Χημεία...αντεπίθεσης για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αυτή την φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί η έναρξη του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο την Καλαμάτα, στην έδρα της ομάδας από την Μεσσηνία.
Πρακτικά ο Δικέφαλος, θα κληθεί από αυτό το παιχνίδι, να δείξει τα στοιχεία που επιθυμεί ως σύνολο, αυτά που θέλει να παρουσιάσει έως το τέλος της σεζόν. Το πιο σημαντικό, αυτή την χρονική περίοδο, είναι η χημεία που έχουν οι παίκτες. Μία ομοιογένεια, για την οποία έκανε λόγο ο Λουτσέσκου στις πρόσφατες δηλώσεις του, μία “χημεία” για την οποία μιλούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Είτε μέσω των δημόσιων τοποθετήσεών τους, είτε στις κατιδίαν συζητήσεις τους.
Ο Γιοάν Σάστρε για παράδειγμα, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis 95,5 υποστήριξε ότι οι παίκτες, νεότεροι και έμπειροι, έχουν αναπτύξει αυτή την χημεία που είναι ξεχωριστή. Και για αυτό τον λόγο, η ομάδα, παρουσιάζει έναν πλουραλισμό στην επίθεση. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα 11 γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία φιλικά παιχνίδια στην Κύπρο, τα σημείωσαν οκτώ διαφορετικοί παίκτες. Αυτό από μόνο του, δείχνει πως κανείς δεν συμπεριφέρεται εγωϊστικά. Λειτουργεί για το σύνολο και αυτό είναι προς όφελος του ΠΑΟΚ.

Θυμηθείτε τι συνέβη σε πρόσφατη αναμέτρηση του πρωταθλήματος, όταν ο Αουγκούστο είχε μεσολαβήσει και είχε ζητήσει από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που κέρδισε ένα πέναλτι, να το εκτελέσει ο Ολιβέϊρα. Και τότε ο Αντρίγια συμφώνησε και έδωσε την μπάλα στον επιθετικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα σκόραρε.

Ο Λουτσέσκου υποστηρίζει συν τοις άλλοις πως: “Έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και αυτό το γεγονός μας βοηθά να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι”. Αυτό το ατού λοιπόν, την ομοιογένεια, θέλουν να αξιοποιήσουν υπέρ του δέοντος οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Όχι ασφαλώς μόνο για την πρώτη αναμέτρηση στην Καλαμάτα. Αλλά και για την επόμενη στο Αγρίνιο, στις 22 Δεκεμβρίου. Και για την μεθεπόμενη, στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στις 28 Δεκεμβρίου. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Μόνο να παρουσιάζει πρόοδο που θα τον ωφελήσει στα αλλεπάλληλα παιχνίδια που καλείται να δώσει έως το τέλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.