ΧΑΝΘ: Εκδήλωση μνήμης, αλλά και φιέστα ανόδου για την ομάδα χάντμπολ

Γιώργος Καραγιάννης05 Μαΐου 2022

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση αθλητές και διοικούντες τη ΧΑΝΘ τίμησαν τη μνήμη του Λευτέρη Σαρηγιαννίδη, ενός ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στο άθλημα του χάντμπολ δίνοντας το όνομα του εκλιπόντος στην αίθουσα προπονητών «Μ. Τσικίνας» η οποία πλέον θα ονομάζεται αίθουσα «Λευτέρης Σαρηγιαννίδης».

 Η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αθλητισμού της ΧΑΝΘ είχε και στιγμές χαράς για την επάνοδο του ανδρικού τμήματος χάντμπολ στη Handball Premier και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α2. Μια ξεχωριστή εκδήλωση, γεμάτη από έντονα συναισθήματα διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. τιμώντας την ομάδα του Χάντμπολ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 και την επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία (Handball Premier).


 Παρουσία του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη

 Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης που διετέλεσε επί 12 χρόνια αθλητής του χάντμπολ της ΧΑΝΘ ενώ υπήρξε και συμπαίκτης του αείμνηστου Λευτέρη Σαρηγιαννίδη.

 Σε ανάρτησή του στο fb ο Σταύρος Καλαφάτης και με αφορμή την εκδήλωση τόνισε: «Βρέθηκα στο δεύτερο σπίτι μου, με τη δεύτερη οικογένειά μου: Στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, με παλιούς συναθλητές μου. Αυτό που μένει πάντα είναι η φιλία και η ανθρώπινη σχέση. Αξίες που σφυρηλατήθηκαν και συνεχίζουν να σφυρηλατούνται στη ΧΑΝΘ. Με αυτές τις αξίες μεγαλώσαμε όσοι ήμασταν τυχεροί και, από μικρές ηλικίες, μπήκαμε σε αυτήν την αγκαλιά.


 Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Λευτέρη… Ο Λευτέρης είχε έρθει λίγο πιο μετά στην ομάδα χάντμπολ που είχαμε δημιουργήσει, αλλά ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα και παρέμεινε ως τέτοια. Αυτή η παλικαριά, αυτό το πείσμα, αυτή η έμπνευση που έδινε σε όλη την ομάδα, αυτή η ενθάρρυνση στα δύσκολα, δεν ήταν μόνον κάτι που νοιώθαμε στους αγώνες και τις προπονήσεις. Ήταν μια σημαντική διδαχή. Πραγματικό παλικάρι ο Λευτέρης. Τον αποκαλούσαμε “ο έμπειρος”. Αλλά ήταν ένας αιώνιος έφηβος - έμπειρος! Σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση, έδινε το 100%. Και νομίζω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο δίδαγμα που θα μπορούσε κάποιος να δώσει στη ζωή του, στην οικογένειά του: Κάθε μέρα που ξεκινάει να δίνεις το 100% του εαυτού σου, για να γίνεις καλύτερος.

 Η οικογένειά του πρέπει να είναι περήφανη. Ακόμη κι ο τρόπος που έδωσε τις πιο δύσκολες μάχες της ζωής του, ήταν υπόδειγμα παλικαριάς. Για όλους μας είναι ένα αστέρι φωτεινό που μένει ψηλά. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΧΑΝΘ, που αποφάσισε να δώσει το όνομα “Λευτέρης Σαρηγιαννίδης” στην αίθουσα προπονητών χάντμπολ. Αν και δεν μας εκπλήσσει, πλέον, με τις ενέργειές της και τις δράσεις της. Γιατί εμείς στη ΧΑΝΘ δεν είμαστε μόνον ένα αθλητικό σωματείο, δεν είμαστε μόνον ένας σύλλογος. Είμαστε μια κοινότητα αξιών. Μια σφιχτή αγκαλιά. Μια συνεχής διάδοση της έννοιας της αλληλεγγύης, της αγάπης, της Χριστιανοσύνης. Μερικές φορές, όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνουμε. Μεγαλώνουμε μεσ’ στην οικογένεια της ΧΑΝΘ κι αυτό είναι ένα βίωμά μας. Ένα μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτή είναι και η ευλογία που μπορεί να πάρει κάποιος που μεγαλώνει σε αυτήν την οικογένεια. Αυτό είναι που κάνει μοναδικό το να είναι κάποιος μέλος της οικογένειας της ΧΑΝΘ».

 Η παρακαταθήκη που άφησε

 Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ελένη Αθανασιάδου αναφέρθηκε στην 35χρονη προσφορά του Λευτέρη τονίζοντας το γεγονός πως υπηρέτησε τη ΧΑΝΘ από όλα τα πόστα ενώ μίλησε και για τη παρακαταθήκη που άφησε με συνεχιστή του τον γιό του Νικόλα, που είναι σήμερα αρχηγός της ομάδος. Τα αποκαλυπτήρια έκανε από κοινού με τον Σταύρο Καλαφάτη εν μέσω χειροκροτημάτων σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα.


 Pasillio και αποθέωση για τους πρωταθλητές

 Μέλη του ΔΣ της ΧΑΝΘ, βετεράνοι αθλητές, γονείς και παιδιά των Ακαδημιών της ΧΑΝΘ δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιτα, αποθεώνοντας το τμήμα ανδρών για την άνοδο στη Handball Premier και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών στο χάντμπολ. Στις ιδιαίτερες στιγμές το γνωστό Pasillio στους πανάξιους πρωταθλητές, από το μέλλον του χάντμπολ της ΧΑΝΘ. Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν οι βετεράνοι του τμήματος ενώ το κύπελλο απένειμαν ο Σταύρος Καλαφάτης, η Ελένη Αθανασιάδου και ο Κώστας Μαναβής που εκπροσώπησε την ΟΧΕ αλλά συνδέεται και με τον Λευτέρη Σαρηγιαννίδη αφού συνυπήρχαν στο ξεκίνημά τους στον ιστορικό Βυζαντινό Όμιλο.



 Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Διευθυντής Αθλητισμού της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Καραΐσκος τονίζοντας ότι νιώθει υπερήφανος γιατί η ομάδα χάντμπολ έδωσε το παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι του τμήματος με προπονητή τον Ευριπίδη Ναουμίδη και τους αθλητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα. Αναφέρθηκε επίσης στις ψυχικές δυνάμεις που οι παίκτες άντλησαν μέσα από τις δυσκολίες της χρονιάς για να φέρουν τελικά την πολυπόθητη άνοδο.

 Την εκδήλωση παρουσίασε ο γενικός αρχηγός του τμήματος, Μανώλης Ανδρεαδάκης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.