Χαρίζει σπίτια ο ΟΑΕΔ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2020

Δικαιούχοι της κοινωνικής παροχής θα είναι πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.

Πρόκειται, δηλαδή για ανθρώπους που έχουν χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, στους οποίους θα παραχωρηθούν κατοικίες που αγοράστηκαν από τον τέως Ο.Ε.Κ. και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.

«Ο ΟΑΕΔ, ως καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ έχει η δυνατότητα και την υποχρέωση να παραχωρεί μεμονωμένες κατοικίες (κενές και αδιάθετες) που διαθέτει διάσπαρτες στην ελληνική επικράτεια, οι οποίες έχουν αποκτηθεί παλαιότερα στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγοράς Διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ) ή κατασκευαστικών προγραμμάτων, έπειτα από διαδικασία απογραφής και κλήρωσης μεταξύ δικαιούχων», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, σημειώνεται πως ο οργανισμός μπορεί «να εκδίδει προσωρινούς τίτλους χρήσης ή οριστικούς τίτλους μεταβίβασης κυριότητας των κατοικιών αυτών».

Οι λεπτομέρειες αναφέρονται στο άρθρο 47 (με τίτλο “εξαιρετικές περιπτώσεις παραχώρησης αδιάθετων και κενών κατοικιών από τον ΟΑΕΔ), το οποίο περιλαμβάνεται στο σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο: “μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων”

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.