Χαριζακλής: Δεν θα χάσει την ευκαιρία η Πλζεν

Πέτρος Χαριζακλής07 Μαΐου 2022

Καλό μεσημέρι σε όλους. Την περασμένη εβδομάδα τα πήγαμε αρκετά καλά με 3/4 περασμένες επιλογές και ένα μικρό κέρδος στην στήλη. Συνεχίζουμε και πάμε να δούμε τι έχουμε επιλέξει, έχοντας μπει στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων, με το κίνητρο να υπερισχύει.

Ξεκινάμε με τα πλέι άουτ της Τσεχίας, με τη Ζλιν να υποδέχεται την Μποέμιανς.

Η Ζλιν με μία νίκη εξασφαλίζει οριστικά την παραμονή της στην κατηγορία αφού θα αποφύγει και τα μπαράζ ενώ εντός είναι δυνατή. Κέρδισε την Τέπλιτσε με 3-0, παρέμεινε στην κορυφή των πλέι άουτ και είναι η ομάδα με το λιγότερο άγχος στη διαδικασία. Η Μποέμιανς είναι εντελώς ντεφορμέ καθώς συμπλήρωσε 11 αγώνες χωρίς νίκη. Τελευταία κάνει αρκετά καλές εμφανίσεις, όμως δεν είναι αρκετές για να της δώσουν μια νίκη που θα την ξεκολλήσει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός έδρας είναι κάκιστη, τελευταίο διπλό τον Σεπτέμβριο στην έδρα της Ζλιν και δείχνει πως θα παλέψει στα μπαράζ για να μείνει στην κατηγορία. Ο άσος καλοπληρώνει στο 2,15 και τον βάζω στις επιλογές μου.

Παραμένουμε στην Τσεχία και πάμε στα πλέι οφ, όπου η Βικτόρια Πλζεν φιλοξενεί την Σπάρτα Πράγας.

Η Βικτόρια Πλζεν παρέμεινε αήττητη (1-1) στο ντέρμπι με την Σλάβια και έμεινε στην κορυφή, στο +2 από την αντίπαλό της. Αυτό το αποτέλεσμα την έφερε στα 19 ματς χωρίς ήττα και τώρα είναι στο χέρι της ο τίτλος και νομίζω δεν θα πετάξει τέτοια ευκαιρία. Εξι διαδοχικές νίκες εντός μετράει η Πλζεν στο πρωτάθλημα επί της Σπάρτα, την τελευταία δεκαετία μετράει 10 νίκες εντός επί της Σπάρτα και δύο ισοπαλίες. Η Σπάρτα «γκέλαρε» με την αδιάφορη Χράντετς γιατί είχε το μυαλό της στον τελικό Κύπελλου, ο οποίος τελικά αναβλήθηκε λόγω βροχής αλλά η Σπάρτα έκανε το μακρινό ταξίδι. Μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες της Σπάρτα, ουσιαστικά ξέρει πως θα τερματίσει στην 3η θέση. Και εδώ βάζω τον παράγοντα αντιπαλότητα με την Σλάβια. Με τέσσερα παιχνίδια στις δέκα επόμενες ημέρες, η Σπάρτα ίσως ξεκουράσει παίκτες και δεν θα «σκιστεί» να κόψει βαθμούς από την Πλζεν αφού αυτό θα ωφελήσει την μισητή συμπολίτισσα Σλάβια. Ο άσος στο 1,94 με ικανοποιεί και τον αγοράζω.

Κλείνουμε την στήλη, με το ντέρμπι της Βιέννης μεταξύ Αούστρια και Ραπίντ.

Η γηπεδούχος Αούστρια είναι ντεφορμέ, καθώς στην τελευταία εξάδα αγώνων δεν έχει νίκη. Στο 1-1 κόντρα στη ΒΑΚ βέβαια ίσως άξιζε κάτι παραπάνω και τώρα πήρε ανάσες μετά από ένα δεκαήμερο που δεν υπήρχε άλλος αγώνας λόγω του τελικού Κυπέλλου. Η Ραπίντ «πέταξε» δύο βαθμούς με την Κλάγκενφουρτ, έχασε οριστικά την 2η θέση και πλέον θέλει να μην χάσει και την 3η. Βέβαια μακριά από την έδρα της δεν είναι και τόσο καλή ενώ μαστίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και από πολλές απουσίες. Στα 17 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας, μόνο μία φορά κέρδισε γηπεδούχος (6-1 η Αούστρια τον Δεκέμβριο του 2018). Στα έξι τελευταία ανεξαρτήτως έδρας οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία. Μεγάλο ντέρμπι που αν βγάλει νικητή μπορεί να κρίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Βιεννέζες έχουν φέρει τρεις φορές ισοπαλία φέτος, γιατί όχι ακόμη μία; Το χινάρι πληρώνει 3,59 και το αγοράζω.

Δυάδα ΣΚ

ΖΛΙΝ – ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ 1   2,15

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ 1   1,94

Μονό Κυριακής

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ X   3,59

Μπες και εσύ τώρα στη μεγάλη παρέα του betshow.com! Καθημερινά αναλύσεις και προτάσεις από οχτώ κορυφαίους tipsters!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.