Χάντμπολ: Μία κούπα με τέσσερις «μνηστήρες»

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Στην Κοζάνη θα «χτυπάει» σήμερα και αύριο η καρδιά του χάντμπολ, καθώς διεξάγεται στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης το 18ο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών με τη συμμετοχή των ΠΑΟΚ, Πυλαίας, Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Χθες πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του 18ου παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας, του Ανδρέα Μούκιου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, του Προέδρου Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, Ζήση Μάρα και των τεσσάρων φιναλίστ.

Να σημειωθεί ότι η Κοζάνη θα φιλοξενήσει για 5η φορά τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού χάντμπολ μετά το 1999 (γυναίκες), το 2017 (άνδρες), το 2018 (γυναίκες) και το 2021 (άνδρες), με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη πόλη της Ελλάδας που αναλαμβάνει φάιναλ φορ κυπέλλου ανδρών για τρίτη φορά.

Αναφορικά με τους τέσσερις φιναλίστ, η Πυλαία είναι πρωτάρα σε φάιναλ φορ, η ΑΕΚ μετράει ήδη τέσσερα κύπελλα, ο ΠΑΟΚ έχει τρία και ο Ολυμπιακός έχει δύο τρόπαια.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει σήμερα στις 15:15 με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στους δύο Θεσσαλονικείς, την Πυλαία και τον ΠΑΟΚ, ενώ στις 19:15 είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα αναμετρηθούν στον μεγάλο αυριανό τελικό στις 20:00.

Στον πρώτο ημιτελικό ο πρωτάρης της διοργάνωσης ΑΕΣΧ Πυλαίας αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων μετράει μια κατάκτηση κυπέλλου το 2017 στην πόλη της Κοζάνης. Για την ομάδα της Πυλαίας η συμμετοχή και μόνο στην τελική φάση είναι επιτυχία και θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν για κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό.

Για τον ΠΑΟΚ των 3 κυπέλλων η πρόκριση στον τελικό είναι μονόδρομος και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους

Με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας να είναι η ευχάριστη νότα και τον ΠΑΟΚ το μεγάλο ερωτηματικό λόγω των σημαντικών απουσιών , τα φώτα ως προς τη σημερινή μέρα πέφτουν στο δεύτερο ζευγάρι όπου η ΑΕΚ (τυπικά γηπεδούχος) υποδέχεται τον Ολυμπιακό σ΄ έναν παιχνίδι που θα αποτελέσει προάγγελο και των μεταξύ τους αναμετρήσεων στους τελικούς του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν την ατομική και ομαδική ποιότητα για να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα που είναι εντελώς ανοικτός.

Γούσιος: «Να είναι πρωταγωνιστές οι αθλητές»

Σε ένα ακόμα φάιναλ φορ θα λάβει μέρος ο ΠΑΟΚ, με τον προπονητή του Δικέφαλου, Παναγιώτη Γούσιο, να τονίζει: «Eίναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ και φέτος. Εύχομαι να γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση, να είναι πρωταγωνιστές οι αθλητές και να χαρεί τους αγώνες ο φίλαθλος κόσμος», και προσέθεσε ότι: «Εμείς ερχόμαστε εδώ μετά από μία δύσκολη διαδρομή με εκτός έδρας προκρίσεις σε Άργος και Έδεσσα. Έχουμε προσαρμόσει το παιχνίδι μας στις απουσίες που έχουμε εξαιτίας των τραυματισμών και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Ανανιάδης : «Φαβορί ο ΠΑΟΚ αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Πυλαίας, Χαράλαμπος Ανανιάδης, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, η συμμετοχή στο φάιναλ φορ αποτελεί ήδη μια επιτυχία. Είμαστε η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ και αυτό συνεπάγεται ότι είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ, ωστόσο θα δώσουμε τα πάντα αρχικά για να βρεθούμε στον τελικό» και κατέληξε: «Ακόμη και με τις απουσίες του, στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτή τη συμμετοχή και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, που στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ, είχε να πει: «Μετά από μία βαριά περίοδο, έχουμε το καθαρό μυαλό και την ενέργεια για το θεσμό. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Έχουμε δίψα για τους τίτλους που έρχονται και αισθάνομαι ότι η ομάδα μου είναι πολύ καλά», ενώ ο Γιώργος Καρασαββίδης, που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού τόνισε: «Το καλοκαίρι στήσαμε την ομάδα σχεδόν από την αρχή. Νομίζω ότι έχουμε τις πιθανότητές μας, παίζουμε με το μεγάλο φαβορί την ΑΕΚ, μια ομάδα που είναι μαζί τρία χρόνια».

