Χαριστέας για εθνική: "Δεν είναι φτιαγμένη ακόμη για να κερδίζει μεγάλα ματς"

Δημήτρης Μπασμπαρέλας08 Δεκεμβρίου 2020

Ο Αγγελος Χαριστέας, ο οποίος είχε σκοράρει κόντρα στους Ισπανούς στο επικό και ανεπανάληπτο Euro 2004 της Πορτογαλίας, στο ματς των ομίλων (1-1), κατέθεσε στην εφημερίδα “Μetrosport”, αλλά και στο metrosport.gr την άποψη και το σχόλιο του, με αφορμή τη χθεσινή κλήρωση της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

“Κάποια στιγμή θα ερχόταν και τέτοια δύσκολη κλήρωση. Είναι δύσκολα για την εθνική. Δεν βλέπω φως στο τούνελ. Εχουμε μπερδεμένο στυλ. Δεν έχουμε συγκεκριμένο στυλ, όπως είχαμε για παράδειγμα πριν από χρόνια. Δεν υπάρχει κατεύθυνση. Αυτό είδα στο Nations League. Για παράδειγμα; Δεν έχουμε σταθερό επιθετικό ή δεν έχουμε σταθερό τερματοφύλακα.

Δεν παίζει ο Φορτούνης, αλλά μετά παίζει και περιμένουμε να βγάλει τα “κάστανα από τη φωτιά”. Εχουμε ταλέντο, διαθέτουμε καλούτσικο ρόστερ, αλλά χάνεται η ουσία. Δεν είναι ακόμη η Εθνική φτιαγμένη για να κερδίζει μεγάλα ματς.

Δεν μου το βγάζει αυτό. Δεν βγάζει εμπιστοσύνη… Κι αυτό αποδείχθηκε στο παιχνίδι με τη Σλοβενία την τελευταία αγωνιστική, όπου έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν το κάναμε.

Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένο κορμό ποδοσφαιριστών, όπως συνέβη με τον Σάντος και με τον Οτο. Υπήρχαν 14-15 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούσαν τον κορμό. Τώρα, δεν φαίνεται στην πράξη να έχουμε καταλήξει ακόμη. Σαφώς και θέλω να περάσουμε.

Μακάρι να περάσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πάντα είμαι αισιόδοξος, ωστόσο δεν είναι καλά τα πράγματα. Η Ισπανία είναι σίγουρα το φαβορί, 1.000%. Μόνο αν κάνουμε το θαύμα με τη Σουηδία, γιατί περί θαύματος θα πρόκειται…

Το κέρδος, πιστεύω, ίσως είναι για ορισμένα νέα παιδιά, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Τζόλης, τα οποία μπορούν να διακριθούν.

Είναι πολύ σημαντικό για την ηλικία του, ότι μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του, τον οργανισμό, που λέγεται ΠΑΟΚ”, ήταν τα λόγια του Αγγελου Χαριστέα, με αφορμή την κλήρωση, αλλά και τα συμπεράσματά του από την πρόσφατη εικόνα στο Nations League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.