Χαριζακλής: Χρειάζεται βαθιά ανάσα η Φαμαλικάο

Πέτρος Χαριζακλής21 Ιανουαρίου 2023

Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. Η προηγούμενη στήλη δεν είχε επιτυχία καθώς μόνο η Αρούκα πέρασε από τη δυάδα, με την Μαρίτιμο να είναι κατώτερη των περιστάσεων. Πάμε να δούμε όμως τι έχουμε κρατήσει από αυτή την αγωνιστική, την τελευταία του πρώτου γύρου στην Πορτογαλία.

Ξεκινάμε από το Σάντα Κλάρα-Μπενφίκα.

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες η νησιώτισσα, όμως το 0-0 κόντρα στην Πορτιμονένσε ήταν πολύ σημαντικό αφού έπαιζε για πάνω από μία ώρα με δέκα παίκτες. Συμπλήρωσε όμως επτά αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις της. Λείπει ο βασικός Σανιά (δ.μπακ) που είναι τιμωρημένος ενώ η Σάντα Κλάρα δεν έχει κερδίσει ποτέ την Μπενφίκα. Η φιλοξενούμενη πέταξε δύο βαθμούς στο ντέρμπι και πλέον δεν έχει διάθεση για άλλες απώλειες. Θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες και έχει δύο συνεχόμενα εκτός να δώσει.

Η Μπενφίκα θα προσπαθήσει να δείξει πως η ισοπαλία στο ντέρμπι ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα και δεν θα επιτρέψει να μειωθεί κι άλλο η διαφορά από τους διώκτες της. Χαμηλά το διπλό, με ασιατικό χάντικαπ (-1,5 ΑΗ) πληρώνει 1,84 και μπαίνει στις επιλογές μου.

Συνεχίζουμε με το Μαρίτιμο-Εστορίλ.

Η Μαρίτιμο προσγειώθηκε απότομα μετά τη νίκη επί της Σπόρτινγκ, χάνοντας με μεγάλη ευκολία στην έδρα της Βιζέλα (3-0) και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Εχει δύο βασικές απουσίες στη μεσοαμυντική γραμμή της, ωστόσο εντός έδρας είναι σκληροτράχηλη. Η Εστορίλ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από τρεις μήνες, κερδίζοντας με 2-0 την Κάσα Πία. Σκοράρει στις 6/7 εξόδους της στο πρωτάθλημα και γενικότερα έχει καλύτερη παρουσία στα εκτός (11/19 βαθμούς της).

Η Μαρίτιμο όσο πάει θα βελτιώνεται με τις μεταγραφές και στο νησί βρίσκει δίχτυα. Ανεβασμένη η Εστορίλ μετά τη νίκη της, μπορεί να σκοράρει. Το g/g καλοπληρώνει (1,95).

Κλείνουμε, με το Φαμαλικάο-Ρίο Αβε.

Η Φαμαλικάο προέρχεται από βαριά ήττα από την Πόρτο, μετά από τέσσερις σερί νίκες. Ο βασικός της φορ (Κάντιζ) επιστρέφει από τιμωρία και στα εντός η Φαμαλικάο είναι δυνατή (4-0-3) και μπαίνουν πολλά γκολ (5/7 Over φέτος). Χρειάζεται επειγόντως τρίποντο για να πάρει ανάσα στη μάχη της παραμονής. Η Ρίο Αβε έχασε αδίκως από την Πάσος Φερέιρα, εκεί που είχε αρχίσει να βελτιώνεται. Εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο στην έδρα της Αρούκα και τελευταία το σκορ δεν ξεφεύγει στις εξόδους της.

Δυνατή εντός έδρας η Φαμαλικάο που προέρχεται από ήττα εντός προγράμματος και θέλει να ανασάνει. Οι εμφανίσεις της Ρίο Αβε τελευταία είναι βελτιωμένες και εκτός σκοράρει αλλά δύσκολα κερδίζει. Πάμε με την έδρα στο 2,20.

Δυάδα ΣΚ

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2 (-1,5 ΑΗ) 1,84

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΕΣΤΟΡΙΛ G/G 1,95

Μονό Κυριακής

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ – ΡΙΟ ΑΒΕ 1 2,20

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.