Χατζηστραβός: «Φέτος δουλεύουμε περισσότερο στο σύστημα της πρώτης ομάδας, παίζω και φορ αν χρειαστεί»

Πέτρος Χαριζακλής22 Αυγούστου 2022

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Ο ΠΑΟΚ Β’ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στη Δράμα, όπου έδωσε δύο φιλικά παιχνίδια. Στο δεύτερο με τον Πανδραμαϊκό (3-0), το Metrosport.gr βρέθηκε εκεί και μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε με τον μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου, Ζήση Χατζηστραβό. 

Ο 22χρονος Σερραίος δήλωσε ευχαριστημένος από το φιλικό με τη δραμινή ομάδα, στάθηκε στη δουλειά που γίνεται πάνω στο σύστημα της πρώτης ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στο κίνητρο για την πρώτη ομάδα που υπάρχει από όλους τους ποδοσφαιριστές. Διέκρινε τις διαφορές μεταξύ Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2, αποκάλυψε τον ρόλο του στη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ Β ενώ δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί και ως σέντερ φορ αν χρειαστεί, όπως έκανε και στο φιλικό του Σαββάτου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ηταν ένα παιχνίδι με έναν δυσκολότερο αντίπαλο από τον προηγούμενο, μια ομάδα που πιθανότατα θα είναι και στη Σούπερ Λιγκ 2. Θέλαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα που δουλέψαμε στην προπόνηση, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, μετά περάσαμε και κάποια άλλα παιδιά και δεν είχαμε ομοιογένεια. Το δείγμα είναι θετικό» ήταν το πρώτο του σχόλιο για το φιλικό παιχνίδι με τον Πανδραμαϊκό.

-Ποιος είναι ο ρόλος σου στη φετινή ομάδα;

«Ο ρόλος μου είναι να προσπαθήσω να βοηθήσω τα νέα παιδιά να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην ομάδα και να καταλάβουν τι ζητάει το πρωτάθλημα και ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις φέτος. Από την άλλη, ο αγωνιστικός στόχος είναι να βοηθήσω εντός γηπέδου με γκολ και ασίστ την ομάδα, ό,τι μπορώ και εγώ για να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε».

-Τι διαφορετικό έχει η φετινή προετοιμασία με την περσινή;

«Πάντα ήταν δύσκολες οι προετοιμασίες, αυτός είναι ο σκοπός τους να μας προετοιμάσουν για τη σεζόν. Αυτό που κάνουμε περισσότερο φέτος είναι να δουλεύουμε στο σύστημα της πρώτης ομάδας και αν ζητηθεί να ανέβει κάποιος να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί».

-Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2;

«Οσον αφορά την ποιότητα, υπάρχει περισσότερη στη Σούπερ Λιγκ 1, αυτό είναι γεγονός. Στη Σούπερ Λιγκ 2 υπάρχουν άλλα στοιχεία που την καθιστούν δύσκολο πρωτάθλημα. Εχει πολλή δύναμη, είναι κοντά οι γραμμές, τα γήπεδα είναι άσχημα. Αυτές είναι οι δυσκολίες που μπορείς να αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα σε κάποιες ομάδες που ανέβηκαν τώρα είτε τα γήπεδα δεν βοηθούν».

-Επαιξες ως σέντερ φορ στο φιλικό με τον Πανδραμαϊκό. Ηταν εξ ανάγκης ή θα σε δούμε και εκεί τη φετινή χρονιά;

«Κυρίως λόγω απουσιών χρειάστηκε να παίξω μπροστά, αν ο κόουτς το επιθυμεί μπορώ να παίξω και μπροστά και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο».

-Τι σήμαινε για σένα που φορούσες το περιβραχιόνιο και αν σκέφτεσαι το βήμα στην πρώτη ομάδα;

«Είναι κάτι που το σκέφτομαι, όλα τα παιδιά έχουν στόχο να ανέβουν στην πρώτη ομάδα, έτσι και εγώ. Ξέρω πως είμαι μεγαλύτερος από τα περισσότερα παιδιά, έχω κάποιες εμπειρίες παραπάνω. Εχω και παραπάνω αρμοδιότητες στην ομάδα και προσπαθήσω να τις βγάλω εις πέρας και να μου δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή αν το αξίζω, να ανέβω στην πρώτη ομάδα».

Δείτε όσα είπε στην κάμερα του Metrosport.gr:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.