Χατζηδημητρίου: «Να βοηθήσουν οι ιδιώτες γιατροί!»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2020

Η Γενική Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μαρία Χατζηδημητρίου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Στην τοποθέτησή της απηύθυνε έκκληση βοήθειας από τους ιδιώτες γιατρούς:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας συστήματος υγείας, καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όσο ετοιμάζονται νέες κλίνες θα χρειαστεί προσωπικό. Εν μέσω Πανδημίας που είναι σε εξέλιξη και εδώ στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολα, κάνουμε έκκληση στους γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή για να βοηθήσουν. Το κάνουν ήδη στον ιδιωτικό τομέα, γιατί περνούν πρώτα οι ασθενείς από τους ιδιώτες γιατρούς. Τα περιστατικά δεν είναι μόνο όσα φτάνουν στο νοσοκομείο. Υπήρξε ενίσχυση του δυναμικού, Συμβάσεις ΕΟΔΥ με συμβασιούχους γιατρούς, νοσηλευτές και στον διαγνωστικό τομέα. Γίνεται στελέχωση».

Ερωτηθείσα γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το επίπεδο, απάντησε

«Αυτό είναι στο επίπεδο της προετοιμασίας. Προετοιμαζόμαστε για να μη φτάσουμε σε χειρότερο επίπεδο. Στο μέτρο του δυνατού ετοιμάζεται το σύστημα από τον Μάρτιο, γι’ αυτό είχαμε και το Lockdown. Όσο γεμίζουν οι ΜΕΘ τόσο θα χρειάζονται περισσότεροι γιατροί και κλίνες. Το όλο σκεπτικό είναι να μην αρρωστήσει όλος ο κόσμος μαζί. Όχι να μην αρρωστήσει όλος ο κόσμος. Δεν υπάρχει θεραπεία και εμβόλιο. Η μάσκα, η απόσταση και η υγιεινή των χεριών είναι το μόνο διαθέσιμο που έχουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.