Χάρης Τσιγγάρας: Ο παππούς του ήξερε πριν 12 χρόνια τι θα συμβεί

Χάρης Εμμανουηλίδης31 Αυγούστου 2022

Ο Χάρης Τσιγγάρας αποτελεί ένα success story το οποίο στηρίχθηκε στη θέληση του Χαλκιδικιώτη μέσου να πετύχει, όσα ονειρευόταν μικρός και δεν χρειάστηκε να… μεγαλώσει πολύ για να πάρει μία γεύση από τους καρπούς της δουλειάς του.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής θέλησε να δικαιώσει τον παππού του ο οποίος περίμενε τον νεαρό τότε Θεοχάρη να τελειώσει το σχολείο και στη συνέχεια να ξεκινήσουν από την Πορταριά Χαλκιδικής για τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας περίπου 90 χιλιόμετρα για την προπόνηση των ‘’Μπέμπηδων’’ στην αρχή, και στη συνέχεια του ΠΑΟΚ. Αυτό μπορεί να έβαζε δύσκολα στον ποδοσφαιριστή αναφορικά με τις υποχρεώσεις του στο σχολείο, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά, «Ήταν κουραστικό και δεν έβρισκα πάντα το χρόνο που ήθελα για μελέτη, αλλά έκλεβα κάποιες ώρες για διάβασμα στο λεωφορείο από το σπίτι ως το σχολείο».

Ο ίδιος κατάφερε να διαχειριστεί την επιτυχία στο ποδόσφαιρο με την επιτυχία στα… θρανία, καθώς στις Πανελλήνιες εξετάσεις κέρδισε την είσοδο του στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας κι Επικοινωνίας, ενώ δεν άργησε και η ‘’προαγωγή’’ από την Κ17 και την Κ19 στην πρώτη ομάδα.

Οι άνθρωποι της ομάδας είδαν τη δουλειά που έκανε ο διεθνής με τις μικρές ηλικίες των Εθνικών Ομάδων και αποφάσισε να του δώσουν την ευκαιρία στην προετοιμασία του 2019 και ο ίδιος δεν την άφησε να περάσει αναξιοποίητη και αγωνίστηκε στο φιλικό παιχνίδι του Δικεφάλου με την Τσβόλε. Μπορεί εκείνο το παιχνίδι να ήταν φιλικό, ωστόσο έναν χρόνο μετά και στην προετοιμασία του Αμπέλ Φερέιρα το καλοκαίρι του 2020 ήρθε η επιβράβευση με τη πρώτη του επίσημη συμμετοχή να έρχεται με αντίπαλο τον Άρη περνώντας ως αλλαγή στο 86ο λεπτό στις 28.06.

Τα highlights μίας καριέρας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων

Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας είχε τις δικές του κορυφαίες στιγμές εντός αγωνιστικών χώρων αλλά ήταν απολαυστικός και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Πριν κάνει το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό με τη φανέλα της Τουλούζ, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πρόλαβε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην προετοιμασία στο Άπελντοορν της Ολλανδίας στην αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης, κάτι που για τον ίδιο ήταν μία πρόκληση που θα ήθελε να δώσει συνέχεια, «Σίγουρα είναι τιμή το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ειδικά επειδή είμαι Έλληνας κι έχω μεγαλώσει στην ομάδα. Το πιο σημαντικό -όμως- είναι να παίζω, να βοηθάω την ομάδα και να πετύχει τους στόχους της», ωστόσο τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή.

Αν αυτή ήταν μία «επιβράβευση» για τον ποδοσφαιριστή Τσιγγάρα, η επιβράβευση του showman ήταν εξίσου απολαυστική. Από τη στιγμή που ο Δικέφαλος πέρασε στην φάση των «16» του Conference League πήρε συνέντευξη από τον εαυτό του δίνοντας ένα πραγματικό σόου.

Ενώ μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το 2021 ο ίδιος σε μία παράσταση με πολλά «μπιπ» έστειλε τις ευχές του στον κολλητό του και απόντα από την αναμέτρηση, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Μπορεί να χρειάστηκαν 12 χρόνια, ωστόσο ο άνθρωπος που μετέφερε τα αδέρφια Τσιγγάρα αλλά και τον ξάδερφο τους στις προπονήσεις των ‘’Μπέμπηδων’’ και του ΠΑΟΚ, πήρε το καλύτερο δώρο για τα 71 έτη του με τη μεταγραφή του Χάρη στην Τουλούζ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.