Χιόνι: «Είναι ψεύτικό, το έστειλε ο Μπιλ Γκέιτς» λένε συνωμοσιολόγοι στο Τέξας!

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2021

Ο Στιβ Γιατζόγλου είχε χρησιμοποιήσει την αλησμόνητη ατάκα πως «το χιόνι, λιώνει», αλλά στο Τέξας των ΗΠΑ, συνωμοσιολόγοι το… κατέρριψαν γιατί δοκίμασαν να το κάψουν και δεν έλιωνε! Ανεβάζοντας στο Tik Tok βίντεο με hashtag #govermentsnow, ισχυρίζονταν ότι το χιόνι ήταν ψεύτικο, καιγόταν και δεν έλιωνε, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν, εμπλέκοντας και τον Μπιλ Γκέιτς σ’ αυτό! Στο Τέξας η χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες μέρες στοίχισε τη ζωή σε 70 ανθρώπους. Στα βίντεο που ανέβηκαν στο TikTok αρκετοί χρήστες κρατούσαν στα χέρια χιονόμπαλες και προσπαθούσαν να τις κάψουν με σκοπό να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα βίντεο μία γυναίκα βρίσκεται πάνω από τη λεκάνη του μπάνιου της και κρατάει στο χέρι της μία χιονόμπαλα και έναν αναπτήρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό πηγαίνει στην κυβέρνησή μας και στον Μπιλ Γκέιτς. Σε ευχαριστώ Μπιλ Γκέιτς που προσπάθησες να μας εξαπατήσεις λέγοντας ότι αυτό είναι πραγματικό χιόνι». «Θα δείτε ότι δεν λιώνει και πρόκειται να καεί. Το χιόνι δεν καίγεται. Το χιόνι λιώνει. Χωρίς νερό, δεν στάζει, τίποτα», ισχυρίζεται ακόμα η γυναίκα.

Σε άλλο βίντεο μία κοπέλα μαζεύει χιόνι από το έδαφος και αφού το κάνει να έχει μορφή μπάλας το βάζει πάνω από ένα κερί και παρατηρεί ότι δεν λιώνει. Σύμφωνα με την ίδια πίσω από το μη λιώσιμο του χιονιού κρύβεται κάτι άλλο. Ακόμη πάει ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας πως αν το βάλει σε έναν φούρνο μικροκυμάτων τότε θα πάρει φωτιά καθώς μέσα του έχει αναμειχθεί ένα μέταλλο.

Σε άλλο βίντεο χρήστρια του TikTok κρατάει μία χιονόμπαλα πάνω από ένα σεσουάρ και λέει πως «δεν καίγεται». Στην πραγματικότητα, η αντίδραση του χιονιού οφείλεται στη διαδικασία που ονομάζεται εξάχνωση. Το μαύρο χρώμα που φαίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να «κάψει» το χιόνι προέρχεται πραγματικά από τον αναπτήρα επειδή το βουτάνιο, το ελαφρύτερο υγρό ή το στερεό καύσιμο εκπέμπει αιθάλη που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του χιονιού, δημιουργώντας μια σκοτεινή μεμβράνη.

Ένα παρόμοιο φαινόμενο θα συνέβαινε εάν κάποιος έκανε το ίδιο με ένα διαυγές γυαλί (Ένα στρώμα βουτανίου ή ελαφρύτερου υγρού θα συσσωρευόταν στο γυαλί, δημιουργώντας ένα μαύρο χρώμα). Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει αμφιβολίες σχετικά με τη διαδικασία εξάχνωσης, οι χρήστες του TikTok συνεχίζουν να διαδίδουν fake news με τη θεωρία συνωμοσίας τους. Ισχυρίζονται ότι ο πρώην συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς -ο οποίος μελετά εδώ και χρόνια την αλλαγή του κλίματος- ήταν πίσω από αυτό που ονόμασαν «ψεύτικo» χιόνι.

Πηγή: Protothema.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.