Χάνει πολλά, όχι μόνο τον Μπερτόγλιο

Γιώργος Στράντζαλης09 Νοεμβρίου 2021


Με τιμωρία (τουλάχιστον) τριών αγωνιστικών κινδυνεύει ο Φακούντο Μπερτόγλιο με βάση τα όσα έγραψε ο Δημήτρης Καραντώνης στο φύλλο αγώνα για τη συμπλοκή μεταξύ των ποδοσφαιριστών, την ώρα που γινόταν επεισόδια και στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Ο διαιτητής από την Ημαθία κατέγραψε το περιστατικό γράφοντας στο φύλλο αγώνα για βιαιοπραγία και γρονθοκόπημα, κάτι που σημαίνει βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο και τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγώνων. Αυτό αναφέρει και ο ΚΑΠ, για την ακρίβεια το άρθρο 10 παράγραφος γ: “Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή [14] βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα”. 

Τα παραπάνω ασφαλώς ισχύουν και για τους δύο ποδοσφαιριστές του Βόλου οι οποίοι αποβλήθηκαν για τον ίδιο λόγο. Βέβαια, ο Μπερτόγλιο τη στιγμή της αποβολής φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού κι αυτό ενδεχομένως να τον επιβαρύνει με μία ακόμη αγωνιστική.

Ετσι λοιπόν, ο Αρης θα πρέπει να μάθει να… ζει χωρίς τον Φακούντο Μπερτόγλιο για τα επόμενα τρία παιχνίδια τουλάχιστον. Η απουσία του ασφαλώς και επηρεάζει το πλάνο του Άκη Μάντζιου καθώς ο Αργεντινός είναι ένας κομβικός παίκτης του ρόστερ και ο μοναδικός με τα χαρακτηριστικά του επιτελικού μέσου, που μπορεί να υπηρετήσει αυτή τη θέση με αποτελεσματικότητα.  

Ο Αρης χάνει πολλά περισσότερα, δεν χάνει απλά μία μονάδα του ρόστερ. Χάνει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει μεγάλη επίδραση στο κομμάτι της δημιουργίας και της ανάπτυξης, ανοίγει χώρους και φτιάχνει παιχνίδι. 

Συμβάλλει στην κυκλοφορία της μπάλας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου καθώς από τα πόδια του περνάει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού. Σε επτά αγώνες έχει 10 τελικές προσπάθειες, 27 μεταβιβάσεις, ένα γκολ και μία ασίστ. 

Ωστόσο, ο Αρης θα πρέπει να (ξανά)μάθει χωρίς αυτόν για το επόμενο διάστημα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Άκης Μάντζιος θα πρέπει να βρει πάλι τη λύση εκ των έσω για να καλύψει το σημαντικό κενό του Αργεντινού. Η λύση του Μπαντού Ντιαγέ σε ρόλο “10αριού” είναι αυτή τη στιγμή η πιο… δοκιμασμένη, καθώς ο Σενεγαλέζος έχει παίξει τον ρόλο του αντί-Μπερτόγλιο σε 2,5 αγώνες. Στο β’ ημίχρονο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στη νίκη του Αρη στο Περιστέρι και στο 0-0 με τον Απόλλωνα. 

Με βάση τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Καραντώνη και όσα αναφέρει ο ΚΑΠ, ο Αργεντινός θα απουσιάσει από τους αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ κι εφόσον η ποινή που του επιβληθεί είναι τρεις αγωνιστικές υπάρχει ενδεχόμενο να εκτίσει την τελευταία σε ματς του Κυπέλλου και να επιστρέψει στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στις 5 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.