Χαριστέας: «Μιλάω με τον Τερζή, όταν ήμουν στον Άρη μαζί είχαμε στήσει την ομάδα»

Metrosport Team01 Ιουνίου 2023

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων σχολίασε την επιλογή των Ελλήνων παικτών να μην επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην επικοινωνία με τον Απόστολο Τερζή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Όσο περνάνε τα χρόνια οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι όπου φύγει, φύγει. Παλιότερα πηγαίναμε σε προηγμένα πρωταθλήματα, πλέον πηγαίνουν και σε χαμηλότερης δυναμικής πρωταθλήματα. Επιπλέον μειώνεται ο αριθμός παραγωγής Ελλήνων παικτών. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον δεν έχουμε ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπως είχαμε παλιά, εγώ προέρχομαι από ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, από το οποίο με είδε ο Άρης στα 16 μου και έγινα επαγγελματίας. 

Πλέον τις περισσότερες φορές οι ακαδημίες δεν δουλεύουν με τον σωστό τρόπο, η κουλτούρα και η παιδεία που αποκτούν δεν τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω. Δεν βγάζουμε παραγωγή ταλέντων και έχουμε μεμονωμένα περιστατικά, όπως ο Κωνσταντέλιας. 

Το πρόβλημα είναι στις μικρές ηλικίες. Έχουμε μείνει πολυ πίσω στις απολαβές, ένας παίκτης που εδώ παίρνει 10, στο εξωτερικό θα πάρει 15-20, άρα έχουμε μείνει στάσιμοι στο οικονομικό. Δεν είναι όμως θέμα χρημάτων είναι θέμα νοοτροπίας, πρέπει οι ελληνικές ομάδες να εμπιστευτούν περισσότερο τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. 

Βαδίζουμε σε μία καθίζηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, για αυτό έρχεται η καθίζηση και στην Ευρώπη, δεν παράγουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές και όπως είπα και προηγουμένως παράλληλα φεύγουν. 

Σε μια συνομιλία που είχα με τον Πίτερ Σμάιχελς είπε: "Έτσι όπως είναι πλέον η κατάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η ψαλίδα θα ανοίξει μεταξύ των μικρών χωρών και των μεγάλων. Θα φεύγουν οι καλοί ποδοσφαιριστές, θα πέφτει το επίπεδο, και σε λίγα χρόνια δεν θα βλέπουμε καμία έκπληξη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".»

Για την επικοινωνία με τον Άρη: «Έχω μια απευθείας επαφή με τον Τερζή, γιατί όταν ήμουν στον Άρη, την ομάδα την είχαμε στήσει και μαζί με τον Τόλη (σ.σ. Απόστολος Τερζής)».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.