Χαριζακλής: Κόντρα στα φαβορί

Πέτρος Χαριζακλής14 Ιανουαρίου 2023

Καλημέρα σε όλους, καλό σαββατοκύριακο και καλή χρονιά. Εχουμε καιρό να τα πούμε, σχεδόν από την αρχή του Μουντιάλ όπου τελικά μας έδωσε η κατάκτηση της Αργεντινής σε μακροχρόνιο. Ακολούθησε η διοργάνωση και έπειτα τα πρωταθλήματα σταδιακά επιστρέφουν. Στα δικά μου χωράφια έχει επανεκκινήσει μόνο η Πορτογαλία, οπότε θα ασχοληθώ μόνο με αυτήν.

Το πρώτο παιχνίδι που ασχολήθηκα είναι το Βιζέλα-Μαρίτιμο.

Δεν είναι σε καλή κατάσταση η Βιζέλα, καθώς επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα και μετράει μόλις δύο νίκες στα έξι τελευταία (στο τελευταίο δίμηνο). Γενικότερα φέτος έχει δείξει καλύτερα δείγματα γραφής εκτός έδρας ενώ θα της λείψει και το βασικό της δεκάρι, ο Μέντεζ, που είναι τιμωρημένος. Από τότε που έδιωξαν τον κόουτς Πατσέκο, τα πράγματα δεν είναι καλά στους «βιζελένσες». Η Μαρίτιμο πήρε μια τεράστια νίκη επί της Σπόρτινγκ την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον η ψυχολογία είναι στα ύψη. Εχει κάνει και κάποιες μεταγραφές που μπήκαν αμέσως στην ενδεκάδα. Ο Γκόμες είναι έμπειρος προπονητής και την έκανε δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ενώ θα επιχειρήσει να προσγειώσει τους παίκτες του στην πραγματικότητα. Σε δύο ματς στον πάγκο της είναι αήττητη (1-1-0). Θα προσπαθήσει να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό η Μαρίτιμο για να ανασάνει κι άλλο.

Το σετ υποτιμάει τη Μαρίτιμο. Δεν είναι σε τέτοιο μομέντουμ η Βιζέλα για να δικαιολογεί τέτοιες αποδόσεις φαβορί. Ακόμη και αν χάσει η νησιώτισσα, θα βγάλει το λάδι στην αντίπαλό της. Επιλέγω την κόντρα, αγοράζω το διπλό με ασιατικό χάντικαπ (+0,5 ΑΗ) στο 1,94.

Το δεύτερο παιχνίδι είναι το Τσάβες-Αρούκα.

Η Τσάβες δεν βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και συμπλήρωσε μια πεντάδα αγώνων χωρίς νίκη. Δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την ουραγό Πάσος Φερέιρα και αυτό είναι πρόβλημα, ειδικά από τη στιγμή που φέτος η Τσάβες είναι καλύτερη εκτός. Εντός έδρας χάνει δύσκολα αλλά κερδίζει με την ίδια δυσκολία (1-4-2). Της λείπει ο βασικός της φορ (Ερνάντεθ) που είναι τραυματίας και την έχει επηρεάσει στο επιθετικό κομμάτι. Η Αρούκα επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα (2-0 την Εστορίλ), όμως μεσοβδόμαδα έβαλε βασικούς κόντρα στην Πόρτο στην προσπάθειά της να κάνει την έκπληξη στο Κύπελλο. Δεν τα κατάφερε και διασύρθηκε (4-0) και θα βγάλει μια κούραση. Φέτος όμως η Αρούκα είναι καλή εκτός έδρας, έχει χάσει μόνο από Μπενφίκα και Πόρτο, ενώ στις υπόλοιπες πέντε έδρες που πήγε πήρε αποτέλεσμα.

Περίμενα πιο ισορροπημένο το σετ, η Τσάβες είναι ομάδα με δυναμική και κάποια στιγμή θα αντιδράσει, ωστόσο τώρα τα δεδομένα δείχνουν Αρούκα. Αν δεν υπήρχε το παιχνίδι Κυπέλλου, θα πήγαινα στο καρφί διπλό. Τώρα απλά θα αγοράσω το Χ2 σε απόδοση 1,65.

Δυάδα ΣΚ

ΒΙΖΕΛΑ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ 2 (+0,5 ΑΗ) 1,94

ΤΣΑΒΕΣ – ΑΡΟΥΚΑ Χ2 1,65

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.