Χατζηιωάννου: «Πολλά σωματεία δεν θέλουν να κατέβουν»

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2021

Ο νομικός, Βαγγέλης Χατζηιωάννου, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Γ' Εθνική και το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος με την διεξαγωγή ενός γύρου. «Προέκυψε χθες όταν η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ έκανε εισήγηση στην εκτελεστική επιτροπή για την διεξαγωγή ενός γύρου. Θα επιτραπεί σε όσες ομάδες θέλουν να δηλώσουν αν θα συμμετέχουν ή όποιες δεν θέλουν να υποβιβαστούν» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν μιλάμε για μία απόφαση, μιλάμε για μία εισήγηση. Δεν είναι μόνο θέμα εμπειρίας, αλλά έχω ψάξει το θέμα, έχω μιλήσει με πολλούς παράγοντες. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν πάρα πολλές αντιδράσεις, πέρα από το νομικό ζήτημα. Στο πραγματικό μέρος της υπόθεσης υπάρχουν πολλά εύλογα παράπονα των ομάδων. Από την έρευνα μου προκύπτει ότι πολλά σωματεία είναι αντίθετα και δεν θέλουν να κατέβουν. Πολύ λίγα, που έχουν σκοπιμότητα, συμφωνούν με την μορφή του ενός γύρου. Τα σωματεία υπέγραψαν στην αρχή της περιόδου μία προκήρυξη. Τώρα ξαφνικά πρέπει να συνεχίσουν με μία άλλη. Κανείς δεν ρώτησε αν θα ήθελαν να συνεχίσουν με αυτό το καθεστώς.

Οι ομάδες από το τέλος Φεβρουαρίου πέρσι, μέχρι σήμερα έχουν παίξει 2-4 αγωνιστικές και τώρα καλούνται σε λιγότερο από ένα μήνα να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Οπως λένε οι ειδικοί χρειάζεται προετοιμασία τουλάχιστον 1,5 μήνα. Σημειωτέον είναι ερασιτέχνες. Υπάρχει και πρόβλημα μετακινήσεων είτε από νησιά, είτε με τους ξένους. Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, που θα μείνουν αυτοί οι παίκτες; Υπάρχουν ομάδες που είναι καλά οικονομικά και θέλουν να ξεκινήσει για να ανέβουν κατηγορία.

Όποια απόφαση παρθεί μπορεί να προσβληθεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ που αποτελείται από τακτικούς δικαστές. Κανείς δεν μπορεί από πριν να προδικάσει τι αποτέλεσμα θα βγει...»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.