Χαριζακλής: Με φόρα από τον θρίαμβο στο ντέρμπι

Πέτρος Χαριζακλής12 Φεβρουαρίου 2022

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο να έχουμε. Η τελευταία στήλη πήγε καλά κατά το ήμισυ, καθώς η Μπάνικ κέρδισε αλλά η Ολομουτς δεν πήρε ισοπαλία στο «Στρέλνιτσε». Το έχω ξαναπεί πως θέλει προσοχή στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων καθώς οι ομάδες δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν, όσο καλή εικόνα και να έχουμε από τα φιλικά τους παιχνίδια. Πάμε να δούμε όμως τι έχουμε κρατήσει από αυτή την αγωνιστική, από Τσεχία και Ελβετία, με την Αυστρία να μπαίνει στο πρόγραμμα αλλά να κάνουμε υπομονή λόγω πρεμιέρας για το 2022.

Ξεκινάμε από την Τσεχία, όπου στο «Ντόλιτσεκ» της Πράγας η Μποέμιανς υποδέχεται την Ζλιν.

Ηττα στο εξάποντο από την Τέπλιτσε, στην επιστροφή από την διακοπή, για τα «καγκουρό», ωστόσο πάντα στην έδρα τους είναι πάντα καλύτερα. Αυτό το δείχνει και η βαθμολογία με 13/18 βαθμούς της να τους έχει πάρει εντός. Ο κόσμος θα είναι στο πλευρό της, έστω και 1000 άτομα κάνουν ατμόσφαιρα στο γήπεδο αυτό. Η Ζλιν από την άλλη, αντιμετώπιζε κρούσματα κορωνοϊού και δεν έπαιξε κόντρα στη Λίμπερετς αφού ήταν σε καραντίνα. Μόλις την Τετάρτη επέστρεψε στις προπονήσεις και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί. Περίμενα κάτω από τις δύο μονάδες τον άσο, τον βρίσκω πιο ψηλά (2,12) και τον αγοράζω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Παραμένουμε στην Τσεχία, όπου την Κυριακή η Σίγμα Ολομουτς υποδέχεται την Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Ολομουτς ήταν over. Η Σίγμα έχει κερδίσει μόλις μια φορά εντός την Μλάντα την τελευταία δεκαετία. Η Ολομουτς προέρχεται από δύο ήττες σε λίγες μέρες, αφού αρχικά έχασε από τη Γιάμπλονετς στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια από τη Σλοβάτσκο στο Κύπελλο, παίζοντας μάλιστα και παράταση. Αυτό σημαίνει πως θα βγάλει κούραση. Η Μλάντα δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο λόγω αναβολής του αγώνα για κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της αντιπάλου και θα είναι ξεκούραστη. Στο πρωτάθλημα μπορεί να έχασε με 2-3 από τη Μπάνικ, ωστόσο έκανε καλή εμφάνιση επιθετικά. Περίμενα φαβορί σε χαμηλότερες αποδόσεις τη Μλάντα, στο 2,35 θα αγοράσω το διπλό της.

Κλείνω την σημερινή στήλη, με το Ζυρίχη-Λουγκάνο από το πρωτάθλημα Ελβετίας.

Η πρωτοπόρος έχει κάνει το 2x2 από την επανέναρξη και μάλιστα στο τελευταίο κέρδισε την συμπολίτισσα Γκρασχόπερς με 3-1. Το αποτέλεσμα αυτό σίγουρα θα της δώσει έξτρα ψυχολογία και εντός έδρας είναι τρομερή (8-2-0). Η Λουγκάνο έχει μία ήττα και μία νίκη στο πρωτάθλημα στο 2022, όμως μεσοβδόμαδα είχε αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Τουν. Μπορεί να κέρδισε με 4-3 και να πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, όμως ήταν το τρίτο παιχνίδι μέσα σε 10 μέρες και σίγουρα σπατάλησε ενέργεια. Η Ζυρίχη μοιάζει με τρένο που δεν σταματάει πουθενά και με φόρα από τον θρίαμβο στο ντέρμπι μπορεί να κερδίσει την κουρασμένη Λουγκάνο. Άσος του 1,75 μπαίνει στις επιλογές μου.

Δυάδα ΣΚ

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ – ΖΛΙΝ  1   2,12

ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ  1   1,75

Μονό Κυριακής

ΣΙΓΜΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ – ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ          2  2,35

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.