Χαντακώθηκε ο Κουέστα και διασώθηκε ο Μαρτίνς

Δημήτρης Μπούζας06 Μαρτίου 2021

Πολύς λόγος έγινε και εξακολουθεί να γίνεται γύρω από το παιχνίδι τη Πέμπτης και στον τρόπο με τον οποίο έχασε ο Άρης μια σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Έχουν κατατεθεί μύριες όσες απόψεις σε σημείο να υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση στον επιμερισμό ευθυνών. Οχι όμως ως προς τον κυρίως ένοχο της απροσδόκητης αυτής εξέλιξης. 

Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο τελευταίος χρεώνεται το μεγαλύτερο βάρος της αναπάντεχης και μοιραίας κατάληξης μιας προσπάθειας που είχε φτάσει μια ανάσα από την ιδανική της κορύφωση. Η ζημιά ήταν μεγάλη και το κόστος της αδιαμφισβήτητα τεράστιο. Είναι αλήθεια πως η κατάληξη πλήγωσε. Συγχρόνως όμως και προκάλεσε μια αλυσίδα αντιδράσεων με παρεμβάσεις με σκληρούς σχολιασμούς που είχαν στόχο τον Ισπανό πορτιέρο. 

Η απερισκεψία του Κουέστα αποτέλεσε την πηγή (και μάλιστα αστείρευτη) των οργισμένων οπαδικών εκδηλώσεων. Παράλληλα όμως και μια αποσυμπίεση σε έναν ψυχισμό που ήταν έτοιμος να εκραγεί. Ήταν τόσο εμφαντική η απερισκεψία του αφελούς αλλά άτυχου τελικά γκολκίπερ του Άρη, που δεν άφηνε περιθώρια για άλλου είδους σκέψεις κι επισημάνσεις. Όπως επί παραδείγματι ποιος ήταν ο γηπεδούχος και αν αντιμετώπισε όπως έπρεπε τον αντίπαλο του σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι. 

Ή τι είχε στο μυαλό του ο Μαρτίνς κι έκανε ένα σωρό τρέλες τις οποίες θα έπρεπε να τις πληρώσει και δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κι αυτό γιατί επενέβη «κάτι» εξωφρενικό, απροσδόκητο και σχεδόν εξωαγωνιστικό. Ο Μπουχαλάκης απλά και με δυο λόγια και από το πουθενά άλλαξε την μοίρα του αγώνα αλλά και την αντίστοιχη του προπονητή του και του Κουέστα. 

Τον πρώτο τον έσωσε στην κυριολεξία και τον δεύτερο τον χαντάκωσε. Ο κόουτς της ομάδας του δημοσίου εκδηλώθηκε άκομψα «πανηγυρίζοντας» ειρωνικά για το γκολ που βγήκε με «καισαρική τομή». Είναι σίγουρο πως αν έμενε το σκορ του αποκλεισμού, θα αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα. Η διαχείριση του αγώνα από μέρους του ήταν τραγική. 

Στον αντίποδα και απέναντι, υπήρξε μια συνετή και έξυπνη κατά κοινή ομολογία διαχείριση η οποία δυστυχώς όμως έμελλε και αυτή να αυτοακυρωθεί από το ιστορικό (πλέον) λάθος! Με δυο λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Άρης άξιζε την πρόκριση απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό, όπως παρουσιάστηκε στα δύο παιχνίδια. 

Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα του λιμανιού προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τον τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε η ομάδα τους, προβάλλοντας ως κύριο θέμα την εξωφρενική κατά την άποψη τους απόφαση του Φινλανδού διαιτητή να δώσει ένα πέναλτι ανύπαρκτο ή φάντασμα, αποδεικνύει πως ήθελαν να κρύψουν το χάλι τους.

 Βέβαια υπήρξαν και κάποιοι υπαινιγμοί – μικρά καρφιά – για τον Μαρτίνς τα οποία όμως χάθηκαν μέσα στις γενικόλογες δοξολογίες τους. Ασχοληθήκαμε με το προχθεσινό παιχνίδι γιατί παρουσίασε σημαντικές ιδιαιτερότητες που άφησαν περιθώρια και σκέψεις και ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί «κολλάει» επάνω στην ψυχολογία και στις συνθήκες του τοπικού ντέρμπι.

ΥΓ: Βιεϊρίνια και Ζίβκοβιτς «απασχόλησαν» την επικαιρότητα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υπέγραψε χθες την ανανέωση του συμβολαίου του και ο συμπαθέστατος Αντρίγια όπως αποκαλύφθηκε παρά την θέληση του, προέβη σε μία υπέροχη κίνηση, πληρώνοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα (25.000 ευρώ) για την χειρουργική επέμβαση ενός μικρού κοριτσιού που κινδύνευε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.