Χαριστέας: «Ο κόσμος ένα χρόνο μετά δεν ξέχασε τον Άλκη, αυτά είναι τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2023

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε στο Metropolis 95.5 για την παρουσία του στην σιωπηλή πορεία στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, αλλά και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Για μένα ήταν μία πολύ ωραία πρωτοβουλία της Δομής. Βρέθηκε πολύς κόσμος, είδα και αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Άρης, αλλά και από άλλες ομάδες. Ήταν ωραία κίνηση και χάρηκα γιατί ένα χρόνο μετά ο κόσμος δεν ξέχασε και το μήνυμα πέρασε. Είμαστε σαν φίλαθλοι σαν τους Ιταλούς κα τους Αργεντίνους, θερμόαιμοι. 

Το πρωί ήμουν σε ένα σχολείο με 700 παιδάκια και όταν ξεκίνησα την ομιλία για την οπαδική βία ρώτησα αν γνώριζαν τι συνέβη σαν σήμερα και ήξεραν όλα. Το σημαντικό είναι να το επαναλαμβάνουμε. Εμείς σαν greek legends έχουμε ζητήσει να μας χρησιμοποιήσουν, να μπούμε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς μισθό, δεν έχει σημασία, και να προσφέρουμε στην κοινωνία» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έδειξε ο κόσμος ότι δεν ξεχνάει αυτό το γεγονός. Χάρηκα που είδα στην πορεία τον Τερζή και ποδοσφαιριστές του Άρη, αυτό δείχνει ότι αισθάνονται. Το πρόσωπο που δείχνουν οι αθλητές στο γήπεδο το παίρνει και ο φίλαθλος. Αν κάνει βίαιες πράξεις αυτό περνάει και έξω. Πολλές φορές βλέπουμε διάφορα γύρω μας, εγώ στο εξωτερικό είχα άλλες εικόνες. Αν κάποιοι είχαν κακή συμπεριφορά, οι υπόλοιποι γύρω τους έπαιρναν θέση. Η οπαδική βία είναι μία μάστιγα στα ελληνικά γήπεδα. Πρέπει να μπει εξοπλισμός με κάμερες στα γήπεδα για να προστατευτούν οι ομάδες. Υποτίθεται ότι υπάρχει, αλλά δεν δίνουν σημασία.»

Για το αν είδε διαφορά στο πριν φύγει για το εξωτερικό και μετά υπογράμμισε: «Ίσως είναι και χειρότερα. Τα προβλήματα είναι τρία: Της ελληνοποίησης των ομάδων, ότι έγιναν πολυεθνικές εταιρείες, το δεύτερο ότι ο κόσμος, αυτοί που ασχολούνται δεν είναι το ίδιο κοντά στην ομάδα όσο παλαιότερα. Αυτοί που παρακολουθούν ποδόσφαιρο έχουν απομακρυνθεί από το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί δεν είναι δίκαιο. Ακούμε κόσμο να λέει ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο.

Και το τρίτο είναι οι ακαδημίες. Παλαιότερα βλέπαμε να βγαίνουν παίκτες και αυτό πλέον δεν γίνεται εκτός από τον ΠΑΟΚ με κάποια παιδιά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Θα αναγκάζονται να αγοράζουν και στο τέλος θα είναι ζημιογόνο. Κάποια ταλέντα βγαίνουν επειδή είναι μεγάλα ταλέντα και όχι γιατί έγινε μία οργανωμένη προσπάθεια. 

Θα πρέπει να δούμε τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία, ο Έλληνας παίζει και λίγο για τη φανέλα. Ολα αυτά παίζουν τον ρόλο τους. Έχουμε κάνει βήματα πίσω στην Ευρώπη σαν ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τον Ολυμπιακό πλέον να μην κερδίζει ομάδες που κάποτε θα φάνταζαν εύκολοι αντίπαλοι. Όλο αυτό έχει διώξει από το γήπεδο και τους καλούς φιλάθλους.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.