Χαριζακλής: Ολοταχώς για το ρεκόρ και τον τίτλο

Πέτρος Χαριζακλής19 Φεβρουαρίου 2022

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο εύχομαι. Αρκετά καλά τα πήγαμε την περασμένη εβδομάδα, καθώς η δυάδα Μποέμιανς-Ζυρίχη πέρασε και μας έδωσε κέρδος, παρότι η Μλάντα δεν κέρδισε στο μονό. Πάμε να δούμε τι έχουμε επιλέξει γι’ αυτή την εβδομάδα.

Ξεκίνημα από το πρωτάθλημα Σλοβακίας, με το Λιπτόφσκι Μίκουλας-Ρουζόμπεροκ.

Η γηπεδούχος μάχεται για την παραμονή της και στο πρώτο παιχνίδι του 2022 παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Ζλάτε Μόραβτσε. Αγνοεί τη νίκη γενικότερα από τις 30/10 όταν κέρδισε με 1-0 τη Ντουνάισκα. Η Ρουζόμπεροκ έχει μπει με σπασμένα τα φρένα μετά την επανέναρξη, διαλύοντας με 5-1 τη Ζίλινα και δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός έδρας έχει τρομερό απολογισμό (5-4-1) και θέλει να τον εκμεταλλευτεί. Το διπλό κυκλοφορεί στο 1,80 και αποτελεί επιλογή.

Συνεχίζουμε στην Τσεχία, όπου η Μπουντεγιόβιτσε υποδέχεται την Βικτόρια Πλζεν.

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στη γηπεδούχο, με τον πρόεδρο Κούμπεκ να κατηγορεί τον τεχνικό διευθυντή Σίβοκ και εκείνος να παραιτείται, να αλλάζει τον διευθυντή των ακαδημιών Κρέτσεκ και να θέτει τελεσίγραφο στον επί επτά χρόνια προπονητή της ομάδας, Χόρεϊς, αν θέλει να φύγει τώρα ή το καλοκαίρι. Εκτός αυτού, κυκλοφόρησε μια φήμη πως το συμβόλαιο του δανεισμού του Φαν Μπούρεν είναι πλαστό και αναμένεται να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή για πιθανή τιμωρία. Μέσα σε όλα αυτά που σας ανέφερα, εγώ δεν περιμένω να μείνουν ανεπηρέαστοι οι παίκτες. Από την άλλη, η Πλζεν πήρε σπουδαίο βαθμό (2-2) στην έδρα της Σπάρτα και θέλει να συνεχίσει με νίκη μήπως και εκμεταλλευτεί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των συνδιεκδικητριών της. Με τρομερή παράδοση στο «Στρελέτσκι», η Πλζεν μπορεί να πάρει το έβδομο φετινό διπλό της που πληρώνει 1,83.

Μεταφερόμαστε στην Ελβετία, όπου η Σιόν υποδέχεται τη Ζυρίχη.

Καλό ξεκίνημα με τέσσερις βαθμούς σε τρία ματς στο 2022 για τη Σιόν, η οποία έχει μια καλή εντός έδρας δυναμική. Το παιχνίδι όμως αυτό φαίνεται να είναι πάνω από τις δυνάμεις της, με τον πρόεδρό της να παραδέχεται πως η αντίπαλος Ζυρίχη θα είναι η πρωταθλήτρια Ελβετίας. Η φιλοξενούμενη βρίσκεται σε τρομερή φόρμα με εννιά διαδοχικές νίκες και 13 ματς αήττητη (έχει να χάσει από τέλη Σεπτέμβρη). Μάλιστα αν κερδίσει τη Σιόν θα ισοφαρίσει ένα ρεκόρ 120 ετών, με τις δέκα σερί νίκες. Με το διπλό να κυκλοφορεί λίγο πάνω από τις δύο μονάδες (2,02), δεν αφήνω την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Τέλος, κλείνουμε με το Στουρμ Γκρατς-Ραπίντ Βιέννης από το πρωτάθλημα Αυστρίας.

H Στουρμ δεν πήρε αυτό που έπρεπε στην επανέναρξη (2-2 με Βάτενς) και έχει την ευκαιρία να το διορθώσει. Ή μάλλον πρέπει. Αν θέλει να διεκδικήσει την δεύτερη θέση, θα πρέπει να πιέσει τη ΒΑΚ και παράλληλα να εκτοπίσει τη Ραπίντ εκτός πλέι οφ. Η Ραπίντ προέρχεται από απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στη Φίτεσε. Ναι μεν δεν είχε ταξίδι, έπαιζε όμως για 25 λεπτά με δέκα παίκτες. Η νίκη πάντως στην Ευρώπη θα της δώσει ψυχολογία. Μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα της Βιέννης παίζει η είσοδος στην εξάδα του πρωταθλήματος για να έχει και του χρόνου Ευρώπη, παρά η πρόκριση στο Κόνφερενς Λιγκ. Η Στουρμ είναι ξεκούραστη και η Ραπίντ κάκιστη εκτός. Δικαιολογημένος ο άσος στο 2,08.

Δυάδα Σαββάτου

ΛΙΠΤΟΦΣΚΙ ΜΙΚΟΥΛΑΣ – ΡΟΥΖΟΜΠΕΡΟΚ 2   1,80

ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ 2   1,83

Δυάδα Κυριακής

ΣΙΟΝ – ΖΥΡΙΧΗ 2   2,02

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ 1               2,08

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.