Χάος στη Μινεσότα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αντιδρά ο Τραμπ

Metrosport Team29 Μαΐου 2020

Σκηνές χάους στη Μινεσότα για τρίτη μέρα μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ο θάνατος του Αφροαμερικανού μετά από υπερβολική βία κατά τη σύλληψή του πυροδότησε επεισόδια στην πολιτεία των ΗΠΑ και έκρηξη οργής σε όλο τον κόσμο.

Εικόνες από την περιοχή δείχνουν λεηλασίες καταστημάτων αλλά και δεκάδες εστίες φωτιάς που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολη.

Ένα κτίριο που επρόκειτο να γίνει συγκρότημα διαμερισμάτων για ενοικιαστές με χαμηλά εισοδήματα έχει τυλιχθεί ολοσχερώς στις φλόγες.

Διαδηλωτές πετούν πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απαντούν με χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Δυστυχώς, σύμφωνα με το CBS Minessota, ένας άντρας εντοπίστηκε νεκρός κατά η διάρκεια των επεισοδίων κοντά σε ένα ενεχυροδανειστήριο. Ο Τζον Έλντερ, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ερωτηθείς για τον υπεύθυνο της δολοφονίας ανέφερε πως «Μάλλον πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος».

Επεισόδια σημειώνονται και στην πρωτεύουσα της πολιτείας, το Σεντ Πολ.

Τα εκτεταμένα επεισόδια προκάλεσαν την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης της εθνοφρουράς.

«Δεν αντέχω να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπαστικός αριστερός δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα αναλάβει δράση και θα φέρει την πόλη υπό έλεγχο, ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αργότερα, ο Τραμπ επανήλθε με νέο tweet.

«Αυτοί οι ταραξίες ατιμάζουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα το αφήσω να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία και θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.