέβαια τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς έγραψε στα social media πως το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι νεκρό λόγω απειλών που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του μετά από ένα παιχνίδι της Κούνεο με την Πιατσέντζα. Αυτό συνέβη γιατί ο Ιταλομαροκινός συμμετείχε στον αγώνα που έληξε με 20-0 υπέρ της ομάδας του, καθώς η Πιατσέντζα λόγω προβλημάτων με χρέη σε παίκτες και απεργία για οφειλόμενα κατέβηκε με 7 παίκτες, για να μην υποβιβαστεί, αφού είχαν προηγηθεί πέντε παιχνίδια που δεν κατέβηκε. Ο Κανίς πέτυχε τα 6 από τα 20 γκολ της ομάδας του.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 τον αγόρασε η Φάνο που έπαιζε στην 3η κατηγορία. Εκεί έπαιξε 21 ματς και έβαλε δύο γκολ αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας να τον κρατήσουν. Εμεινε ελεύθερος και τον Νοέμβριο του 2020 πήγε στη Νεχμάντ Ζεμάμρα, ομάδα του Μαρόκο. Εμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2021 όπου επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Περγκολετέζε. Εκεί έπαιξε 13 ματς και έβαλε ένα γκολ πριν μετακομίσει στην Ελλάδα.

Το στυλ παιχνιδιού του

Η θέση του είναι αριστερός εξτρέμ, αλλά με την ίδια ευκολία μπορεί να παίξει και ως δεξί εξτρέμ και να συγκλίνει προς τα μέσα, ενώ δοκιμάζει και πολλές φορές σουτ εκτός περιοχής. Στην Κούνεο δοκιμάστηκε και ως δεύτερος επιθετικός.

Εχει εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ, τρομερή ταχύτητα και απίστευτη ντρίμπλα. Αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση με την μπάλα στα πόδια και αναγκάζει τους αντίπαλους αμυντικούς να του κάνουν φάουλ για να τον σταματήσουν.



Μερικά πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε για τον Κανίς

Αγαπάει πολύ τους γονείς του και θα είναι ευχαριστημένος μόνο όταν καταφέρει να τους πει σταματήστε να δουλεύετε, θα σας φροντίσω εγώ.

Δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και είναι αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο.

Ατζέντης του είναι ο Βιτσέντζο Ραϊόλα, ξάδερφος του πασίγνωστου Μίνο Ραϊόλα.

Σε μικρή ηλικία έκανε δοκιμαστικά και στις δύο ομάδες του Μιλάνου, Ιντερ και Μίλαν.

Είναι μουσουλμάνος.

Του αρέσουν τα θαλάσσια σπορ.

Θαυμάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.