Χάρμα οφθαλμών

Δημήτρης Μπασμπαρέλας25 Φεβρουαρίου 2020

Στο κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται η Λειψία, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο (48 έναντι 49 των Βαυαρών). Τρεις συνεχόμενες νίκες μετρά σε όλες τις διοργανώσεις και τέσσερα ματς δίχως ήττα. Δεν έχασε στο Μόναχο από την Μπάγερν (0-0), έκανε διπλό στο Λονδίνο με την Τότεναμ στο πρώτο ματς των “16” για το Champions League (1-0), ενώ διέσυρε τη Σάλκε στο σπίτι της (5-0). 

Στα 24 τελευταία φετινά ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά μόλις τρεις ήττες και οι δύο είναι μάλιστα από την Αϊντραχτ. Ολες είναι εκτός έδρας. “Πλήρωσε” τη Σάλκε με το ίδιο νόμισμα, αφού είχε χάσει στον πρώτο γύρο (3-1). Υπενθυμίζεται, ότι είναι η πρώτη ομάδα από την πρώην Ανατολική Γερμανία, η οποία έχει περάσει στους “16” του Champions League. Μπορεί να θεωρήθηκε ως η πιο μισητή ομάδα στην Bundesliga, όπως είχε κάνει σχετικό αφιέρωμα η “Μ”, αλλά η Λειψία του Νάιγκελσμαν παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της.

“Καυτός” Βέρνερ

Σε 23 παιχνίδια Πρωταθλήματος ο Τίμο Βέρνερ έχει 21 γκολ σε 95 σουτ. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της Bundesliga, πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι (25). Είχε βάλει τόσα τη σεζόν 2016-17 σε 31 παιχνίδια. Αρα, καταλαβαίνετε ότι έχει να βάλει κι άλλα… Με 88 γκολ σε 147 αναμετρήσεις είναι ο τοπ-σκόρερ της ομάδας από κοινού με τον Ντάνιελ Φραν. Θα τον προσπεράσει.

Αξιοι συμπαραστάτες

Ο Βέρνερ δεν είναι μόνος του. Οκτώ γκολ έχει βάλει ο αρχηγός, Μαρσέλ Σάμπιτσερ, στα ίδια ματς με τον Βέρνερ (23). Ισοφάρισε έτσι το δικό του ρεκόρ παραγωγικότητας στη Γερμανία, όντας στην πέμπτη χρονιά του στον σύλλογο. Αμφότεροι, είναι οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στο φετινό Πρωτάθλημα για λογαριασμό της Λειψίας. Υπάρχουν κι άλλοι, όμως… Εξι τέρματα για παράδειγμα έχει προλάβει να βάλει από τον Γενάρη ο Τσέχος επιθετικός, Πάτρικ Σικ και άλλα πέντε έβαλε ο Σουηδός μέσος, Εμιλ Φόρσμπεργκ. Ο Γκουλάσι είναι ο βασικός πορτιέρε με 22 παιχνίδια, ενώ ποιότητα και ταχύτητα προσφέρει ο Ανχελίνιο. Η Σίτι τον έδωσε δανεικό με οψιόν αγοράς και ο 23χρονος Ισπανός αριστερός μπακ-χαφ πήρε την ευκαιρία. Στο ματς με τη Σάλκε άνοιξε λογαριασμό στα γκολ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.