Χατζησαρόγλου: «Το ποδόσφαιρο πονάει, η τοξικότητα είναι μεγάλο πρόβλημα»

Metrosport Team30 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Ντου στα γήπεδα» με τον Δημήτρη Κανελλάκη φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Χατζησαρόγλου, ο οποίος τοποθετήθηκε για την νέα εποχή στην ΕΠΟεπί προεδρίας του Θοδωρή Ζαγοράκη, τον προβληματισμό του για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τους υποψήφιους πρώην διεθνείς παίκτες της Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

«Καταρχάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν, είμαι στο νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ευελπιστώ, να πετύχει κάτι περισσότερο γιατί αυτό έχει αποδείξει ως άνθρωπος».

Ερωτηθείς για το αν χρειαζόταν έναν τέτοιο άνθρωπο στο «τιμόνι» η Ομοσπονδία: «Νομίζω έχει όλα τα στοιχεία και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πραγματικά έχει το κομμάτι της διοίκησης, ήταν σε μια πολύ δύσκολη εποχή στον ΠΑΟΚ. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Πολλά βήματα πρέπει να γίνουν προς το καλύτερο, πρέπει να προσπαθήσουμε, γιατί το ποδόσφαιρο πονάει, δεν είναι στην καλύτερη του εποχή».

Για το στοιχείο που τον προβληματίζει περισσότερο : «Η τοξικότητα που υπάρχει είναι πρόβλημα. Θα πρέπει να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Υπάρχει πίεση που ασκείται σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα εκτός του αγωνιστικού χώρου. Πριν την πανδημία, πήγαν να στρώσουν τα πράγματα, δεν μπορεί όμως να πηγαίνει το ποδόσφαιρο καλά, όταν όλα τα υπόλοιπα στην ζωή μας έχουν αλλάξει τερατωδώς».

Ερωτηθείς για την οικονομική κατάσταση στην ΕΠΟ: «Η διοίκηση του Γραμμένου, θέλω να πω πως μπόρεσε και απελευθέρωσε αρκετά χρήματα τα οποία είχε δεσμεύσει η UEFA και η FIFA εδώ και 6.5 χρόνια. Η αποδέσμευση των χρημάτων, θα βοηθήσει πολύ την διοίκηση που αναλαμβάνει τώρα. Μειώθηκε και το χρέος της Ομοσπονδίας κατά 3 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα χρέος που στην επόμενη τετραετία, με μια καλή διαχείριση θα εξελιχθεί εντελώς».

Στη ερώτηση για την μη εκλογή των πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών:« Δεν γνωρίζω αν κάποιο από αυτά τα παιδιά είχαν ασχοληθεί παραγοντικά. Η διοίκηση, είναι ένα διαφορετικό κομμάτι από το το ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο. Μέτρησε η έλλειψη εμπειρίας. Είναι νωρίς για να εμπλακούν σε αυτό το χώρο, θα ήταν εύλογο να είχαν δείξει κάποια δείγματα διοίκησης».

Τέλος, ερωτηθείς για τον Άγγελο Χαριστέα: «Ο Χαριστέας ως αθλητικός διευθυντής, διοικείται από έναν παράγοντα, είναι τεράστια η διαφορά. Εμείς ως παράγοντες, δεν ασχολούμαστε καθόλου με το τεχνικό κομμάτι. Προσλαμβάνουμε ανθρώπους γι' αυτό, όπως ο Τάκης Φύσσας και ο Κωνσταντινίδης στην Εθνική. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό εμείς, και δεν αγγίζουμε αυτό το κομμάτι. Ο Ανατολάκης, είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, είχε την ίδια τύχη όμως γιατί ασχολήθηκε αργά με το συγκεκριμένο θέμα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.