Χαριζακλής: Δύο μήνες χωρίς clean sheet

Πέτρος Χαριζακλής05 Νοεμβρίου 2022

Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι. Το προτελευταίο πριν το Μουντιάλ που για πρώτη φορά θα γίνει μέσα στην αγωνιστική σεζόν. Στα δικά μας, την περασμένη εβδομάδα μόνο η Μπενφίκα ήταν αντάξια των περιστάσεων, με την δυάδα των αουτσάιντερ να μην περνάει. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει από αυτό το πρόγραμμα.

Ξεκίνημα με την αγαπημένη Τσεχία και το Μποέμιανς-Ζλιν.

Η Μποέμιανς είναι αήττητη εδώ και 8 παιχνίδια κόντρα στη Ζλιν ανεξαρτήτως έδρας (6 νίκες, 2 ισοπαλίες). Φέτος όμως τα «καγκουρό» δεν έχουν κερδίσει εντός για το πρωτάθλημα και προέρχονται από βαριά ήττα από τη Σλάβια. Μια ήττα που έχουν παράπονα από την διαιτησία. Πάντα η Μποέμιανς παίζει επιθετικά, πόσο μάλλον εντός και είναι θέμα χρόνου ο σεφτές στο «Ντόλιτσεκ». Η Ζλιν έχασε από την Πλζεν και είναι μια ομάδα που μακριά από την έδρα της αγνοεί τη νίκη εδώ και 21 παιχνίδια. Καλύτερη ευκαιρία δεν θα βρει η Μποέμιανς για να πάρει τον πρώτο της άσο, όμως ο άσος πληρώνει λιγότερα από το επίσης πιθανό over. Πάμε στα πολλά τέρματα σε απόδοση 1,90.

Παραμένουμε στο πρόγραμμα του Σαββάτου και μεταφερόμαστε στην Πορτογαλία, όπου η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας υποδέχεται την Γκιμαράες.

Στα επτά τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας η Σπόρτινγκ είναι αήττητη (6 νίκες, 1 ισοπαλία). Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» η Σπόρτινγκ μετράει πέντε εντός έδρας νίκες επί της Γκιμαράες. Ωστόσο προέρχεται από αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως θα συνεχίσει στην Ευρώπη και στο Γιουρόπα. Γενικά δεν είναι στα καλά της και δέχεται εύκολα γκολ. Για την ακρίβεια δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της εδώ και 10 ματς (σχεδόν δύο μήνες). Και αντιμετωπίζει μια ανεβασμένη Γκιμαράες που μετράει τέσσερις σερί νίκες και είναι επτά ματς αήττητη. Μάλιστα τελευταία δείχνει να έχει ξεμπουκώσει επιθετικά. Με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει για μένα 1,31 στον άσο. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τολμήσω την κόντρα, όμως θα πάω στο καλοπληρωμένο g/g στο 2,10.

Πάμε στο πρόγραμμα της Κυριακής και επιστρέφουμε στην Τσεχία. Σλοβάτσκο εναντίον Παρντούμπιτσε η αναμέτρηση.

Η Σλοβάτσκο προέρχεται από ισοπαλία στο Βελιγράδι στην έδρα της Παρτιζάν, αποτέλεσμα που δεν βοήθησε κάπου στην ευρωπαϊκή πορεία της αφού είχε ήδη αποκλειστεί από το Κόνφερενς Λιγκ, ωστόσο έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Λόγω της συμμετοχής της στην Ευρώπη, η Σλοβάτσκο δεν έχει την σταθερότητα που είχε τα τελευταία δύο χρόνια. Δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Η Παρνούμπιτσε έκανε την έκπληξη με το διπλό στη Χράντετς, όμως πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Στην τελευταία πεντάδα αγώνων έχει βρει δίχτυα σε όλα και αυτό δείχνει βελτίωση. Δεν θα πάω σε σημείο, όμως το g/g πληρώνει καλά (1,87) και μπαίνει στις επιλογές μου.

Κλείνουμε τη σημερινή στήλη, με το Εστορίλ-Μπενφίκα.

Η Εστορίλ τα πηγαίνει αρκετά καλά τη φετινή χρονιά, αν εξαιρέσεις τα ματς με τους μεγάλους. Μόνο με την Πόρτο πήρε βαθμό, ενώ έχασε από Μπράγκα και Σπόρτινγκ. Στο τελευταίο της παιχνίδι πήρε τυχερό βαθμό ενώ θα έχει και δύο σημαντικές απουσίες λόγω τιμωρίας. Συνήθως τα παιχνίδια της είναι κλειστά. Η Μπενφίκα από την άλλη, έρχεται με τρομερή ψυχολογία καθώς τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ πάνω από Παρί και Γιουβέντους, διέλυσε με 6-1 τη Μακάμπι και «έκλεψε» την πρωτιά στην διαφορά τερμάτων με τους Παριζιάνους. Ο Σμιντ θέλει να πάει η ομάδα του χωρίς απώλειες στο Μουντιάλ, με την Μπενφίκα φέτος να μην έχει δεχθεί γκολ ακόμη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή όμως θα συμβεί και αυτό, προτίμησα το διπλό με ασιατικό χάντικαπ (-1,5) σε απόδοση 1,82 βασιζόμενος στη φόρα των «αετών».

Δυάδα ΣΚ

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ – ΖΛΙΝ Over 1,90

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2 (-1,5 ΑΗ) 1,82

Δυάδα G/G

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ G/G 2,10

ΣΛΟΒΑΤΣΚΟ – ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ G/G 1,87

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.