Χαριστέας: «Η πλατφόρμα που ετοιμάζουμε θα λύσει πολλά προβλήματα στα σωματεία - Μεγάλο πρόβλημα ο Άρης στο σκοράρισμα»

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Κεντρικής Μακεδονίας, Αγγελος Χαριστέας και μίλησε για τη δολοφονία του Αλκη, την κατάσταση με τη βία στον αθλητισμό, τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τα σωματεία και την εφαρμογή που ετοιμάζεται ενώ σχολίασε και την αφλογιστία του Αρη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τα περιστατικά βίας στη Θεσσαλονίκη και τη δολοφονία του Αλκη: «Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, πάντα υπήρχε βία στο ποδόσφαιρο. Πλέον φαίνεται πως αυτό προχωράει προς την αρνητική κατεύθυνση, φτάνουμε σε θανάτους αθώων φιλάθλων. Εχουμε όλοι ευθύνη, αλλά ξέρουμε ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Μια στυγνή δολοφονία όπως του Αλκη εύχομαι να μην μας αφήσει άπραγους και να μην ξεχαστεί μετά από ένα μήνα. Εύχομαι να μην γίνει μάθημα και να ενεργοποιηθούμε ως άνθρωποι, ως ΠΑΕ, ως σύνδεσμοι, ως δημοσιογράφοι, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Πρέπει να περάσουμε το σωστό μήνυμα προς τα παιδιά. Δεν μπορώ να διανοηθώ τον πόνο της οικογένειας του Αλκη, ειδικά με αυτόν τον τρόπο που σκότωσαν το παιδί του. Δείχνει μεγαλείο ψυχής η οικογένειά του και φαίνεται πως είχε βάσεις».

Για τη συνεργασία της Περιφέρειας με τα σωματεία: «Ο αθλητισμός είναι κατά των όσων τραγικών γίνονται. Έχουμε 6000 σωματεία στην Περιφέρειά μας. Είναι μια πλατφόρμα που δίνουμε την δυνατότητα στο κάθε ΔΣ του κάθε σωματείου, να καταγράψει τα έγγραφα και όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά, θα γλιτώνουν την γραφειοκρατία. Οργανώνουμε τα αθλητικά σωματεία, ενημερώνουμε τα σωματεία για τους νέους νόμους. Πρέπει να πείσουμε τα σωματεία πως είναι προς όφελός τους αυτή η πλατφόρμα. Ηδη οργανώνουμε ημερίδες για να δείξουμε στα σωματεία πως γίνεται, γιατί δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία».

Για την αφλογιστία του Αρη: «Τα είχα πει από την αρχή της χρονιάς. Ο Αρης έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πλέον υπάρχει θέμα και δημιουργίας ευκαιριών για να φτάσει να πετυχαίνει γκολ. Υστερεί στην παραγωγικότητα και αυτό του στερεί βαθμούς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.