Χαρακτηριστικά, λέει, ζητάει ο Λουτσέσκου, αλλά το ερώτημα είναι ποιοι ψάχνουν να βρουν παίκτες

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Ιουνίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Καλά που του “την πέφτουν” του Λουτσέσκου συνεχώς Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και κάνει δηλώσεις, γιατί αν περιμέναμε να μιλήσει σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. δεν θα μαθαίναμε ποτέ τις απόψεις του για διάφορα θέματα και τις σκέψεις του για τον ΠΑΟΚ.

“Δεν ζητάω συγκεκριμένα ονόματα, αλλά χαρακτηριστικά παικτών που χρειαζόμαστε και η ομάδα μού προτείνει παίκτες”, δήλωσε χθες ο Ρουμάνος και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται στον ΠΑΟΚ δυο-τρεις παίκτες. Κάποια στιγμή, δε, ανάφερε ότι πάντα δουλεύει σε συνεργασία με το τμήματα σκάουτινγκ και τους αθλητικούς διευθυντές.

Πολύ φυσιολογικά όλα αυτά. Αλλά η μεγάλη απορία παραμένει αναπάντητη. Ο ΠΑΟΚ αθλητικό, ή τεχνικό, ή όπως αλλιώς θα τον πουν, διευθυντή, δεν έχει ακόμη. Ποιος θα επιλέξει τους παίκτες που θα παρουσιάσει στον Λουτσέσκου για να εγκρίνει; Το τμήμα σκάουτινγκ; Αν ναι, όλα καλά. Αν όχι, κλαφ’ τα Χαράλαμπε. Γιατί μπορεί να λέει ο Λουτσέσκου, για παράδειγμα, “θέλω έναν φορ που να μπορεί να κάνει το τάδε και το δείνα”, αυτός, όμως, που καλείται να εντοπίσει και να παρουσιάσει τέτοιους φορ, πρέπει να σκαμπάζει τι είναι το τάδε και το δείνα και να μπορεί να διακρίνει ποιοι από τους φορ που έχει κατά νου μπορούν όντως να τα καταφέρουν και στο τάδε και στο δείνα”. Και μη μου πει κανείς “σιγά το δύσκολο, εδώ μιλάμε για τα αυτονόητα”, διότι το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ τίποτε δεν είναι εύκολο και αυτονόητο. Κι αυτό γιατί πολλές επιλογές έγιναν από ανίδεους και επιβλήθηκαν στους προπονητές χωρίς εκείνοι να αντιδράσουν.

Αν, τώρα, ο Τέιλορ λογίζεται ως ένας από τους “δυο-τρεις” που είναι αυτή τη στιγμή απαραίτητοι, πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στην Ολλανδία… έναν-δύο ακόμη. Βέβαια, δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει “ή”, καθότι άλλο δύο, άλλο τρεις και άλλο ένας, άλλο δύο, οπότε ας ελπίσουμε ότι περιμένουμε δύο και όχι έναν. Δηλαδή, έναν επιθετικό και έναν χαφ, όπως λέει και το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Χωρίς Κρμέντσικ και Μπάμπα, λείπουν δύο σε σχέση με το περσινό ρόστερ, αλλά αποκτήθηκε ο Τέιλορ, ενώ επέστρεψε ο Μπίσεσβαρ. Αρα, έχουμε ίδιο αριθμό παικτών και θα προστεθούν άλλοι δύο, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετοί θα είναι αυτοί που τελικά δεν θα μείνουν, με δεδομένη την αρχική δήλωση του Λουτσέσκου ότι δεν θέλει στο ρόστερ περισσότερους από 28 παίκτες. Και λέω “αρκετοί”, γιατί είμαι σίγουρος ότι όταν ο Ρουμάνος νιώσει ποιο ακριβώς είναι το ρόστερ του, δεν θα αρκεστεί μόνο στους “δυο-τρεις” νέους παίκτες, αλλά θα ζητήσει και άλλους...

ΥΓ. Υπενθύμιση: Για να πάρει ο ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα πρέπει να έχει πιο ποιοτική ομάδα από τον Ολυμπιακό...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.