Χατζημαρινάκης: «Επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στα σωματεία και υπάρχει κίνδυνος να μην κατέβουν ομάδες γιατί δεν έχουν στήριξη»

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου, Παντελής Χατζημαρινάκης, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο μετά την πύρινη λαίλαπα που έκαψε πάνω από 1 εκατομμύρια στρέμματα.

Παράλληλα, ο κ. Χατζημαρινάκης θέτει ακόμη και θέμα επιβίωσης για τις ομάδες, ενώ ανέφερε πως εστάλησαν επιστολές σε ΕΠΟ και SL1 για οικονομική ενίσχυση των σωματείων.

''Το προηγούμενο 20ήμερο όλος ο νομός πέρασε δύσκολες στιγμές. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη φωτιά που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη μετά το 1957. Μετά από μετρήσεις που έγιναν μέσα από δορυφόρο έχουν καεί περισσότερα από 1 εκατομμύρια στρέμματα. Μόνο για ποδόσφαιρο δεν μπορούσαμε να σκεφτόμασταν τις προηγούμενες μέρες. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν πως θα σώσουμε κόσμο και περιουσίες. Έχει τώρα 1-2 μέρες που ησυχάσαμε. Έχουν παραμείνει ελάχιστες εστίες που θα σβηστούν τις επόμενε μέρες. Τώρα, το δύσκολο είναι η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Είναι τραγική η κατάσταση σε όλο το νομό. Αν πάρεις το αμάξι και κάνεις μια βόλτα βλέπεις παντού καμένα. Το μέγεθος της φωτιάς άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές.

Όσον αφορά για το θα γίνει με τα Πρωταθλήματα, αναβάλλαμε τον τελικό του Σούπερ Καπ που ήταν προγραμματισμένος για τις 2 Σεπτεμβρίου. Αυτός ο αγώνας είναι μία γιορτή, αλλά εκείνες τις μέρες καιγόμασταν οπότε πήραμε την απόφαση να το αναβάλλουμε. Να είμαστε γεροί του χρόνου για να γίνει. Το Κύπελλο πήρε παράταση δύο εβδομάδων και το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί αρχές Οκτωβρίου για να μπορέσουν οι ομάδες να συνέλθουν και να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί ο προγραμματισμός έχει πάει δύο εβδομάδες πίσω.

Επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στα σωματεία και υπάρχει κίνδυνος να μην κατέβουν ομάδες γιατί δεν έχουν στήριξη. Εμείς είμαστε κοντά τους και δεν θα αφήσουμε κανένα σωματείο. Το δύσκολο είναι να βρεθούν πόροι για τις ομάδες. Πρόβλημα στα γήπεδα δεν έχουμε, το θέμα είναι να βρεθούν χορηγοί για να βοηθήσουν τους παράγοντες να σταθούν στα πόδια τους και να βγάλουν τη χρονιά. Έχουμε αρχίσει κάποιες δράσεις ώστε να βρεθούν πόροι εκτός νομού. Στείλαμε επιστολή στην Ομοσπονδία για να μας βοηθήσει οικονομικά και θεωρώ ότι δεν θα μας αφήσει μόνους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, ενώ στείλαμε επιστολή και στη Super League για οικονομική ενίσχυση. Έχουμε τεράστια πληγή ώστε να μπορέσουμε να ορθοδοπήσουμε και γι΄ αυτό στρέψαμε το βλέμμα εκτός νομού για βοήθεια''.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.