Champions League, πράξη δεύτερη

Δημήτρης Μπασμπαρέλας27 Οκτωβρίου 2020

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το Champions League “κλέβει” μεσοβδόμαδα την παράσταση.

Σήμερα (27/10) και αύριο (28/10) διεξάγονται οι αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική των ομίλων.

Το metrosport.gr σας κάνει περιήγηση στις σημερινές συναντήσεις.


Οδηγός το παρελθόν

"Δεν παίξαμε καλά", δήλωσε ο Βινίσιους μετά την ήττα-σοκ της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 3-2 από τη Σαχτάρ στην πρεμιέρα των ομίλων.

"Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά", πρόσθεσε. Ετσι και έγινε. Η ομάδα του Ζιντάν πήρε θάρρος μετά τη μεγάλη νίκη στο “clasico”, ενώ επισκέπτεται σήμερα το Γκλάντμπαχ. Οδηγός; Το παρελθόν.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τελευταία φορά στο Κύπελλο UEFA το 1985, όταν οι κάτοχοι της Μαδρίτης έχασαν με 5-1 στο πρώτο ματς του τρίτου γύρου στη Γερμανία.

Στον επαναληπτικό ήταν όμως καταιγιστικοί και επικράτησαν με 4-0. Μάλιστα, οι άντρες του Λουίς Μολόβνι κέρδισαν τότε το τρόπαιο.

Η "ΑS" αναφέρει πάντως ότι ίσως ο Αζάρ πάρει χρόνο συμμετοχής στη σημερινή αναμέτρηση.

*** Ολα τα γκολ των ομίλων στην πρεμιέρα.


“Πηγή” ενέργειας

O Ρομέλου Λουκάκου έβαλε δύο γκολ στην εντός έδρας ισοπαλία της πρεμιέρας με την Γκλάντμπαχ και ένα ακόμη τέρμα στο διπλό της Γένοβας (2-0) για τη Serie A.

Η “Gazzetta dello Sport” χαρακτήρισε τον Βέλγο ως "την πηγή ενέργειας της Ιντερ, όχι μόνο για τα γκολ του, αλλά και για την ικανότητά του να μετατρέπει κάθε μπάλα, που δέχεται σε πιθανή παραβίαση της αντίπαλης εστίας".

Ο Λουκάκου χτύπησε επίσης δύο φορές, όταν η Ιντερ διέλυσε πέρσι τη Σαχτάρ με 5-0 στον περσινό ημιτελικό του UEFA Europa League στο Ντίσελντορφ. Τα γκολ του θα βοηθήσουν σήμερα την Ιντερ στην Ουκρανία;


Το «13άρι» της Μπάγερν

Συνεχίζει απτόητη. Το ευρωπαϊκό σερί της Μπάγερν Μονάχου περνά από τη Μόσχα. Οι Βαυαροί έχουν συμπληρώσει ήδη 13άρι νικών.

Εριξαν “ντόρτια” στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο ματς της πρεμιέρας και έβαλαν άλλα πέντε στην Αϊντραχτ για την Bundesliga.

Την τελευταία φορά, που έπαιξαν, το 1995 για το Κύπελλο UEFA η Λοκομοτίβ Μόσχας “έφαγε” τάλιρο. Είχε κερδίσει βεβαίως 1-0, αλλά έχασε με 5-0 και φυσικά η Μπάγερν στην πορεία κατέκτησε και το τρόπαιο.


Πορτογαλική… ίντριγκα

“Είχα πει πριν από την κλήρωση ότι θα ήθελα να επιστρέψω στην Πορτογαλία”, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς και η επιθυμία του έγινε πράξη.

Οι Πορτογάλοι, Μαρτίνς και Κονσεϊσάο, θα βρεθούν αντίπαλοι στους πάγκους, όπως παλιά, όταν ήταν αντίπαλοι στα γήπεδα σε ματς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Πόρτο, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν κάποια στιγμή στο προπονητικό προσωπικό των “δράκων” το 2004/05.

“Οι Έλληνες πρωταθλητές είναι ομάδες με ενδιαφέρον”, δήλωσε από την πλευρά του ο Κονσεϊσάο. Προετοιμαστείτε για... ίντριγκα.

Οσο για την προϊστορία τους στους αντίπαλους πάγκους; Ο Κονσεϊσάο μετρά επτά νίκες, ο Μαρτίνς τέσσερις και τρία ματς έληξαν ισόπαλα.

Στις προηγούμενες επισκέψεις του στην Πορτογαλία με αντίπαλο την Πόρτο, ο Ολυμπιακός μετρά δύο ήττες (2-1, 2-0) και μία ισοπαλία (από 2-0, 2-2).


Φαβορί και αουτσάιντερ

"Είναι εδώ και χρόνια μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες", είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τη Μίντιλαντ μετά την κλήρωση των ομίλων.

Η Λίβερπουλ φιλοξενεί τους Δανούς, μετά το διπλό στην Ολλανδία επί του Αγιαξ (1-0) και την εντός έδρας νίκη επί της Σέφιλντ για το Πρωτάθλημα (2-1).

Φαβορί είναι και η Ατλέτικο, η οποία φιλοξενεί τη Σάλτσμπουργκ, όπως επίσης και η Σίτι (αν και δεν πατά καλά στην Premier), η οποία παίζει στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ.


Αμφίρροπος αγώνας

Από την άλλη, η Αταλάντα μετά τον περίπατο στη Δανία (4-0) υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Σαμπντόρια στη Serie A (3-1) και υποδέχεται τον Αγιαξ. Δεν έχουν προϊστορία στην Ευρώπη.

Ο “Αίαντας” προέρχεται μάλιστα από το εκκωφαντικό εκτός έδρας 13-0 επί της Φένλο για την Eredivisie!

*** Οι πιθανές ενδεκάδες...

Το πανόραμα των ομίλων

Group A

Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπάγερν (19:55)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σάλτσμπουργκ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 1 4-0 3

2. Λοκομοτίβ Μόσχας 1 2-2 1

3. Σάλτσμπουργκ 1 2-2 1

4. Ατλέτικο Μαδρίτης 1 0-4 0


Group B

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ιντερ (19:55)

Γκλάντμπαχ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 3-2 3

2. Γκλάντμπαχ 1 2-2 1

3. Ιντερ 1 2-2 1

4. Ρεάλ Μαδρίτης 1 2-3 0


Group C

Πόρτο-Ολυμπιακός (22:00)

Μαρσέιγ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 1 3-1 3

2. Ολυμπιακός 1 1-0 3

3. Μαρσέιγ 1 0-1 0

4. Πόρτο 1 1-3 0


Group D

Λίβερπουλ-Μίντιλαντ (22:00)

Αταλάντα-Αγιαξ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αταλάντα 1 4-0 3

2. Λίβερπουλ 1 1-0 3

3. Αγιαξ 1 0-1 0

4. Μίντιλαντ 1 0-4 0

*** φωτό πηγή: uefa.com

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.