Champions League: Βρίσκουν κάτοχο δύο εισιτήρια για τους «8»

Metrosport Team12 Μαρτίου 2024

Το Champions League επιστρέφει στους δέκτες μας με την Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί τη Νάπολι στη ρεβάνς του 1-1 του «Ντιέγο Μαραντόνα», ενώ η Άρσεναλ περιμένει την Πόρτο μετά την ήττα της με 1-0 στο «Ντραγκάο». 

Μπάρτσα, Νάπολι και το τεντωμένο σχοινί

Οι επιθετικοί των δύο ομάδων Λεβαντόφσκι και Όσιμεν έκριναν το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «16» και απόψε καλούνται να... λύσουν τους λογαριασμούς τους στο δεύτερο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες κατέκτησαν τα πρωταθλήματα τους σε Ισπανία και Ιταλία και τη φετινή σεζόν δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση όπως ήταν πέρσι και μέσα από το Champions League φιλοδοξούν ο ένας από τους δύο να βρεθεί στους «8» μπας και σώσει την χρονιά.

Για τους γηπεδούχους αυτός είναι ο μοναδικός τίτλος που έμεινε να διεκδικήσουν τη φετινή χρονιά και ο Τσάβι να ζητά την στήριξη των οπαδών για να βοηθήσουν τους παίκτες του να πάρουν την πρόκριση. Τις τελευταίες εβδομάδες ο προπονητής των Μπραουγκράνα με ορισμένες μετατροπές στο αγωνιστικό του πλάνο (Κρίστενσεν σε ρόλο αμυντικού χαφ, εμφάνιση Κουμπάρσι, επιστροφή Τερ Στέγκεν) έχει καταφέρει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα που στις αρχές του 2024 έφτασε να είναι η χειρότερη στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά ακόμα η εικόνα των Καταλανών δεν πείθει. 

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από τη νίκη με 1-0 επί της Μαργιόκα για το πρωτάθλημα και έχει να βρεθεί στην οκτάδα της διοργάνωσης από το 2020 όταν και τότε απέκλεισε την Νάπολι με συνολικό σκορ (4-2) και έχασε με το βαρύ 2-8 από την Μπάγερν στη Λισαβόνα.

Στην άλλη πλευρά οι Παρτενοπέι για τη Serie A ήρθαν ισόπαλη 1-1 με την Τορίνο και πάει στη Βαρκελώνη για την υπέρβαση. Ο προπονητής της, Φραντσέσκο Καλτσόνα, τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά αφού την περσινή χρονιά νίκησαν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με δύο νίκες (0-2 στην Γερμανία, 3-0 εντός έδρας) και αυτό θα επιδιώξουν και φέτος.

Η «διπρόσωπη» Άρσεναλ ψάχνει την ανατροπή και την πρόκριση!

Η Άρσεναλ μέσα στο 2024 είναι σε καταπληκτική κατάσταση και οργιάζει εντός συνόρων με 6άρες, 5άρες και 4άρες με αποτέλεσμα να την στείλει στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με την Λίβερπουλ, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία των reds με την Σίτι , όμως στο Champions League τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στο πρώτο σκέλος άλλωστε στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League οι Gunners τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην Πόρτο, παρέμειναν μακριά από τον παραγωγικό τους εαυτό και ηττήθηκαν με 1-0 επί πορτογαλικού εδάφους!. 

Να θυμίσουμε ότι οι «Κανονιέρηδες» έχουν να βρεθούν στην νοκ αουτ φάση και γενικά στο Champions League 7 χρόνια (σεζόν 2016/17) όταν βρέθηκαν και πάλι στη φάση των 16 και αντιμετώπισαν την Μπάγερν Μονάχου γνωρίζοντας 2 βαριές ήττες 5-1 τόσο στο Μόναχο όσο και εντός έδρας.

Οι Πορτογάλοι έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι, με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και δεν επέτρεψε στους «κανονιέρηδες» να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες και να απειλήσουν. Ταξίδεψαν στην Αγγλία με το πλεονέκτημα στις αποσκευές τους, όμως το 1-0 έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν πως είναι πολύ εύθραυστο σκορ... Πόσο μάλλον όταν απέναντι θα συναντήσει μια «επιθετική» μηχανή που αρέσκεται στον καλό ρυθμό και την πρωτοβουλία και η οποία προέρχεται από μια δύσκολη νίκη επί της Μπρέντφορντ που κράτησε γεμάτο το ντεπόζιτο της αυτοπεποίθησης.

 Οι Δράκοι θέλουν να πάνε στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2021 όταν απέκλεισαν την Γιουβέντους νικώντας 2-1 το πρώτο ματς και στο δεύτερο ματς πήγε στη παράταση και πρωταγωνιστής της πρόκρισης ήταν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.