Champions League: Τιτανομαχίες σε Μάντσεστερ και Μόναχο

Metrosport Team17 Απριλίου 2024

Μετά τις προκρίσεις της Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν η προημιτελική φάση του Champions League συνεχίζεται με ωραίες αναμετρήσεις σε Αγγλία και Γερμανία. 

Έπειτα από δύο…  εκπληκτικά παιχνίδια (τα πρώτα) σε Ισπανία και Λονδίνο, η Μάντσεστερ Σίτι αναμετράται με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του 3-3 της Μαδρίτης και η Μπάγερν θα φιλοξενήσει την Άρσεναλ (2-2 το πρώτο ματς) με τους νικητές των ζευγαριών να παίζουν μεταξύ τους στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Θα πέσουν... κορμιά στο Μάντσεστερ για μια θέση στα ημιτελικά

Οι δύο ομάδες αναμετρούνται για τρίτη συνεχόμενη χρόνια στη νοκ-άουτ φάση όπου μετράνε από μία πρόκριση φτάνοντας ως την κατάκτηση του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης (2022) Μάντσεστερ Σίτι (2023) προέρχονται από νίκες στα πρωταθλήματα τους. Η Σίτι εκμεταλεύτηκε τις ήττες Λίβερπουλ και Άρσεναλ, νίκησε εύκολα τη Λούτον με 5-1 και θα αγωνιστεί στο σημερινό αγώνα (17/04) ως πρωτοπόρος της Premier League, ενώ από την άλλη η Ρεάλ νίκησε δύσκολα τη Μαγιόκα με 0-1. 

Πέρυσι, οι Πολίτες ξεκίνησαν τον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου με εκείνη την εκκωφαντική τεσσάρα στον δεύτερο ημιτελικό με τους Μερένγκες στο «Etihad», γεγονός που σίγουρα έχει γεμίσει... με πείσμα την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στοχεύει στο back to back, ωστόσο γνωρίζει πως για να φτάσει σε αυτό πρέπει πρώτα να προσπεράσει το όπως πάντα δύσκολο εμπόδιο Ρεάλ Μαδρίτης. Η τρομερή και φέτος Σίτι, είναι «ολοζώντανη» και στις τρεις διοργανώσεις που αγωνίζεται, ενώ στην Premier League μοιάζει να είναι η πιο... ώριμη για την κατάκτησή της. Είναι αήττητη για 22 συνεχόμενα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης μετά τα 25 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2007-09).

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει σε αυτή την… μάχη με τους καλύτερους στρατιώτες του.

Από την άλλη η Βασίλισσα θέλει να πάρει ρεβάνς στο Μάντσεστερ, με σκοπό να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Άλλωστε, μπορεί να βρίσκεται σε μια μεταβατική σεζόν, αλλά είναι η Ρεάλ και πάντα μπορεί να κάτσει στον θρόνο της, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η απόσταση ασφαλείας που έχει στην 1η θέση του πρωταθλήματος απέναντι στην Μπαρτσελόνα, της δίνει την άνεση να επικεντρωθεί στην Ευρώπη και το 3-3 του πρώτου αγώνα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στο αντίπαλο… στρατόπεδο, ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ορελιέν Τσουαμενί αλλά και τους τραυματίες Κουρτουά και Αλάμπα.

Ματσάρα στο Μόναχο που θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Οι Γερμανοί και οι Άγγλοι έρχονται στη σημερινή αναμέτρηση με διαφορετικά αποτελέσματα. Η Μπάγερν μετά από 11 σερί πρωταθλήματα παρέδωσε τα «σκήπτρα» στην τρομερή Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Ευρώπη, καθώς η σεζόν είναι αποτυχημένη και να σώσει κάπως τη χρονιά θέλει τη νίκη για να προκριθεί στους «4» της διοργάνωσης μετά το 2020.

Είναι σαφές πως έτσι ακριβώς το βλέπει τόσο ο Τόμας Τούχελ όσο και οι παίκτες του, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν αλλά πολλά να κερδίσουν. Η πίεση είναι σαφώς μικρότερη από ό,τι συνήθως, οι προσδοκίες πολύ λιγότερες και σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους και το 2-2 του «Emirates» κάνουν την Μπάγερν ακόμη πιο επικίνδυνη.

 Η ομάδα του Αρτέτα έχασε από την Άστον Βίλα στην έδρα της με 0-2, βρίσκεται μαζί με την Λίβερπουλ στην 2η θέση 2 βαθμούς πίσω από τη Σίτι 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Αγγλία αλλά σκορπάει τρόμο με τη στιβαρή της άμυνα και τα... ατίθασα νιάτα της επίθεσής της.

Οι Κανονιέρηδες ευελπιστούν να φύγουν από το Μόναχο με ένα μεγάλο διπλό για να βρεθούν στα ημιτελικά για πρώτη φορά από το 2009. 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.