Χατζόπουλος: «Αυτό είναι το όνειρό μου για τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2021

Ο Θανάσης Χατζόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την ΑΜΚ που άνοιξε στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή του κόσμου. Μίλησε για τους οικονομικούς στόχους, τους αγωνιστικούς, το όνειρό του για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ, τη συμμετοχή του Στογιάκοβιτς στο video promo, τη στήριξη του Βιεϊρίνια, τις ικανότητες του Ουάρντα και το… ψήσιμο στον Πάμπλο Γκαρσία!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το moto της ΑΜΚ:

«Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε. Έγινε αυθόρμητα σε μια συζήτηση που είχαμε για το πόσο χρήσιμο είναι να βοηθήσει ο κόσμος. Μας άρεσε και το κρατήσαμε».

Για το δύσκολο έργο στο διοικητικό-οικονομικό κομμάτι:

«Από την αρχή ξέραμε ότι το έργο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ επί χρόνια ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα. Ήρθε η ώρα να μπούμε αλλά χρειαζόμαστε και τη βοήθεια του κόσμου. Ναι μπορούσα να βοηθήσω ως ενός σημείου. Δυστυχώς δεν είμαι Σαββίδης. Γι’ αυτό ζήτησα τη βοήθεια των συνοπαδών μου. Ξέρω ότι οι ΠΑΟΚτσήδες αγαπούν το μπάσκετ. Μας έδωσε χαρά στο παρελθόν, γιατί όχι να μας δώσει και στο μέλλον».

Για το ότι χρειάζονται 2 εκ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν:

«Ναι για να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Είναι τα περισσότερα για έξοδα παλαιών χρεών. Όχι για το λειτουργικό. Το πρώτο που κάναμε ήταν να δούμε τι χρωστάμε σε παλιούς παίκτες και προπονητές. Θέλουν τα χρήματά τους και πιέζουν. Άσχημος τρόπος είναι τα δικαστήρια και τα ban της FIBA. Στόχος είναι να έχουμε κλείσει τις παλιές πληγές. Θα ήταν το ιδανικό. Ήρεμοι μετά να ξεπληρώνουμε τα υπόλοιπα, προμηθευτές, δημόσιο κτλ».

Για το ποσό ως στόχο που θέλει να πιάσει η διοίκηση του ΠΑΟΚ από την ΑΜΚ:

«Όταν μαζευτεί μια μεγάλη μάζα οπαδών, με μικρότερα ποσά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο συνολικό έσοδο για την ομάδα. Λίγα άτομα δυστυχώς δεν μπορούν να μαζέψουν το ποσό. Θα ήταν για εμένα όνειρο ο ΠΑΟΚ να ανήκει στον κόσμο του. Κάθε χρόνο να λέμε βοηθάμε τον σύλλογό μας με ένα ποσό, συν τα έσοδα από χορηγούς να λειτουργεί η ομάδα σε πολύ καλό επίπεδο. Βάλαμε έναν ρεαλιστικό στόχο. Να μαζέψουμε 500.000 ευρώ. Μ’ αυτές μπορούμε να κλείσουμε τα παλιά χρέη που έχουν απομείνει. Αυτούς τους μήνες έχουμε κάνει πληρωμές και έχουμε εξοφλήσει παίκτες. Μειώθηκε το χρέος. Μ’ αυτά τα χρήματα θα μπορέσουμε να το κλείσουμε το χρέος προς παλιούς παίκτες προπονητές και μάνατζερ».

Για το θέμα του στοιχήματος και τα έσοδα:

«Δεν έχουμε ακόμα εξέλιξη. Όπως και στο ποδόσφαιρο οι στοιχηματικές, στην ουσία οι παίκτες τους από τα έσοδα, να πληρώνονται και οι ομάδες. Πρέπει να γίνει και στο μπάσκετ. Από τη στιγμή που οι στοιχηματικές βάζουν τις ομάδες, κι αυτές δεν πρέπει να κερδίσουν από αυτό;».

Για την παρουσία του Στογιάκοβιτς στο video promo:

«Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε, είναι πως όπου και να βρίσκεσαι τον κόσμο, μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου. Ζητήσαμε τη βοήθειά του, δέχθηκε αμέσως. Μας έστειλε το βίντεο. Δεν έχω εισπράξει πως έχει απόσταση από τον ΠΑΟΚ. Και ο Βιεϊρίνια είναι κοντά μας, έχει χρόνια διαρκείας, έρχεται στο γήπεδο. Θα ψήσουμε και τον… Παυλάρα τον Γκαρσία. Ο Ουάρντα ο πατέρας του ήταν μεγάλο όνομα στο μπάσκετ. Μήπως να μας τον δώσει δανεικό η ΠΑΕ;».

Για την επιλογή του ΟΑΚΑ για το Final 4 Κυπέλλου:

«Όχι. Η πρότασή μας ήταν για Final 8. Είχαμε κάνει και γραπτή πρόταση. Δεν πέρασε μετά την άρνηση του Ηρακλή. Όλες οι άλλες ομάδες συμφώνησαν. Το ΟΑΚΑ δεν είναι ουδέτερο. Είναι και εκτός προκήρυξης το ΟΑΚΑ. Θα επιμείνουμε να διοργανωθεί Final 8».

Για την εικόνα της ομάδας, το μπάτζετ και τις αλλαγές:

«Υποτίθεται μπήκαμε με πλάνο να μειώσουμε τα χρέη. Αν κάνουμε αλλαγή στην αλλαγή θα μεγαλώσουμε το μπάτζετ. Δεν θα αυξήσουμε ποτέ τα έξοδά μας εφόσον δεν έχουμε τα ανάλογα έσοδα. Η ομάδα επίσης είναι σε καλό δρόμο. Το περιμέναμε έτσι κι αλλιώς γιατί ξεκίνησε μια νέα ομάδα. Είναι λογικό να θέλει χρόνο να δέσει, να βρει τα πατήματά της. Η ομάδα είναι καλά και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί αγωνιστικά, αλλά με κύριο στόχο τη μείωση των χρεών».

Για το πόσα χρήματα θα έχει βάλει ο ίδιος ως το φινάλε της σεζόν:

«Δεν ήθελα να το απαντήσω. Πάει προς τη διαφήμιση και δεν το κάνω. Όταν πάρει την απόφαση να μπεις, θα δώσεις χρήματα. Τώρα υπάρχει μια δυνατότητα από την αρχή της χρονιάς, η ομάδα προχωράει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.