Χαριζακλής: Τα διπλά και η παράδοση στο Γκρατς

Πέτρος Χαριζακλής16 Οκτωβρίου 2022

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο. Δεν τα είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω ενός προβλήματος υγείας, ωστόσο είμαι καλά και πλέον στις επάλξεις. Αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε πορτογαλικό πρωτάθλημα λόγω του 3ου γύρου του Κυπέλλου που διεξάγεται, οπότε θα στηριχθούμε στα πρωταθλήματα της Κεντρικής Ευρώπης. Πάμε να δούμε τι κρατήσαμε.

Η πρώτη επιλογή έρχεται από το πρωτάθλημα Αυστρίας και την αναμέτρηση ανάμεσα στη Στουρμ Γκρατς και τη ΒΑΚ Πέλετς.

Η γηπεδούχος «τρέχει» αήττητο σερί πέντε αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Στην Αυστρία βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ και δείχνει να τα καταφέρνει καλά με δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Την Πέμπτη έμεινε στο 2-2 με τη Λάτσιο στη Ρώμη και παράλληλα ζωντανή για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, παίζοντας με βασικούς. Πάντως φέτος μετά τα τρία προηγούμενα παιχνίδια στον όμιλο, είχε ισάριθμες νίκες (δύο εντός, μία εκτός).

Η ΒΑΚ από την άλλη, προέρχεται από ήττα-σοκ από την ουραγό Ριντ. Είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές νίκες που την έφεραν εντός εξάδας. Οι «λύκοι» και φέτος είναι πιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας (10/14 βαθμούς) και στο Γκρατς μετράνε επτά διαδοχικά διπλά. Γενικότερα, στο συγκεκριμένο ζευγάρι την τελευταία τετραετία σε σύνολο 15 αγώνων, έχουμε 11 νίκες φιλοξενούμενων, 2 ισοπαλίες και 2 νίκες γηπεδούχου (και στις δύο κέρδισε η ΒΑΚ). Και αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως κατάστασης των δύο ομάδων.

Η Στουρμ θα βγάλει κούραση από το ταξίδι στη Ρώμη και το απαιτητικό παιχνίδι με τη Λάτσιο. Η ΒΑΚ είναι ξεκούραστη, παίζει καλύτερα φέτος εκτός έδρας και έχει ως σύμμαχο την εξαιρετική παράδοση. Δεν έχει λογική να υπάρχει τόση απόκλιση στο σετ, θα ρισκάρω στο διπλό της ΒΑΚ στο 4,40.

Το δεύτερο παιχνίδι που θα μας απασχολήσει είναι το Ποντμπρέζοβα – Σπαρτάκ Τρνάβα από το πρωτάθλημα Σλοβακίας.

Η γηπεδούχος ήταν η έκπληξη των πρώτων 10 αγωνιστικών, ωστόσο μετά τη διακοπή έχει εμφανιστεί αγνώριστη. Μετράει τρεις διαδοχικές ήττες, στις δύο τελευταίες μάλιστα δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει. Φαίνεται να ξεφουσκώνει σιγά σιγά, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για νεοφώτιστη ομάδα με πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη, η Σπαρτάκ είναι σε τρομερή φόρμα, είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της με 4 νίκες (όλες εκτός) και μία ισοπαλία (εντός). Τα τέσσερα διαδοχικά διπλά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, δείχνουν πως η Σπαρτάκ παίζει με λιγότερο άγχος μακριά από την έδρα της.

Περίμενα πιο γκραν φαβορί το διπλό της Σπαρτάκ Τρνάβα καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται σε ακριβώς αντίθετο μομέντουμ. Οι μπουκ δεν πιστεύουν αρκετά πως η φιλοξενούμενη μπορεί να πετύχει πέμπτο διαδοχικό διπλό. Εγώ όμως θα στηρίξω την ομάδα του Κυριάκου Σαββίδη, με το διπλό να αγγίζει το 1,95.

To τελευταίο παιχνίδι είναι το Γιάμπλονετς – Βικτόρια Πλζεν από το αγαπημένο πρωτάθλημα Τσεχίας.

Η γηπεδούχος Γιάμπλονετς εκεί που τα πήγαινε καλά, έκανε πισωγύρισμα με την ήττα από την ουραγό Παρντούμπιτσε ενώ μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε και από το Κύπελλο, εντός έδρας από ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Ο τεχνικός Χόρεις ξέρει πως θα είναι δύσκολη χρονιά, η ομάδα του σκοράρει σχετικά εύκολα εντός αλλά δεν κερδίζει με την ίδια ευκολία.

Η Βικτόρια Πλζεν μπορεί να έχασε με 4-2 από την Μπάγερν Μονάχου μεσοβδόμαδα, όμως τουλάχιστον χάρισε δύο γκολ στον κόσμο της που γέμισε την «Ντούσαν Αρένα». Μέχρι στιγμής, η πρωταθλήτρια τα πηγαίνει πολύ καλά στη διαχείριση των αγώνων της από το Τσάμπιονς Λιγκ στο πρωτάθλημα, μετρώντας τρεις νίκες στο πρωτάθλημα Τσεχίας μετά από ισάριθμες ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και τώρα, ειδικά με την επιστροφή του Στάνεκ κάτω από τα δοκάρια.

Υπό άλλες συνθήκες (χωρίς αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ), το διπλό της Πλζεν δεν θα έπαιζε τόσο ψηλά κόντρα σε μια κατώτερη ομάδα. Ναι είναι δύσκολη έδρα το «Στρέλνιτσε», όμως η Πλζεν έχει πάρει τέσσερα διπλά και δύο ισοπαλίες στα 8 τελευταία χρόνια εκεί. Το διπλό στο 2,06 έχει μεγάλη αξία και θα το αγοράσω.

Μονό Κυριακής

Στουρμ Γκρατς – ΒΑΚ Πέλετς 2 4,40

Δυάδα Κυριακής

Ποντμπρέζοβα – Σπαρτάκ Τρνάβα 2 1,95

Γιάμπλονετς – Βικτόρια Πλζεν 2 2,06

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.