Χάνλαν: «Οικογένεια μου ο Άρης, πρόκληση η Βαλένθια»

Στέλιος Παρθενάκης06 Απριλίου 2022

O Ολιβιέρ Χάνλαν είναι από τους πλέον ικανούς σκόρερ και φεύγει για τη Βαλένθια όντας ο πρώτος σκόρερ της Α1. Η «Μ» ήταν παρούσα στην αναχώρηση του Καναδού και εξασφάλισε την τελευταία του εν Ελλάδι συνέντευξη. 

Ο Καναδός άσος αποφάσισε πως δεν μπορεί να πει “όχι” στην προοπτική να αγωνιστεί στο καλύτερο Πρωτάθλημα της Ευρώπης. Μπορεί στη διάρκεια της σεζόν να απέρριψε προτάσεις από άλλα Πρωταθλήματα (Γαλλία, Ιταλία και όχι μόνο), ωστόσο η πρόταση της Βαλένθια ήταν άκρως δελεαστική για τον ίδιο και παράλληλα κάνει την απόφαση πιο εύκολη από το γεγονός πως οι Ανδαλουσιανοί θα γλιτώσουν και τον Άρη από ένα σημαντικό κομμάτι χρημάτων. 

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους, το κλαμπ, τον κόσμο, τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, όλους όσοι με βοήθησαν! Θα τους θυμάμαι για πάντα, ο Άρης και ο κόσμος του θα είναι πάντα στην καρδιά μου”, είπε αρχικά. 

Ο ίδιος περίμενε μια πρόκληση στην καριέρα του και το ισπανικό Πρωτάθλημα είναι ότι καλύτερο. 

«Πότε δεν είναι εύκολο να πεις αντίο σε μια ομάδα που έχεις δεθεί. Απέρριψα πολλές προτάσεις, αλλά η Ισπανία είναι μια ευκαιρία για μένα. Φεύγω από ένα πολύ μπασκετικό κλαμπ όπως είναι ο Άρης και πάω σε έναν εξίσου δυνατό σύλλογο. Πέρασα σχεδόν τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Δεν είναι ποτέ η κατάλληλη στιγμή να φύγεις, αλλά δεν μπορούσα να πω όχι. Νιώθω λύπη από τη μια που αφήνω τον Άρη, αφού είναι σαν την οικογένειά μου». 

Παρότι αγωνίστηκε σε 15 αγώνες – λόγω των προβλημάτων τραυματισμού – ο Καναδός γκαρντ παραμένει ο πρώτος σκόρερ της Basketleague με 312 πόντους αλλά και σε μέσο όρο με 20.8 ανά αγώνα. 

“Στον Άρη ο ρόλος μου ήταν διαφορετικός και ήταν τιμή μου που υπήρξα αρχηγός αυτής της ομάδας. Δέθηκα πολύ με τον Άρη και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από το καρδιά τον κόουτς Καστρίτη και όλο το σταφ. Φεύγω γεμάτος και χαρούμενος , πιστεύοντας ότι πάω αγωνιστικά ένα επίπεδο παραπάνω. 

Στη Βαλένθια θα κάνω αυτό που θα θέλει ο προπονητής και είναι ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου». Όσο για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα , η κοπέλα του Χάνλαν είναι από τη Θεσσαλονίκη και δεν πρόκειται να ξεχάσει την αγαπημένη του πόλη. «Η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της ζωής μου και όχι μόνο γιατί είναι η κοπέλα μου. Θα έρθει την άλλη εβδομάδα και στην Ισπανία και θα είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για μένα. Κρατάω όλα τα καλά από την παρουσία στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα και είμαι έτοιμος για την επόμενη ημέρα. Μόνο δουλειά, για να ανταποκριθώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν». 

Στόχος του ήταν να αγωνιστεί στο ισπανικό Πρωτάθλημα, προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα στο προηγούμενο διάστημα προχώρησε στην τακτοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίου Κοτονού (σ. σ. ο ίδιος έχει ρίζες από την Τζαμάικα και η συμφωνία Κοτονού αφορά τις σχέσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες από Αφρική και Καραϊβική), ούτως ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα συμμετοχής ως κοινοτικός και παράλληλα να αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου του στην ACB. 

Οι Ισπανοί επιτάχυναν τις διαδικασίες με απώτερο σκοπό να τον έχουν στη διάθεσή τους στον εκτός έδρας αγώνα (9/4) με την Μπιλμπάο καθώς το πλάνο του περιλαμβάνει να κάνει ντεμπούτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Τέλος, η ομάδα της Ισπανίας ανακοίνωσε και επίσημα τον Καναδό παίκτη, που θα πρέπει να περάσει όλες τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.