Χέρια σε παίκτες του Παναθηναϊκού; ΔΕΝ τα δίνουν πέναλτι

Γιώργος Καστάνης04 Απριλίου 2022

Γίναμε σοφότεροι από το παιχνίδι της Λεωφόρου. Βγάλαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι διαιτητές, ανεξαρτήτου εθνικότητας, τις παραβάσεις και ειδικά τις περιπτώσεις των πέναλτι; Ειδικά ο Βόσνιος Πελίτο και ο Ισπανός Ντε Ρικάρντο τα έκαναν σαλάτα. Μαντάρα, εάν θέλουμε να το πούμε, ωμά.

Δύο χέρια παικτών του Παναθηναϊκού καταγράφηκαν ξεκάθαρα, ένα σε κάθε ημίχρονο, μέσα στην περιοχή των πρασίνων. Και όμως κανένα από τα δύο, δεν δόθηκε πέναλτι. Συμπέρασμα: Τα χέρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ΔΕΝ τα δίνουν πέναλτι!! Είναι πρωτάκουστο. Ναι είναι. Αποτελεί όμως ένα πραγματικό γεγονός. Πέναλτι έπρεπε να δοθεί στο καθαρό χέρι του Βέλεθ, στο σουτ του Ζαμπά, χέρι που ναι μεν δεν ήταν απλωμένο, αλλά δεν ήταν και μαζεμένο, κολλημένο στο σώμα του. Σε εκείνο το σημείο το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο χωρίς τέρματα και ο ΠΑΟΚ θα είχε καθαρά την ευκαιρία να προηγηθεί.

Πέναλτι και σε χέρι του Χουνκάρ από ενέργεια του Αντρίγια, επίσης δεν δόθηκε, παρότι ελέγχθηκε και αυτό από το VAR. Πιο καθαρό χέρι δεν γίνεται. Και ομως τόσο ο Βόσνιος, αλλά κυρίως ο Ισπανός στο Var έκλεισαν τα μάτια. Μιλάμε για μία καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, ή αν προτιμάτε για μία καθαρή κλοπή. Δύο περιπτώσεις οφθαλμοφανέστατες δεν δόθηκαν σε κομβικά σημεία του αγώνα. Όταν το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο χωρίς γκολ και όταν οι γηπεδούχοι βρίσκονται μπροστά με 2-1.

Εάν σε αυτό το παιχνίδι κρίνονταν ένας τίτλος, θα ήταν πιο έντονες οι αντιδράσεις από τον ΠΑΟΚ, είμαι πεπεισμένος. Εάν αυτά τα χέρια τα έκαναν παίκτες του ΠΑΟΚ, θα δίνονταν πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Λουτσέσκου το είπε όσο πιο έξυπνα μπορούσε. Πρώτα μίλησε για τις ευθύνες της ομάδας, των παικτών που έχασαν τον προσανατολισμό τους, γιατί αισθάνθηκαν αδικημένοι από τον μη καταλογισμό πέναλτι. Και δεύτερον, μίλησε για τα πέναλτι που τα είδε όλη η Ελλάδα, αλλά οι διαιτητές ξέχασαν τις παραβάσεις. Είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ δεν θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα.

Πρέπει όμως να διορθώσει και τις αδυναμίες του. Δέχθηκε δύο γκολ που θα μπορούσε να είχε αποφύγει, έχασε κλασικές ευκαιρίες για γκολ που “σπατάλησαν” οι παίκτες του. Φάνηκε πως δεν είχαν αυτοπεποίθηση. Και από αυτή την οπτική γωνία, το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα για όλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.