Χαρδαλιάς από Σέρρες: «Δεν θέλουμε το lockdown αλλά την τήρηση των μέτρων»

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2020

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σέρρες για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.

«Δεν είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε lockdown αλλά για να δούμε πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Το ζήτημα της έξαρσης στις Σέρρες σχετίζεται με τη διασκέδαση, αυτό είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα που η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι στο δήμο Σερρών αλλά μετακινούνται και στους υπόλοιπους δήμους», τόνισε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι “υπάρχουν αυτή την στιγμή και 442 επαφές υψηλού κινδύνου που είναι απομονωμένες” και ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας”

Για τα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν παρουσιάζουν καμία ενδοσχολική συρροή άρα δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν και αναρωτήθηκε: «Τα παιδιά, όταν θα είναι κλειστά τα σχολεία, που θα βρίσκονται; Αυτό το ζήτημα έχει λυθεί παγκοσμίως. Αν δείτε όλες οι χώρες τα σχολεία τα κλείνουν τελευταία, γιατί εφαρμόζουν σκληρά και ισχυρά πρωτόκολλα από την πρώτη στιγμή».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να αποφύγουμε το lockdown, γιατί θα ήταν καταστροφικό, μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα, είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας τόνισε: “ανεξάρτητα από την κατηγορία που βρίσκεται κάθε περιοχή, πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα και η ένταξη μίας περιοχής σε κατηγορία δεν είναι τιμωρητική. Γίνονται περίπου 25.000 τεστ την ημέρα στη χώρα. Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι. Με την τήρηση των μέτρων διευκολύνουμε το σύστημα υγείας που έτσι πιέζεται λιγότερο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα υπάρχει όλη την εβδομάδα στις Σέρρες για τη διενέργεια rabit test”

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε πως “θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τον δήμο, με στόχο να αποφευχθεί το lockdown, ειδικά και για τα μέτρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις” και κάλεσε σε τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανόνων ασφαλείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, όπως και δήμαρχοι της περιοχής, για τον καλύτερο συντονισμό και τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα όλων των τοπικών φορέων στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.