Στήλες Value Bet

Χαριζακλής: Μπήκε για τα καλά στο κόλπο

Πέτρος Χαριζακλής18 Μαρτίου 2023

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο. Τελευταία στήλη πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων και επανερχόμαστε μετά την απουσία την προηγούμενη εβδομάδα λόγω άδειας. Πάμε όμως γρήγορα να δούμε τι έχουμε κρατήσει από αυτό το κουπόνι.

Ξεκίνημα από την αγαπημένη Τσεχία, με το Σίγκμα Ολομουτς-Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Μετά από έξι διαδοχικές ισοπαλίες, η Ολομουτς πήρε επιτέλους το τρίποντο που έψαχνε (3-0 την Μπουντεγιόβιτσε) και παρέμεινε σε τροχιά πλέι οφ. Παράλληλα μεγάλωσε το αήττητο σερί της σε εννέα αγώνες. Εντός έδρας είναι αρκετά δυνατή, έχοντας χάσει μόλις τρία ματς και όλα ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν (Αύγουστο-Σεπτέμβριο). Η Μλάντα επέστρεψε στις νίκες με το εμφατικό 4-0 επί της Λίμπερετς, όμως βρήκε και τα έκανε. Δεν με πείθει όμως φέτος με τις εμφανίσεις της, είναι μια ασταθής ομάδα και μακριά από την έδρα της είναι ή του ύψους ή του βάθους (5-1-6). Πιστεύω πως η πρώτη νίκη στο 2023 για την Σίγκμα της έδωσε ψυχολογία και μπορεί να ντουμπλάρει τις νίκες της, στο αξιόλογο 2,08.

Συνεχίζουμε στην Πορτογαλία, με το Αρούκα-Πάσος Φερέϊρα.

Η γηπεδούχος πέτυχε μια ανέλπιστη νίκη σε μια δύσκολη έδρα (Γκιμαράες, 2-0), συμπλήρωσε τρία ματς αήττητη χωρίς να δεχθεί γκολ και μείωσε τη διαφορά της στους τρεις βαθμούς από την αντίπαλό της και την 5η θέση. Εβαλε έτσι σοβαρή υποψηφιότητα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα της λείψει ο βασικός κίπερ Αρουαμπαρένα που συμπλήρωσε κάρτες. Η Πάσος, μετά από δύο διαδοχικές ήττες, επέστρεψε στα τρίποντα και μετά από 13 αγωνιστικές ξέφυγε από την τελευταία θέση ούσα πλέον ισόβαθμη με τη Σάντα Κλάρα. Κέρδισε την άμεση αντίπαλό της με 1-0 και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Εκανε καλή εμφάνιση, ήταν παθιασμένη και πήρε μία πολύτιμή νίκη. Ωστόσο εκτός δυσκολεύεται μέχρι και να σκοράρει (μόλις 9 γκολ σε 11 ματς). Η Αρούκα μπήκε για τα καλά στο κόλπο της Ευρώπης και στην έδρα της έχει κερδίσει πιο δυνατούς αντιπάλους. Θα αγοράσω τον καλοπληρωμένο άσο που τον περίμενα κοντά στο 1,60 και πληρώνει 2,08.

Κλείνουμε τη στήλη, με το Μποαβίστα-Φαμαλικάο.

Οι «πάνθηρες» όπως είναι το παρατσούκλι της Μποαβίστα, δεν έχουν σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια τους με Σπόρτινγκ και Αρούκα, ενώ η τελευταία εντός έδρας νίκη τους ήταν στα τέλη Γενάρη. Τελευταία η Μποαβίστα δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της, αν και στο «Ντο Μπέσσα» είναι ισχυρή (5-5-2). Αν θέλει να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι καιρός να το δείξει. Η Φαμαλικάο είναι σε καλύτερη κατάσταση, μετράει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία αλλά κυρίως κερδίζει εντός. Μακριά από την έδρα της φεύγει συνήθως με κατεβασμένο κεφάλι, ειδικά με ομάδες της πρώτης δεκάδας. Επίσης, είναι σχετικά άνετη για την παραμονή. Η Μποαβίστα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς και με τη δύναμη της έδρας της μπορεί να επιστρέψει στα τρίποντα. Ο άσος πληρώνει 2,35 και μπαίνει στις επιλογές μου.

Δυάδα Σαββάτου

ΣΙΓΚΜΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ – ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ 1  2,08

ΑΡΟΥΚΑ – ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ 1              2,08

Μονό Κυριακής

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ 1   2,35

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.