Χετάφε για τα… αστέρια

Δημήτρης Μπασμπαρέλας11 Φεβρουαρίου 2020

Τρελαίνει κόσμο η Χετάφε του Μπορδαλάς. Μετά από το εντυπωσιακό 3-0 στο Αλφόνσο Πέρεθ επί της Βαλένθια φιγουράρει πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω μόνο από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Σε 23 ματς της La Liga μετρά 12 νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες. Εχει πλέον πέντε περισσότερους βαθμούς από τις “νυχτερίδες”, ενώ προσπερνά τρεις τόσο τη Σεβίλλη, όσο και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ουσιαστικά, η Χετάφε έχει γνωρίσει ήττες μόνο από ομάδες, που είναι ψηλά, με εξαίρεση τη Βιγιαρεάλ.

Πιο συγκεκριμένα, ηττήθηκε εντός έδρας μόνο από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ενώ εκτός έδρας έχασε από τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, αλλά και τη Βιγιαρεάλ, η οποία διαθέτει καλό ρόστερ.

Στο Πρωτάθλημα, η ομάδα του Μπορδαλάς έχει καταγράψει πλέον τέσσερις συνεχόμενες νίκες, δίχως μάλιστα να δεχθεί μάλιστα γκολ.

*** Πέρσι, τελείωσε το Πρωτάθλημα πέμπτη με 59 βαθμούς και 15 νίκες σε 38 ματς. Μην ξεχνάτε ότι έχασε στο photo finish το εισιτήριο για το Champions League από τη Βαλένθια. Φέτος, έχει 12 σε 23 παιχνίδια! Φουλ για τα… αστέρια φέτος η Χετάφε.

*** Σημαντικό στατιστικό; Στο ματς του Σαββάτου (8/2) με τη Βαλένθια οι παίκτες της έκαναν 22 σουτ. Είχαν να κάνουν τόσα από τον Οκτώβριο του 2012 σε ματς με τη Μαγιόρκα (23 τότε)!

Δύο... καρπούζια 

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι η Χετάφε έχει περάσει και στους 32 του Europa League, κόντρα στα όσα πιστεύουν πολλοί, οι οποίοι προβάλλουν ως δικαιολογία τα πολλά παιχνίδια και την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών. Η ισπανική ομάδα έκανε τέσσερις νίκες και δύο ήττες σε όμιλο με Βασιλεία, Κράσνονταρ και Τραμπζονσπόρ. Τελικά, πέρασε ως δεύτερη στον τρίτο όμιλο, πίσω από τους Ελβετούς.

Το δύσκολο πρόγραμμα

Ακολουθεί, βέβαια, πρόγραμμα “βουνό” για τους “Azulones” (κυανοί), αφού σε 13 μέρες δίνουν τέσσερις ματσάρες. Αρχικά, έχουν εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου.

Στη συνέχεια, υποδέχονται τον Αγιαξ για το Europa League στο πρώτο μεταξύ τους ματς και μετά ακόμη έχουν στο πρόγραμμα ένα ακόμη σπουδαίο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σεβίλλη. Στη συνέχεια, μεταβαίνουν στην Ολλανδία για τον επαναληπτικό.

Γραμμή κρούσης

Οι Ανχελ, Χουάν Μάτα και Χόρχε Μολίνα οδηγούν επιθετικά την ομάδα με εννιά, οκτώ και πέντε γκολ αντίστοιχα.

Συνολικά 11 παίκτες του ρόστερ έχουν βρει δίχτυα τουλάχιστον μία φορά στο Πρωτάθλημα. 

Για τον Ανχελ, έχουμε καταγράψει ότι τα επτά από τα εννιά του γκολ έχουν έρθει από τον πάγκο. Πρόσφατα, το όνομά του απασχόλησε την Μπαρτσελόνα. Πέρσι, οι Μάτα και Μολίνα είχαν αμφότεροι από 14 γκολ στο Πρωτάθλημα.

Γηραιότερος σκόρερ

Την ίδια στιγμή, σε ηλικία 37 ετών και 292 ημερών ο αρχηγός, Χόρχε Μολίνα, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ με δύο γκολ σε ένα ματς στον 21ο αιώνα, μετά βεβαίως από τον Χοακίν της Μπέτις (38 ετών και 140 ημερών).

Σφιχτή άμυνα

Χαρακτηριστικό της καλής φετινής χρονιάς είναι η άμυνα. Οι Μαδριλένοι έχουν την τέταρτη καλύτερη στο Πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί 20 γκολ σε 23 ματς. Λιγότερα έχουν δεχθεί μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (14), Ατλέτικο (15) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (19). 

“Κουπί” έχουν τραβήξει φέτος οι Σόρια (23 ματς), Νιόμ (22) αλλά και οι Κουκουρέγια, Μάτα, Μολίνα, Αραμπάρι και Μαξίμοβιτς (όλοι τους με 21 παρουσίες).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.