Χάθηκε μια ευκαιρία να γίνει το δύσκολο πιθανό, αλλά και με μείον 11 βαθμούς δεν είναι αδύνατο

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Απριλίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Η βαθμολογική διαφορά που είχε εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ από όσες ομάδες τον ακολουθούσαν ήταν ικανή για να υποτεθεί ότι είχε «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση πριν καν αρχίσουν τα πλέι οφ. Σήμερα, τρεις μόλις αγωνιστικές μετά, φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ... θέλει δεν θέλει θα βγει δεύτερος, παρά την προχθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί όλες οι ομάδες «αλληλοσφάζονται» μεταξύ τους, με συνέπεια πότε η μία, πότε η άλλη, πότε και... όλες μαζί, λόγω ισοπαλιών, να χάνουν βαθμούς.

Το ερώτημα που ζητούσε απάντηση ήταν αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να καλύψει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Ολυμπιακό. Θεωρητικά μπορούσε. Και δεν ήταν μόνο «μαθηματικές» οι έστω λιγοστές ελπίδες που είχε. Ηταν και «αγωνιστικές». Ο Ολυμπιακός είχε τα χάλια του και ήταν βέβαιο ότι θα χάσει βαθμούς στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, «έτρεχε» ένα εντυπωσιακό νικηφόρο σερί και είχε περίφημη ψυχολογία. Αν συνέχιζε αυτό το σερί, η ανατροπή δεν θα ήταν καθόλου απίθανη. Αρα, ουσιαστικά, το ζητούμενο ήταν να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να «πετάξει» από νίκη σε νίκη και στα συνεχόμενα, εντός και εκτός έδρας, ντέρμπι των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός, όπως πολύ σωστά είχαμε προβλέψει, αφού νίκησε τον Αρη, έχασε τέσσερις βαθμούς με Γιάννινα και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τα Γιάννινα και την ΑΕΚ, μείωσε στους 10, αλλά προχθές, αντί να φτάσει στους 7, πήγε στους 11 με την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Και το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται πλέον μόνο 10 βαθμούς για να πάρει τον τίτλο, αν υποτεθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα νικήσει και στις επτά υπόλοιπες αγωνιστικές.

Ωστόσο, προσωπικά δεν αποκλείω να μη βρει τρεις νίκες και μία ισοπαλία ο Ολυμπιακός μ' αυτή την άθλια αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Με ΑΕΚ και Αρη εκτός και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνει δύο νίκες και μία ισοπαλία, αν θεωρήσουμε σίγουρη μία νίκη με τα Γιάννινα εντός. Επομένως, ακόμη και με μείον 11, έχει ακόμη ελπίδες ο ΠΑΟΚ. Με την απαράβατη προϋπόθεση, πάντα, ότι θα κερδίσει σε όλους τους δικούς του αγώνες, άρα και τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι εύκολο; Είναι δυνατό; Είναι πιθανό; Ας τη δώσουν την απάντηση, στην πράξη, οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Γιατί όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε όποιες υποθέσεις και όποιους υπολογισμούς θέλουμε, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους. Αυτοί χάρισαν το απόλυτο προβάδισμα για το Πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν την ανατροπή στο φινάλε.

Για την ώρα προέχει, προφανώς, η πρώτη μάχη με τη Μαρσέιγ στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ. Ο Λουτσέσκου είπε ότι οι παίκτες του θα δώσουν και σ' αυτό το ματς αλλά και στη ρεβάνς το 200% των δυνατοτήτων τους. Μένει να το δούμε και μακάρι αυτό το 200% της θέλησης και της πίστης για την πρόκριση να είναι αρκετό. Πιθανολογώ, όμως, ότι θα χρειαστούν και δύο εμφανίσεις με μεστό καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς ολιγωρίες και λάθη στην άμυνα, χωρίς φλυαρία στην κυκλοφορία της μπάλας, με καλή ανάπτυξη, με δημιουργία ευκαιριών και, το κυριότερο, με αποτελεσματικότητα. Ευκαιρίες σαν αυτή που έχασε ο Ελ Καντουρί στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό απαγορεύεται να χάνονται. Οπως απαγορεύεται να μην κινείται κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ προς την μπάλα σε σέντρες σαν αυτή που απέφερε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, ή, ένα άλλο παράδειγμα το γκολ του Λιβάι με την ΑΕΚ.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.