Χατζησαρόγλου: «Αυτά ισχύουν για την διεξαγωγή του Κυπέλλου»

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας, κ. Χατζησαρόγλου, έδωσε μέσω του Metropolis 95.5 λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή του φετινού Κυπέλλου. «Έχουμε υποχρεωθεί σαν ΕΠΟ σε πολλές προσαρμογές λόγω της πανδημίας. Είχαμε μία πρόταση της υποεπιτροπής και αφορούσε πως μπορούμε να δούμε φέτος την διοργάνωση του Κυπέλλου που είναι αποκλειστικά δική μας. 

Αφορούσε την 2η, την 3η και την 4η φάση, που ήταν να πραγματοποιηθεί 4/11, 18/11 και 2/12 και για ευνόητους λόγους έχει χαθεί. Πρέπει να προσαρμοστούμε πλέον στην 5η φάση. Θα περιλαμβάνει και την Super League 2. Ήταν να διεξαχθεί 14, 15 και 16/12 και πρέπει να μεταφερθεί. 

Θα γίνει 12, 13 και 14 Ιανουαρίου. Εκκρεμεί, όμως, το θέμα των προπονήσεων για τις ομάδες της Super League 2. Έχουμε πάρει μία υπόσχεση, αλλά με τα τωρινά δεδομένα ούτε τα ατομικά αθλήματα μπορούν να κάνουν προπονήσεις. Οι οκτώ ομάδες της Super League 1 που κατέλαβαν από την 7η θέση και κάτω και οι ομάδες της Super League 2, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες σε έδρα της ομάδας της Super League 2. 

Μετά θα γίνει εκ νέου κλήρωση. Εκεί θα είναι διπλοί θα είναι οι αγώνες. Όποια ομάδα κληρωθεί πρώτη θα έχει την έδρα. Αν δεν επιτραπούν οι προπονήσεις για τις ομάδες της Super League 2, θα γίνει η κλήρωση με 14 ομάδες και αναγκαστικά δύο ομάδες θα περάσουν χωρίς αγώνα. Και εκεί θα είναι διπλά παιχνίδια. 19,20 και 21 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί αυτή η φάση» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:  

«Ήταν μία σκέψη της Super League να διεξαχθούν τα ντέρμπι πρωταθλήματος, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και του Άρη με την ΑΕΚ, εκείνες τις ημερομηνίες. Στο Κύπελλο, όμως, υπάρχει ένας τηλεοπτικός πάροχος που ήδη έχει χάσει τρεις φάσεις, επομένως πρέπει να προσαρμοστούμε στις ελεύθερες ημερομηνίες. Υποχρεωτικά θα πραγματοποιηθεί 19, 20 και 21. Ο τελικός δεν αλλάζει, θα γίνει 22 Μαΐου».  

Για την Super League 2 και την Football League επεσήμανε: «Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ», ενώ για τα έσοδα που χάνουν υπογράμμισε: «Είναι όμως και επιχειρήσεις που έχουν και όλα τα προνόμια που έχουν οι επιχειρήσεις. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι τα συμβόλαια των παικτών».  

Τέλος για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δήλωσε: «Κάθε Ένωση πρέπει να βρει την δική της λύση. Η ΕΠΣ Μακεδονίας δεν έπαιξε ούτε μία αγωνιστική, η Δράμα έφτασε μέχρι την 8η».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.