Το πρόγραμμα του Final Four Kυπέλλου Ανδρών:

Παρασκευή 29/4

1ος ημιτελικός: 15:15 ΔΑΚ Λευκόβρυσης ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3) (Πατιός- Τσιάνας, Κατσίκης- Τσάκωνας)

2ος ημιτελικός: ΔΑΚ Λευκόβρυσης, 19:15 ΑΕΚ- Ολυμπιακός (ΕΡΤ3) (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Κατσίκης- Τσάκωνας)

Σάββατο 30/4

Τελικός: ΔΑΚ Λευκόβρυσης 20:00 (ΕΡΤ3)

Παλάσκας: «Ως ΠΑΟΚ οφείλουμε να διεκδικούμε τα τρόπαια»

Από την πλευρά των παικτών, τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Απόστολος Παλάσκας που στάθηκε ου ΠΑΟΚ να στέκεται στο ότι: «Εμείς, ως αθλητές του ΠΑΟΚ, οφείλουμε να διεκδικούμε τα τρόπαια. Αυτό ήρθαμε να κάνουμε, παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες μας. Σίγουρα η ομάδα της Πυλαίας θα έχει δίψα για να κερδίσει, όμως αν εμείς βγάλουμε την ποιότητα και τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάμε στον τελικό».

Ο παίκτης της «σταχτοπούτας» Πυλαίας, Γιάννης Αλατσατιανός, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την παρουσία τη δική του και της ομάδας του στο φάιναλ φορ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας. Ερχόμαστε με καλή ψυχολογία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό, που φέτος δίνει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που το θέλουμε πολύ. Γνωρίζουμε τον ΠΑΟΚ, είμαστε αουτσάιντερ και από άποψης μπάτζετ και από πλευράς πορείας στο πρωτάθλημα».

Ο αθλητής της ΑΕΚ, Χρήστος Μυλωνάς, είπε: «Ερχόμαστε από μια γεμάτη σεζόν με πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τώρα έχει έρθει η ώρα για τα τρόπαια, πρώτα για το Κύπελλο και μετά για το πρωτάθλημα. Στον ημιτελικό έχουμε απέναντί μας έναν αξιέπαινο αντίπαλο. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να πάρουμε την πρόκριση και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στον τελικό», ενώ ο Πέτρος Κανδύλας του Ολυμπιακού κατέληξε στο ότι: «Πάντα τα ματς με την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα, έχουν θέαμα, συγκινήσεις και ανεβάζουν το επίπεδο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν φαβορί, οι πιθανότητες είναι 50-50».


Χρυσή βίβλος

2021: ΑΕΚ

2020: Δεν διεξήχθη λόγω πανδημίας

2019: Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή

2018: Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή

2017: ΠΑΟΚ

2016: Φίλιππος Βέροιας

2015: ΠΑΟΚ

2014: ΑΕΚ

2013: ΑΕΚ

2012: ΠΑΟΚ

2011: Βριλήσσια

2010: Δούκας

2009: ΑΕΚ

2008: Δούκας

2007: Φίλιππος Βέροιας

2006: Αθηναϊκός

2005: Αθηναϊκός

2004: Κιλκίς

2003: Φίλιππος Βέροιας

2002: Πανελλήνιος

2001: Πανελλήνιος

2000: Πανελλήνιος

1999: Δούκας

1998: Δούκας

1997: Αθηναϊκός

1996: Βριλήσσια

1995: Σχολές Ξυνή

1994: Αρχέλαος

1993: Ιωνικός ΝΦ

1992: Φίλιππος Βέροιας

1991: Φίλιππος Βέροιας

1990: Αρχέλαος

1989: Ιωνικός ΝΦ

1988: Ιωνικός ΝΦ

1987: Ιωνικός ΝΦ

1986: Ιωνικός ΝΦ

1985: Φίλιππος Βέροιας

1984: ΒΑΟ

1983: ΒΑΟ

Οι κάτοχοι

Φίλιππος Βέροιας 6

Ιωνικός ΝΦ 5

ΑΕΚ 4

ΑΣΕ Δούκα 4

Πανελλήνιος 3

Αθηναϊκός 3

ΠΑΟΚ 3

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 2

Αρχέλαος Κατερίνης 2

Βριλήσσια 2

ΒΑΟ 2

Σχολές Ξυνή 1

ΓΑΣ Κιλκίς 1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.