Χερόνιμο Μπαράλες: Με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω

Μάνος Χατζάκης23 Ιανουαρίου 2021

Στις μικρές λεπτομέρειες ή στα μεγάλα πάθη, κρύβονται πολλές φορές “πράγματα”, τα οποία καθορίζουν ζωές, καριέρες και πάει λέγοντας.

Στην περίπτωση του Χερόνιμο Μπαράλες και του Άρη δεν είμαστε σίγουροι, αν έχει “καθοριστεί” ακόμη η τροπή της μεταξύ τους ιστορίας.

Εάν τα... πιστόλια του Κώστα Μήτρογλου δεν “χαλούσαν” την ήσυχη-σε γενικές γραμμές- μεταγραφική καθημερινότητα των “κιτρινόμαυρων”, τότε ο αργεντινός συνάδελφός του θα περίμενε το ντεμπούτο του.

Το “πάθος” του επικεφαλής της ΠΑΕ με τον 32χρονο φορ είναι γνωστό γι' αυτό και αναφερθήκαμε... επίμονα στο θέμα πριν τρεις μήνες και σε πείσμα των κάθε αφελή και κακοπροαίρετου.

Η μονόπλευρη διάθεση για συνεργασία απέκτησε -με το πέρασμα του χρόνου- δύο πόλους και, όπως όλα δείχνουν, αποδεικνύεται αρκετή, για να αλλάξει την τροπή στην υπόθεση Μπαράλες.

Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα;  

Στην πόρτα με τις... βαλίτσες

Την Τετάρτη, που μας πέρασε, ο Άρης αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Από την προηγούμενη μέρα έγινε γνωστό ότι ο Χερόνιμο Μπαράλες θα έμενε εκτός αποστολής, λόγω... τραυματισμού. Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας είχαν ήδη αρχίσει να συνηθίζουν στην ιδέα ότι θα τους λείψει και ο ποδοσφαιριστής (το δέσιμό του με την ομάδα είναι ισχυρό, καθώς έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών, έστω και με διαλείμματα), αλλά και τα γκολ του. Ο 34χρονος προς... 35χρονος δεύτερος σκόρερ του Πρωταθλήματος ετοιμαζόταν να αλλάξει περιβάλλον, αποδεχόμενος σε προχωρημένη -ποδοσφαιρικά- ηλικία την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Αν διαβάσει τις γραμμές περί ηλικίας, να' στε σίγουροι ότι θα γελάσει.

Βλέπετε, η φυσική του κατάσταση είναι τέτοια, που άνετα -όσοι τον γνωρίζουν- λένε ότι μπορεί να παίζει σε υψηλό επίπεδα γι' άλλα τρία χρόνια τουλάχιστον. “Χτύπημα” στο γυμναστήριο, αυστηρή διατροφή και ζωή μακριά από “κακές” συνήθειες και πειρασμούς.

Αλλωστε, τα είχαμε πει και σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Πίεζε ο ίδιος για αποχώρηση, πίεζε και ο Αρης και φτάσαμε σε σημείο να λέμε για (σχεδόν) οριστική συμφωνία, σε τέτοιο βαθμό που ο Μπαράλες ετοιμαζόταν να περάσει για τελευταία φορά (μέχρι την επόμενη) από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Μετακίνηση 6 και άνω τελεία

Ο Μπαράλες θα ερχόταν στον Αρη με σκοπό... αθλητικό. Επρόκειτο, δηλαδή, να φορέσει τη φόρμα με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος, βλέποντας την προοπτική της Ευρώπης. Και από τη στιγμή που είχε λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, τα “φράγκα” δεν ήταν λόγος, για να χαλάσει η φάση με τον Αρη. Και εκεί που ετοιμάζεται να γνωρίσει την υγρασία του Θερμαϊκού, έρχεται η είδηση ότι ο Κώστας Μήτρογλου έχει προβάδισμα. Ορισμός, εν ολίγοις, του σκωτσέζικου ντους τόσο για τον Λατίνο επιθετικό, όσο και για τους ανθρώπους του Αστέρα, οι οποίοι προσδοκούσαν και στο σχετικό αντίτιμο της μεταγραφής. Το λέτε και “στράβωμα”, αλλά football is business...

Κι όμως οι μικρές λεπτομέρειες, που λέγαμε παραπάνω, μπορεί και να παίξουν ρόλο, ώστε η άνω τελεία στο θέμα να γίνει... κάτω. Ο Μπαράλες έχει (ακόμη) ελπίδες να έρθει στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Αρη.

Αν η ΠΑΕ βρει φόρμουλα, για να αποδεσμεύσει τον Κριστιάν Λόπεθ, τότε μη σας φανεί καθόλου παράξενο να δείτε τον Μπαράλες στο “Δασυγένειο” ή στο “Κλ. Βικελίδης” για τις καθιερωμένες φωτογραφίες δίπλα στο έμβλημα του συλλόγου. Εφόσον ο Ισπανός παραχωρηθεί δανεικός σε άλλο club, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για “μαζική” ενίσχυση στην επιθετική γραμμή και ο Αρης θα πηγαίνει για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα απ' όσο πάει ήδη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.