Χατζάρας: «Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα είναι ότι πήγα εκείνη την εποχή στον Άρη»

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2023

Ο Γιώργος Χατζάρας μίλησε στο Metropolis 95.5 τόσο για το πέρασμά του από τον Άρη, όσο και για την φετινή ομάδα. Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο από το 1970.

«Είναι στοιχειωμένο, σε πονάει. Μισό αιώνα να μην έχεις πάρεις τίποτα είναι δράμα. Είναι θαύμα που γεμίζει το γήπεδο. Είναι πρωτόγνωρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς το 2004 δώσαμε σε δημοσκοπική εταιρεία μία έρευνα και ο Άρης είχε 850.000 φιλάθλους στην Ελλάδα και το περισσότερο κοινό το είχε κάνει από το μπάσκετ. Ο Άρης στην πρόσφατη ιστορία του δεν έχει τίτλους. Αυτό τους πιέζει όλους. Ο κόσμος και η διοίκηση που ξέρουν την ιστορία της ομάδας, πιέζονται. Οι ξένοι δεν έχουν ζήσει καταστάσεις, δεν ξέρουν».

Τόνισε ότι: «Μετά από χρόνια κάνω την αυτοκριτική μου. Εκείνη η ομάδα υπερέβη τον εαυτό της, ήταν με ρόστερ χαμηλού επιπέδου. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα είναι ότι πήγα εκείνη την εποχή στον Άρη, δεν ήταν καλές οι συνθήκες. Χρωστούσε, η ομάδα είχε πέντε δελτία. Το Χαριλάου ήταν σε αναδιαμόρφωση γιατί ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν λάθος εποχή. Ετσι όπως ήμουν εγώ και έτσι όπως ήταν ο Άρης, δεν ήταν ευκαιρία για μένα. Όποτε έχω πάρει απόφαση με το συναίσθημα, έχω κάνει λάθος. Δεν το χρειαζόμουν εκείνη την εποχή, άλλη εποχή ναι. Το έκανα για την ψυχή μου».

Για την σημερινή ομάδα υπογράμμισε: «Ο Καμάτσο είναι παίκτης που δεν έχει έφεση στο γκολ. Αυτοί που βάζουμε μπροστά πρέπει να έχουν επαφή με τα δίχτυα. Ο Καμάτσο έχει ταχύτητα που μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε ανοργάνωτη άμυνα, αν είναι οργανωμένη κάνεις τον... Σταυρό σου. Δεν ξέρω πώς θέλει να παίξει. Από αυτό εξαρτάται, ίσως μπορεί να παίξει δεύτερος επιθετικός, αλλά σίγουρα όχι πρώτος. Ο Καμαρά μπορεί να παίξει όλη την τετράδα μπροστά. 

Ο Άρης έχει πολλές λύσεις σε αυτές τις θέσεις. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο που για να κάνω επιθέσεις πρέπει να αλλάξω 20 πάσες είναι κάπως ξεπερασμένο. Το καλύτερο είναι το άμεσο ποδόσφαιρο, όταν είναι να σουτάρεις να σουτάρεις. Ο Άρης μπροστά είναι μια χαρά, έχει αδυναμία στα μπακ σε θέση άμυνας, είναι επιθετικογενείς οι παίκτες που έχει εκεί. Πρέπει να μην τρώει εύκολα γκολ, αυτό πρέπει να βελτιώσει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.