Χαριστέας: «Θα ήθελα να αγωνιστώ με τον Μέσι, πλήρης η Βραζιλία»

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Χαριστέας και σχολίασε τα τεκταινόμενα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μαρόκο, την πληρότητα της Βραζιλίας και το πώς η Αργεντινή γύρισε την εις βάρος της κατάσταση μετά το σοκ της πρεμιέρας με τη Σαουδική Αραβία.

Το σχόλιό του για το Μουντιάλ: «Η Ισπανία είχε πρόβλημα όχι μόνο στο γκολ αλλά στο να διασπάσει κλειστές άμυνες. Είδαμε στο πρώτο ματς πέτυχε επτά γκολ επειδή ήταν ανοιχτό καθώς δεν κλείστηκαν οι Κοσταρικανοί. Αντιθέτως στο τελευταίο στο νοκ άουτ παιχνίδι με το Μαρόκο δυσκολεύτηκε γιατί δεν είχε τη λύση μέσα στην περιοχή, τον σέντερ φορ. 

Η Γαλλία έχει παικταράδες αλλά χρειάστηκε ο Ζιρού για να σκοράρει απέναντι σε κλειστή άμυνα», είπε και ρωτήθηκε σε ποια ομάδα από τις οκτώ που είναι στην προημιτελική φάση θα ήθελε να αγωνιστεί ή θα ταίριαζε. 

Η μεγάλη επιθυμία ήταν να αγωνιστώ μπροστά από τον Μέσι. Ποιος δε θα ήθελε να αγωνιστεί μαζί του; Ξέρεις ότι η μπάλα θα σου έρθει σωστά και θα τη βάλεις στα δίχτυα. Βλέπουμε ότι ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ, είναι άλλος παίκτης με την Ίντερ και άλλος με την Εθνική, τα πόδια του ζυγίζουν 100 κιλά. Ενώ ο άλλος ο πιτσιρικάς ο Άλβαρεζ πήρε την ευκαιρία και βοήθησε». 

Σχετικά με την ομάδα του Μουντιάλ που τον εκφράζει περισσότερο: «Το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ έχει η Βραζιλία. Έχει δυο ισάξιους τερματοφύλακες, έχει ένα από τα καλυτέρα αμυντικά δίδυμα, ένα από τα καλύτερα χαφ τον Κασεμίρο, από τα εξτρέμ όποιον και να πάρεις Ραφίνια, Βινίσιους αλλά και ο Άντονι είναι εξαιρετικός και έχει έναν προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Είναι η πιο πλήρης ομάδα. Και για πρώτη φορά βλέπουμε να είναι τόσο ευρωπαϊκή ομάδα. Δηλαδή βλέπουμε να έχει κάποια βραζιλιάνικα στιγμιότυπα αλλά έχει πολλή σοβαρότητα. Πάει όντως για τον τίτλο. Δεν ρισκάρει καθόλου». 

Για το σημαντικότερο στοιχείο που θα πρέπει να έχει μια ομάδα μεταξύ της ποιότητας, του πλήρους ρόστερ και της προσωπικότητας, είπε: «Είναι όλα μαζί αλλά πάνω από όλα το σύνολο των παικτών να είναι στην καλύτερη κατάσταση και να είναι όλοι ενωμένοι. Δείτε την Αργεντινή στο πρώτο ματς και πως έγινε. Έπαιξαν σαν ομάδα σκύλιασαν να το γυρίσουν και το έκαναν. Μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει τα φόντα 100% να χτυπήσει το τρόπαιο αλλά βγάζει μια εικόνα να τη φοβούνται. Ναι μεν δέχτηκε τρία γκολ, δυο γκολάρες και ένα αυτόγκολ αλλά δείχνει να είναι σοβαρή και το πιο βασικό κομμάτι είναι το ψυχολογικό, να μην έχεις τριβές μέσα στην ομάδα. Δείτε τι γίνεται στην Πορτογαλία, μπορεί να κέρδισε 6-1 αλλά αυτό που δημιουργήθηκε ενδεχομένως να της στοιχίσει στη συνέχεια του Μουντιάλ». 

«Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Σάντος» 

Ακολούθως ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική αλλά και για το θέμα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Πορτογαλία. 

«Με τον Φερνάντο Σάντος συνεργαστήκαμε στην Εθνική. Είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, είναι έξυπνος, ξέρει να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Όταν μιλούσε για την Εθνική έλεγε ότι δεν έχουμε παίκτες για παιχνίδι κατοχής αλλά μπορούσαμε να παίρνουμε ματς με καλό στήσιμο στην άμυνα και καλές αντεπιθέσεις. Εμένα δεν μου έκανε εντύπωση ο πιτσιρίκας της Μπενφίκα, γιατί φέτος η Μπενφίκα είναι η ευχάριστη έκπληξη στο Champions League και δεν είναι τυχαίο ότι σαρώνει όλες τις ομάδες. 

Ο Ρονάλντο μπήκε στα ποδοσφαιρικά γεράματα. Το μυαλό θέλει αλλά το σώμα δεν μπορεί. Αυτό το βλέπουν όλοι αλλά δεν το βλέπει ο εγωισμός του. Θα ήταν πρώτος μάγκας αν έδινε αέρα στα νέα παιδιά. Για παράδειγμα, στον πιτσιρικά που μπήκε με την Ελβετία αντί να είναι κοντά του, να τον συμβουλεύει και να γίνει ο μέντορας του, δείχνει ότι δεν είναι κοντά κι έναν χαρακτήρα που κάνει κακό στον ίδιο αλλά και στην ομάδα. 

Πιστεύω ότι θα του στοιχίσει. Τού βγάζω πάντως το καπέλο γιατί παίζει ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο». Ρωτήθηκε για το αν καταλαβαίνει ένας παίκτης ότι βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του. «Ασφαλώς. Στα 33 κατάλαβα ότι πλέον δεν είχα τις αντοχές. Αρχικά έπιασα τον εαυτό μου να μου φταίνε όλα. Εκεί κατάλαβα ότι έρχεται το δικό μου τέλος. Ο Πέπε φτάνει 40 ετών αλλά δεν γκρινιάζει και είναι δίπλα στους συμπαίκτες του» είπε ο βετεράνος επιθετικός. 

«Μου αρέσει αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ» 

Κλείνοντας, ο Άγγελος Χαριστέας τόνισε ότι του αρέσει αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ με την προώθηση των παιδιών από τις ακαδημίες του. Σε ερώτηση για την περιορισμένη παραγωγή παικτών στην Ελλάδα αλλά και τα βήματα προς τα πίσω που έκανε το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2004 κι έπειτα, είπε. 

«Είσαι ο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας. Θα έβγαζες τον Ρονάλντο να βάλεις τον πιτσιρικά; Ποιος προπονητής στην Ελλάδα θα το κάνει. Παραδείγματος χάρη, θα βγάλει τον Ελ Αραμπί για να βάλει ένα ταλέντο 19 ετών στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Εμένα με έβαλε 18 ετών ο Φοιρός και έβαλα δυο γκολ στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία η ηλικία. Είδαμε τον Τζόλη που έδειξε πράγματα και πήρε μεταγραφή. Βλέπουμε τώρα και τον Κωνσταντέλια. Μου αρέσει αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ γιατί μπορεί να στελεχωθεί και η Εθνική. Εμείς δε θα έχουμε ποτέ Κριστιάνο αλλά και παιδιά που μπορεί να κάνουν σημαντική καριέρα τα βάζουμε φρένο». 

Για τον Άρη: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει μεγάλο θέμα. Έχει μια ομάδα με πάρα πολλούς παίκτες από το εξωτερικό, δεν έχει ελληνικό στοιχείο και θα το βρούμε μπροστά μας. Τα Ελληνοπούλα έχουν το πάθος να δώσουν παραπάνω σε μια ομάδα σε αντίθεση με τους ξένους που φεύγουν γρήγορα. Ο Ντίνος Κούης μου είπε πρόσφατα σε μία εκδήλωση ότι κανείς δε θα φτάσει τις συμμετοχές του στον Άρη». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.