Χιόνης: «Το μίσος για τον αντίπαλο έγινε πιο δυνατό από την αγάπη για την ομάδα»

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Διονύσης Χιόνης.

Ο εγκληματολόγος τοποθετήθηκε για τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη τονίζοντας ότι πλέον το μίσος των οπαδών εναντίον των αντιπάλων τους έχει γίνει ισχυρότερο από την αγάπη για την ίδια τους την ομάδα.

Μεταξύ άλλων, ο Διονύσης Χιόνης δήλωσε:

Αρχικά, είπε: «Τα τελευταία χρόνια η επίδειξη ακραίας βίας δείχνει ότι δεν έχουμε κάνει κάτι καλά. Το σημερινό συν τα προηγούμενα ξεφεύγουν από τα πλαίσια της αθλητικής βίας. Μιλάμε για εγκληματικό δρόμο με εγκληματικές ομάδες.

Αν χρησιμοποιούνται οι ομάδες: «Χρησιμοποιούνται πάντοτε. Πλέον χρησιμοποιούνται στο όνομα ενός άτυπου πολέμου που γίνεται στον δρόμο. Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται. Έχει φτάσει σε δικαστήριο και αμετάκλητη απόφαση στον Άρειο Πάγο περίπτωση πριν από χρόνια που τρία άτομα μετά από τελικό κυπέλλου έψαχναν να βρουν αντιπάλους οπαδούς. Βρήκαν κάποιους σε ένα μαγαζί. Ο ένας έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε άτομα στο θώρακα, ο άλλος έβγαλε κλομπ για να εμποδίσει τους άλλους να αμυνθούν και ο τρίτος είχε αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου απέξω».

Αν θα το έκαναν ακόμα κι αν δεν ήταν οπαδοί: «Δεν μπορούμε να πούμε για ψυχοπαθητικές περιπτώσεις. Πρέπει να γίνει μελέτη από ψυχολόγους. Πολύ πιθανό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μια σύννομη ζωή και ξαφνικά κάνουν μια δολοφονία. Έχουν εγκληματικό παρελθόν και «αναβαθμίζονται». Πολλές φορές η οπαδική ταμπέλα είναι η τάση που έχουν οι εγκληματίες για την πράξη τους. Πως την κάνουν για την τιμή μιας ομάδας. Προσπαθούν να πείσουν ότι κάνουν το έγκλημα για άλλον λόγο από ότι το κάνουν».

Για το πού βρίσκεται η πολιτεία: «Η πολιτεία είναι απούσα. Αν κάποιος συλληφθεί για μια συμπλοκή δε θα πάει καν φυλακή. Θα έχει μια ποινή με τριετή αναστολή. Ίσως είναι κι ένα παράσημο στους κύκλους τους, ότι αυτός πήγε κι ένα δικαστήριο. Πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε οι νέοι των επόμενων ετών, που σήμερα είναι 5 χρονών, να αποστασιοποιηθούν από τέτοια πράγματα. Δεν δαιμονοποιούμε όλους τους συνδέσμους. Πρέπει να συντονιστούν οι ομάδες, το κράτος, οι φίλαθλοι, οι συνοπαδοί. Η αναβάθμιση της βίας είναι σοκαριστική τα τελευταία χρόνια. Πρέπει πολλά μέρη να συντονιστούν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα μετά από χρόνια».

Κλείνοντας, είπε: «Θα πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι να τιμωρηθούν ισόβια για αν αποθαρρυνθούν όσο γίνεται οι επόμενοι. Αλλά είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Δεν μιλάω για θανατική ποινή, υπάρχει στο εξωτερικό και έχει αποτύχει. Να υπάρχει η βεβαιότητα ότι η όποια ποινή, υπάρχει και θα επιβληθεί δίκαια. Αυτό που κρατώ με θλίψη είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια το μίσος των οπαδών για τον αντίπαλο είναι μεγαλύτερο από την αγάπη για την ίδια την ομάδα τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.