Χαριζακλής: Κερδίζει και μπαίνει πλέι οφ

Πέτρος Χαριζακλής04 Μαρτίου 2023

Καλημέρα σε όλους, καλό σαββατοκύριακο και καλό μήνα. Όσο καλός μπορεί να είναι με όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία 24ώρα. Το μόνο που θα πω είναι πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων. Στα δικά μας τα τετριμμένα, στο δοκάρι σταματήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς είχαμε 1/2 περασμένες επιλογές σε κάθε δυάδα. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν, πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει για αυτό το πρόγραμμα.

Ξεκινάμε με την Τσεχία και το Βικτόρια Πλζεν-Σίγκμα Ολομουτς.

Επέστρεψε στις νίκες η Πλζεν κόντρα στη Λίμπερετς και στη «Ντούσαν Αρένα» είναι διαχρονικά ισχυρή. Δεν θέλει άλλες απώλειες καθώς την επόμενη εβδομάδα είναι η μεγάλη μάχη με τη Σλάβια που θα κρίνει ποιος θα μπει πρώτος στα πλέι οφ. Η Ολομουτς μετράει πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες μετά τη διακοπή, τουλάχιστον είναι ζωντανή για την εξάδα. Την επιθετική της ποιότητα την ξέραμε, τελευταία βγάζει κενά στην άμυνα. Η επιλογή μου είναι το g/g σε εξαιρετική απόδοση (1,97) καθώς και η Πλζεν σκοράρει και δέχεται εύκολα γκολ.

Συνεχίζουμε, με το Παρντούμπιτσε-Μπάνικ Οστράβα.

Η γηπεδούχος «τρέχει» το καλύτερο φετινό σερί της με τρία ματς χωρίς ήττα και δείχνει πως με τον κόουτς Κόβατς και με το καινούριο γήπεδό της, είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή στην κατηγορία. Η Μπάνικ βρίσκεται σε κακά χάλια, μετράει τρεις διαδοχικές ήττες και εκεί που στόχος ήταν η εξάδα, πλέον πρέπει να κοιτάει μήπως και κινδυνέψει. Καλό ρόστερ έχει και επιθετική ποιότητα, πίσω όμως είναι αφελής. Μάλιστα εκτός έδρας είναι αναιμική. Το μομέντουμ είναι με την Παρντούμπιτσε και θα την στηρίξω έστω με κάλυψη (1 DNB) στο 2,07.

Μεταφερόμαστε δίπλα στη Σλοβακία, για το Λιπτόφσκι Μίκουλας-Ζίλινα.

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με το παιχνίδι να έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η Μίκουλας επέστρεψε από τη διακοπή με τρεις ήττες, είναι τελευταία και στο -10 από τη Σκάλιτσα και δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Από την άλλη, η Ζίλινα θέλει την εξάδα και έχει ψυχολογία μετά τη σημαντική νίκη επί της Ρουζόμπεροκ. Χρειάζεται νίκη ή ίδιο αποτέλεσμα με τη Ντούκλα Μπάνσκα Μπίστριτσα για να τερματίσει 6η, ασχέτως τι θα κάνει η Ρουζόμπεροκ. Και στην τριπλή ισοβαθμία η Ζίλινα έχει το προβάδισμα. Ωστόσο, με μια νίκη τελειώνουν όλα και οι φιλοξενούμενοι μπορούν να την πάρουν. Καλοπληρωμένο το διπλό στο 2,10.

Κλείνουμε τη στήλη με Πορτογαλία και το Σάντα Κλάρα-Γκιμαράες.

Η κατηφόρα της γηπεδούχου φαίνεται να μην έχει τελειωμό και οδεύει ολοταχώς προς την δεύτερη κατηγορία. Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετράει 9 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (7 ήττες, 2 ισοπαλίες) και πλέον μετά την ήττα με 3-1 από τη Μαρίτιμο έπεσε στην προτελευταία θέση. Αυτή η ήττα έφερε την απομάκρυνση του τεχνικού Σιμάο από τον πάγκο της μετά από μόλις επτά παιχνίδια. Υπηρεσιακός ανέλαβε ο βοηθός από το 2019, Ντανίλντο Ακιόλι. Αντιθέτως, η Γκιμαράες βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, συμπλήρωσε πέντε ματς αήττητη (4 νίκες, 1 ισοπαλία). Κέρδισε με 2-1 στο ντέρμπι του Μίνιο την Μπράγκα και παραμένει το μεγάλο φαβορί για το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν δεν ήταν τόσο μέτρια στα εκτός η Βιτόρια θα πήγαινα στο καρφί διπλό, τώρα παίρνω και κάλυψη στο 2 DNB του 1,72.

Δυάδα Σαββάτου

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΣΙΓΚΜΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ G/G 1,97

ΛΙΠΤΟΦΣΚΙ ΜΙΚΟΥΛΑΣ – ΖΙΛΙΝΑ 2  2,10

Δυάδα ΣΚ

ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ 1 DNB 2,07

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 2 DNB 1,72

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.