Χαριζακλής: Η φόρμα και η συνήθεια

Πέτρος Χαριζακλής18 Δεκεμβρίου 2021

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο να έχουμε. Τελευταίο που τα λέμε για το 2021 από αυτή εδώ τη γωνία, καθώς ήδη η Αυστρία πήγε σε χειμερινή διακοπή και το ίδιο θα συμβεί και σε Τσεχία, Σλοβακία, Ελβετία, Σερβία και Ουγγαρία μετά από αυτή την αγωνιστική. Τα πρωταθλήματα αυτά θα επιστρέψουν σταδιακά από τα τέλη Γενάρη έως και τα μέσα Φλεβάρη. Πάμε να δούμε τι έχουμε επιλέξει από το πρόγραμμα.

Ξεκινάμε από την Τσεχία και το Μποέμιανς-Παρντούμπιτσε.

Αρχικά να σημειώσουμε πως οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν την ίδια έδρα, το «Ντόλιτσεκ», άρα δεν υπάρχει ιδιαίτερα το αίσθημα του φιλοξενούμενου. Τα «καγκουρό» προέρχονται από βαριά ήττα με 5-1 από τη Σπάρτα Πράγας και θέλουν να κλείσουν με νίκη τη χρονιά και να ξεφύγουν κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι 13/18 βαθμοί της Μποέμιανς έχουν έρθει στο «Ντόλιτσεκ». Η Παρντούμπιτσε κάπως βελτιώθηκε τελευταία, αλλά εκεί που βελτιώθηκε εκτός δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και εντός. Αυτό φάνηκε και στην ήττα με 0-3 από την Μπάνικ εντός έδρας λίγες μέρες μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μλάντα. Η Μποέμιανς πάντα βρίσκει δύναμη στην έδρα της για να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα. Ο άσος είναι δίκαιος στο 1,83 και μπαίνει στις επιλογές μου.

Συνεχίζουμε με μια στάση στην Ελβετία, για το Ζυρίχη-Σεν Γκάλεν.

Η γηπεδούχος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση με πέντε συνεχόμενες νίκες και εννέα σερί ματς αήττητη, στο +5 από την 2η θέση. Στο τελευταίο κέρδισε με 3-1 τη Λωζάνη εκτός έδρας, ενώ εντός είναι αήττητη (6-2-0). Μάλιστα στο «Λέτζιγκρουντ» σκοράρει κατά ριπάς και διαθέτει την καλύτερη επίθεση εντός έδρας με 22 γκολ. Η Σεν Γκάλεν από την άλλη, βρίσκεται σε κακό μομέντουμ αφού συμπλήρωσε τέσσερα ματς μακριά από τα τρίποντα. Εκτός έδρας μετράει 2 νίκες και 6 ήττες και δείχνει πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάτι παραπάνω από το να παραμείνει στην κατηγορία. Ο άσος της φορμαρισμένης Ζυρίχης πληρώνει 1,88 και τον αγοράζω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κλείνουμε την στήλη, με το Μπάνικ Οστράβα-Σλάβια Πράγας από το πρωτάθλημα Τσεχίας.

Από δεύτερη συνεχόμενη νίκη προέρχεται η Μπάνικ που μεγάλωσε το αήττητο σερί της σε επτά αγώνες. Ειδικά εντός έδρας παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει χάσει μόνο από τη Σλοβάτσκο. Θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που βρίσκεται και κάποια πιθανή κούραση της πρωταθλήτριας. Η Σλάβια είναι σε τρομερό μομέντουμ με επτά συνεχόμενες στο πρωτάθλημα χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Παραμένει στο +3 από την 2η Πλζεν και στο +5 από την 3η Σπάρτα. Μεσοβδόμαδα είχε ματς Κυπέλλου και προκρίθηκε, όμως ξεκούρασε μόνο κάποιους βασικούς, όχι όλους. Στα έξι διπλά που έχει πάρει στο φετινό πρωτάθλημα, μόλις σε ένα κέρδισε από το ημίχρονο. Τα άλλα τέσσερα ήταν Χ/2 και το ένα με την Μποέμιανς ήταν 1/2. Η Σλάβια θα δυσκολευτεί να πάρει το τρίποντο. Γι’ αυτό και επιλέγω τη συνήθειά της να κερδίζει με ισοπαλία στο ημίχρονο στο υψηλότατο 4,50.

Αυτές ήταν οι επιλογές μου. Καλές γιορτές σε όλους εύχομαι, με υγεία και κάθε ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Δυάδα Σαββάτου

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ – ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ 1              1,83

ΖΥΡΙΧΗ – ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ 1   1,88

Μονό Κυριακής

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ – ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ Χ ημίχρονο/2 τελικό    4,50

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.