Χαβίτο: «Από την Ισπανία λείπει ο καθαρός φορ, μπορεί αν δεν προσέξει το Μαρόκο να την προβληματίσει»

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Φρανσίσκο Χαβίτο ο οποίος μίλησε για τον αγώνα της Ισπανίας κόντρα στο Μαρόκο, τι περιμένει από την χώρα του αλλά και τους Αφρικανούς.

Τι περιμένει από την Ισπανία κόντρα στο Μαρόκο
: «Εμείς οι Ισπανοί φυσικά περιμένουμε να κερδίσει η χώρα μας, όπως οι Μαροκινοί περιμένουν να κερδίσει η δική τους. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο, φαβορί υπάρχει και είναι η Ισπανία αλλά στο φετινό Μουντιάλ τα έχουμε δει όλα».

Για την εικόνα του Μαρόκου στην διοργάνωση
«Ναι το Μαρόκο έχει παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα ως τώρα, δεν είναι ότι έχει μόνο ένα ή δύο παίκτες αλλά έχει δυνατή ομάδα. Μπορεί να ξεχωρίζουν σαν ονόματα ορισμένοι παίκτες αλλά δεν κάνουν διαφορά αυτοί αλλά η ομάδα. Σίγουρα αν η Ισπανία τους δώσει ευκαιρία στο παιχνίδι θα έχει πρόβλημα».

Για την ήττα από την Ιαπωνία και το τι έφταιξε:
 «Πιστεύω ότι χαλάρωσε τελείως η ομάδα γιατί πέρασε τον όμιλο και η Ιαπωνία βρήκε την ευκαιρία να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Κέρδισε γιατί έχει καλή ομάδα. Το είδαμε και με την Κροατία εχθές έπαιξε πολύ καλά αλλά δεν είχε καλές εκτελέσεις πέναλτι. Η Ισπανία θεώρησε ότι θα είναι εύκολος ο αγώνας και θα περνούσε αλλά και για κάποια λεπτά βρέθηκε εκτός συνέχειας».

Για τα προβλήματα της Ισπανίας στην διαχείριση αγώνων:
 «Σε τέτοιους αγώνες μετράει η εμπειρία, εμείς έχουμε αρκετούς νεαρούς στο ρόστερ που είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, αλλά καμιά φορά δεν ξέρουν να διαχειριστούν τις αναμετρήσεις και τον ρυθμό του αγώνα. Λείπει ο ηγέτης και η εμπειρία, πάθος έχουμε, χρειάζεται ένας συνδυασμός σε αυτά».

Για τους επιθετικούς της Ισπανίας και την έλλειψη καθαρού φορ:
«Ναι ο Ασένσιο δεν είναι καθαρός κεντρικός επιθετικός. Μπορεί να παίξει εκεί αλλά δεν έχει την εμπειρία. Χρειαζόμαστε ένα καθαρό σέντερ φορ, γιατί εκεί έχουμε μόνο τον Μοράτα. Θεωρώ στους 26 παίκτες που επιλέχθηκαν από τον Ενρίκε πρέπει να υπάρχουν δύο κεντρικοί επιθετικοί. Το 2010 που είχαμε πάρει το Μουντιάλ υπήρχε στο ρόστερ ο Βίγια, ο Τόρες αλλά και σαν τρίτη επιλογή ο Λιορέντε. Αυτό λείπει από την Ισπανία, δεν υπάρχει το plan b στο σύστημα αν κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.